Ushtrimi i falënderimeve për të tërhequr atë që dëshiron t’ju ndodhë në jetë - Bota Sot
Ushtrimi i falënderimeve për të tërhequr atë që dëshiron t’ju ndodhë në jetë

Life style

Ushtrimi i falënderimeve për të tërhequr atë që dëshiron t’ju ndodhë në jetë

Më: 9 gusht 2020 Në ora: 12:57
Foto ilustrim

“Mendo çfarë të tërheq më shumë. Ajo që po mendon në këtë moment po krijon jetën tuaj të ardhshme”. (Rhonda Byrne)

Nuk di nëse e keni dëgjuar ndonjëherë termin “Ho’ponopono”. “Ho’ponopono” është një art i lashtë i shërimit hawaian, i cili i referohet rëndësisë së mendimeve tona. Në terapitë e mia, gjatë konsultimeve, njerëzit i përdorin më me vetëdije fjalët: “Më vjen keq”, “Të dua” dhe “Më duaj”; Dhe fjalët më të komplikuara të të gjithëve: “Ndjesë”, “falur”, “më fal”; dhe më e bukura: “Faleminderit!” Pra, sot dua të ndaj me ju një stërvitje shumë të thjeshtë, kështu që ju mund të filloni të lidhni mendimet tuaja, në mënyrë që të mund të tërhiqni në jetën tuaj gjithçka që keni dashur ndonjëherë të keni.

Të gjithë jemi shumë të ndjeshëm. Të gjithë kemi ndjeshmërinë e brendshme që dashuron, qan, zemërohet, vuan dhe nganjëherë qesh. Ne e shtypim shumë herë atë. Sipas Ho’oponopono-s, realiteti ynë, bota fizike në të cilën jetojmë, nuk është gjë tjetër veçse shumatorja e mendimeve tona të pandërgjegjshme, të “unihipilit” tonë (fjala hawaiiane, e veçantisë sonë, të fëmijës tonë të brendshëm).

Për këtë arsye, është shumë e rëndësishme të jemi në gjendje të lidhemi me fëmijën tonë të brendshëm, për ta arritur këtë vend të thellë dhe të largët, ku jetojnë besimet dhe pritshmëritë tona. Ka një frazë që thotë:

“Nëse nuk të pëlqen bota në të cilën jeton, ndrysho mënyrën se si e sheh atë”.

“Por si mund ta bësh këtë?” do të pyesnit. Përgjigja ime është: “me praninë!” Në të vërtetë është shumë e thjeshtë. Sot po ndaj me ju këtë ushtrim super të lehtë për t’u lidhur me “këtu” dhe “tani”, me të tashmen, për të ushqyer fëmijën tonë të brendshëm me mirënjohje dhe ta lejojmë atë të tërheqë në jetën tonë gjithçka që kemi dëshiruar gjithmonë.

Merrni një fletore, nuk ka rëndësi se si janë fletët e saj apo sa e madhe është: një fletore që ju pëlqen. Kjo do të jetë fletorja juaj e mirënjohjes.

Çdo natë, para se të shkoni në shtrat, merrni fletoren në duart tuaja dhe thoni “Faleminderit” për disa minuta. Pa marrë parasysh sa herë e bëni këtë, gjëja e rëndësishme është që ju të lidheni me mirënjohjen. Pastaj hapeni fletoren dhe në faqen e majtë shkruani: “Sot falënderoj…” dhe poshtë titullit shkruani të gjitha gjërat që ju kanë ndodhur sot, të cilat i falënderon. Për shembull: “Jam mirënjohëse që kam takuar (shkruaj emrin e një personi) i cili sot më ka bërë të qesh”; ose: “Faleminderit që u zgjova herët dhe që e ndava mëngjesin me (shkruaj emrin e një anëtari të familjes ose një miku)”. Mund të shkruani gjithçka që dëshironi.

Pastaj, në faqen e djathtë shkruani: “Nga tani faleminderit…”; Për shembull: “Falënderime për punën”; ose: “Falënderime nga tani e tutje për udhëtimin që do të bëj, që do të më lejojë të njoh gjëra të reja”; si më parë, mund të shkruani çfarë të doni.

Gjëja më e rëndësishme është që mund të filloni të falënderoni për gjithçka që Universi do t’ju sjellë në kohën e duhur. Të falënderojmë kë na lejon të bëjmë vepra me dridhjen më të lartë që ekziston, së bashku me dashurinë.

Në këtë mënyrë i japim hapësirë gjithçkaje që dëshirojmë të arrijmë në jetën tonë, në një mënyrë të përshtatshme, të përsosur dhe harmonike.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat