Prapa kimisë së dy personave ka shumë gjëra për të mësuar

Life style

Prapa kimisë së dy personave ka shumë gjëra për të mësuar

Më: 2 gusht 2020 Në ora: 18:35
Foto ilustrim

Të jetosh një marrëdhënie që vjen nga ajo që quhet tërheqje kimike, është diçka e veçantë. Nuk është e lehtë për t’u shpjeguar dhe është shumë e vështirë për t’u shmangur. Le të shohim se çfarë ndodh.

Ne e dimë se njerëzit nuk kalojnë në jetën tonë rastësisht, gjithmonë kanë një qëllim, një histori, një mësim për të mësuar, një përvojë për të jetuar. Kjo është edhe më e vërtetë për ata tek të cilët është shkaktuar kjo tërheqje kimike.

Kimia është ajo mundësi e hapur, madje pak e korruptuar, e papërmbajtshme në disa mënyra që “universi” ka gjetur t’i bëjë njerëzit të takohen të cilët duhet të shkëmbejnë përvoja. Nuk ka asnjë mënyrë për të injoruar se diçka shumë personale do të zbulohet në këtë alkiminë e çuditshme.

Është e pamohueshme se kjo marrëdhënie do të sjellë shumë mësime në jetën tonë, sepse në një mënyrë apo tjetër, do të krijohen hapësira intime, të jetuara kryesisht në fshehtësi. Në këto kushte do të krijohen situata aq intime sa t’i ekspozojnë problemet tona. Një lloj varësie surreale, që na bën të ndihemi të burgosur.

Në një përpjekje për të shpëtuar prej saj, personi është i nënshtruar për vuajtje, duke kuptuar se vetëm atje mund të jetë i lumtur. Mësimet që do të mësoni do të vijnë në mënyra stimuluese dhe ne gjithmonë nuk do të kemi fundin që është menduar si dashuri romantike.

Ato gjithmonë do të jenë dyert që çojnë në zbulesa të mëdha, mësime që duhen kuptuar për maturimin personal dhe një version më të plotë të tonin. Nëpërmjet kimisë, është e mundur të udhëtojmë furishëm nëpër rrugët e dashurisë, dhe nëpërmjet saj është e mundur të kuptojmë pyetjet e zbuluara nga vetja jonë. Ndonjëherë dashuria zbulohet me lehtësi, me falje, me partner ose me vetveten, ose me sfidat e paraqitura nga kjo lloj marrëdhënieje.

Ndjenjat si pasiguria, frika, madje përbuzja janë ato që do të zgjohen më shumë nga ata që dëshironi. Të gjitha ndjesitë egoiste, nëse janë të zhvilluara mirë, mund të krijojnë një ego të re. Ata për të cilët ne jemi më të tërhequr, kanë shumë mësime për të na dhënë.

Një marrëdhënie e tillë është si një provë e zjarrit, e vështirë dhe e shijshme për t’u marrë me të, por sigurisht që do të sjellë shumë mësime. Ne duhet të dimë ta jetojmë si një mundësi për rritjen personale dhe të kuptojmë hapat që janë fshehur në përvojat që bëhen. Ne nuk duhet t’i injorojmë këto raste, të frikësohemi nga fuqia e tërheqjes që ndiejmë ndaj dikujt. Mund të jetë burimi i mësimeve të rëndësishme.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat