Arsyet pse një burrë zgjedh një grua në vend të një tjetre…

Life style

Arsyet pse një burrë zgjedh një grua në vend të një tjetre…

Më: 9 gusht 2020 Në ora: 11:01
Ilustrim

Dashuria është misterioze dhe ajo që tërheq dy njerëz për t’u dashur është pasojë e shtrirjes së yjeve në qiell. Megjithatë, ka disa faktorë që tërheqin çiftet dhe lidhjen që i mban ato së bashku deri në fund. Një psikolog, ekspert në marrëdhënie, rrëfen se çdo ditë përballet me pyetje, si: “Pse një burrë zgjedh një grua në vend të një tjetre?

Edhe pse nuk ka përgjigje për këtë fjali, psikologu ka deklaruar se arsyet janë të ndryshme, dhe mbi të gjitha larg nga ajo që mund të pritet.

Ja nga çfarë mund të varet zgjedhja:

Pajtueshmëria seksuale

Kur bëhet fjalë për përputhshmërinë seksuale, një burrë zgjedh një grua të vendosur për të përmbushur kriteret seksuale që ai ka në jetën e tij: i pëlqen mënyra si puth, mënyrat se si lëviz dhe mënyrën se si shprehet.

Pajtueshmëria e ndikimeve

Në përgjithësi, meshkujt duan të preken. Burrat janë më pak emocionalë sesa gratë, kështu që ata ndihen më rehat në marrëdhëniet e tyre me partnerin përmes kontaktit fizik. Një burrë zgjedh të lidhet me një grua sesa një tjetër, pjesërisht, sepse ndihet i pajtueshëm me të, në një nivel afektiv: ai është një person fisnik; ajo e prek atë në mënyrën se si ai pëlqen të preket.

Pajtueshmëria me familjen e origjinës

Një nga faktorët kryesorë që ndikon në mënyrën se si një burrë zgjedh një grua mbi tjetrën ka të bëjë me miqësitë e tij, me familjen e tij. Meqenëse shumica e meshkujve kanë prindërit e tyre dhe vëllezërit e motrat që i shohin gjatë darkave familjare, një burrë ka nevojë për gruan që zgjedh të përzihet mirë me familjen e tij të origjinës.

Familja

Ndoshta vlera më e rëndësishme e jetës së meshkujve i referohet familjes, domethënë, nëse një burrë dëshiron të martohet dhe të ketë fëmijë. Nëse një burrë zgjedh të heqë dorë nga stili i jetës tradicionale të familjes, ai do të zgjedhë një grua që nuk dëshiron të ketë fëmijë ose të martohet. Nëse një burrë dëshiron paketën tradicionale të martesës, ai do të zgjedhë dikë që është i sinqertë në lidhje me dëshirën e tij për të gjetur një familje.

Liria

Një gjë tjetër që ka rëndësi për burrat dhe që përcakton llojin e gruas që ata zgjedhin të qëndrojnë, ka të bëjë me faktin nëse gruaja do t’i japë atij liri. Për një mashkull që do udhëtimin me miqtë dhe vetëm, ai do të zgjedhë një grua që i jep atij liri dhe pranon faktin se i duhet kohë për veten e tij. Burrat që kërkojnë një lidhje më intime, do të zgjedhin një grua që më mirë të jetë me të se të shkojë me miqtë për pushime.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat