Zilia ndaj shokut është më e keqe se urrejtja ndaj armikut - Bota Sot
Zilia ndaj shokut është më e keqe se urrejtja ndaj armikut

Life style

Zilia ndaj shokut është më e keqe se urrejtja ndaj armikut

Më: 3 gusht 2020 Në ora: 22:05
Foto ilustrim

Si të mbroheni nga njerëzit ziliqarë? Mos e nënvlerësoni zilinë e të tjerëve. Kjo mund të ndikojë në jetën tuaj. Edhe nëse nuk e kupton atë. Është një fenomen që evidentohet kur punon me njerëz të përzemërt, të vendosur, të pafat në dashuri dhe që shpesh nuk kanë ndërgjegje për negativitetin e të tjerëve.

Prandaj është e rëndësishme të zbuloni se si të mbroni veten nga njerëzit ziliqarë. Për t’i parandaluar ata t’iu sabotojnë dhe shkatërrojnë jetën tuaj dhe të bëheni një grua më e fortë, më e mençur dhe më e mirë.

Rregulli i parë dhe më i rëndësishëm për të mbrojtur veten nga njerëzit ziliqar është të dimë nëse ekzistojnë dhe të dimë t’i njohim ata. Të jesh në roje dhe të parashikosh që herët a vonë e keqja do të vijë përballë jush.

Zilia është një ndjenjë e keqe. Nëse e keni provuar ndonjëherë – dhe ka të ngjarë që, edhe nëse nuk jeni normalisht dhe lakmitar, nganjëherë ju keni provuar një rrjedhje zilie, pasi është normale dhe njerëzore – e dini se të pasurit zili i bën të ndihen keq ata që e provojnë.

Pra, merrni në konsideratë faktin se ziliqarët, të cilët tashmë janë helmuar, me zilinë e tyre kanë helmuar të tjerë. Ata janë në qendër të një spiraleje të bukur negative, në një rreth vicioz. Kjo i bën ata gjithmonë e më të këqij.

Nëse nuk dimë si t’i njohim dhe si ta mbrojmë veten.

Zilia është një ndjenjë e përhapur dhe shpesh e pakapshme dhe prandaj është e rrezikshme, jo vetëm për ata që e provojnë, por sidomos për ata që janë objekt. Ne flasim për zilinë e vërtetë, 100% origjinale, të keqe në gjendjen e saj të pastër, jo për zilinë e dobishme, që ka një përmbajtje të fortë admirimi dhe mund të na shtyjë të bëhemi më mirë, duke imituar objektet e zilisë sonë.

Admirimi është neutral ose mund të ketë dashuri; zilia është armiqësore. Zilia është e rrezikshme, sepse është një emocion helmues që i bën njerëzit negativ; ata me qëllim të keq edhe më të dëmshëm dhe ato perverse edhe më të çoroditur. Zilia nuk është gjë tjetër veçse një formë e urrejtjes dhe urrejtja është një mbushës i frikshëm për ata që kanë jetë të zbrazët dhe të pakuptimtë.

Në fakt, urrejtësit famëkeq (urrejtësit) e internetit janë ngjyrosur nga një zili e dëshirës për gjithçka dhe për të gjithë. Ata janë njerëz të mjerë, brenda dhe jashtë, me një shpirt dhe ekzistencë të zbrazët.

Zilia është një emocion i tillë dhe i përhapur se ka gjene midis gjeneve, midis shenjtorëve, atyre që kanë si qëllim në jetën e tyre që të ngjallin zilinë e të tjerëve ndaj tyre. Ata janë para së gjithash ziliqarët e tyre të tmerrshëm, pothuajse të mbingarkuar nga zilia e tyre, të cilët nuk mund të presin që të lakmohen.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat