Studim / Gratë beqare dhe të divorcuara janë më të shëndetshme se ato të martuara

Life style

Studim / Gratë beqare dhe të divorcuara janë më të shëndetshme se ato të martuara

Më: 2 gusht 2020 Në ora: 15:18
Foto ilustrim

Ndërkohë që disa gra thonë se martesa është gjëja më e mirë dhe më e bukur në botë, të tjera thonë se statusi më i mirë është “beqare” ose “e divorcuar”, pasi jeta jetohet me më shumë lehtësi dhe më pak stres.

Megjithatë, në aspektin e shëndetësisë një studim shkencor i Universitetit të Arizonës, i cili u botua në Journal of Women’s Health, tregon se gratë beqare dhe të divorcuara janë më të shëndetshme se gratë e martuara.

Sipas këtij hulumtimi, pasi kanë vëzhguar 79 mijë gra në fazën e tyre pas menopauzës, d.m.th. midis 50 dhe 79 vjet dhe kanë matur shëndetin mendor kur ishin beqare, të martuara ose të divorcuara. Në këtë analizë janë përfshirë matjet e presionit të gjakut dhe indeksit të masës trupore. Nga e gjithë kjo, ata arritën në përfundimin se gratë beqare apo të divorcuara jetojnë një jetë më të lumtur dhe më të shëndetshme se ato të martuara.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat