Poshtërimi i dikujt nuk na bën më të fortë, por vetëm më të pakënaqur

Life style

Poshtërimi i dikujt nuk na bën më të fortë, por vetëm më të pakënaqur

Më: 2 gusht 2020 Në ora: 14:41
Foto ilustrim

Poshtërimi shpesh fsheh një shpirt që ka nevojë për vëmendje. Poshtërimi i dikujt është shpesh një nga mënyrat e shumta përmes të cilave ata që kanë nevojë për vëmendje mund të ndihen të kënaqur. Poshtërimi nuk është asgjë më shumë se një njohje e një defekti, një gabimi, një dobësie nga ana e vetes ose nga ana e dikujt tjetër.

Kur dikush e ndjen të nevojshme ose duhet të përulë veten, ai shpesh mendon se është më i fortë, më i vlefshëm ose më i famshëm. Ajo që secili prej nesh duhet të fillojë të mësojë është se në shumicën e rasteve, poshtërimi i dikujt na bën më të pakënaqur.

Jeta jonë përbëhet nga përvoja pozitive dhe negative, nga njerëz që na bëjnë të ndihemi mirë dhe të ashtuquajturit njerëz “toksikë”. Ata janë njerëz që nuk kujdesen për mirëqenien ose lumturinë tonë, por që gjithmonë i vënë nevojat e tyre para të gjithëve.

Njerëzit negativë nuk janë gjithmonë të vetëdijshëm se sillen në një mënyrë kaq helmuese me ne. Në disa raste, agresioni ose e keqja me të cilën ata duket se merren çdo ditë, shkaktohen nga stresi dhe ankthet e pavetëdijshme. Ndonjëherë njerëzit që duan t’i poshtërojnë të tjerët janë njerëz që ndihen më të ulët se pjesa tjetër e botës. Njerëzit të cilët nuk janë të sigurt për veten dhe që nuk mund të tregojnë anët e tyre më të mira.

Ndjenja e tyre e inferioritetit do të jetë shkaku kryesor i nevojës së tyre për t’i poshtëruar të tjerët, pothuajse njësoj sikur poshtërimi i njerëzve rreth tyre mund t’i bënte ata të ndiheshin më mirë. Megjithatë, poshtërimi i dikujt nuk është kurrë një manifestim i madhështisë apo superioritetit dhe në afat të gjatë do të sjellë me vete vetëm vetminë dhe izolimin nga njerëzit më të dashur.

Ata që nuk arrijnë të shprehin lumturinë e tyre për lumturinë e të tjerëve, së shpejti do të ballafaqohen me vetminë. Përulja nuk është mënyra më e mirë për t’u ndjerë mirë, por vetëm mënyra më e mirë për të izoluar veten dhe për të gjetur veten vetëm.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat