Parimet e të komunikuarit në një mënyrë jo-armiqësore - Bota Sot
Parimet e të komunikuarit në një mënyrë jo-armiqësore

Life style

Parimet e të komunikuarit në një mënyrë jo-armiqësore

Më: 14 gusht 2020 Në ora: 12:24
Ilustrim

Dhjetë parime për të luftuar urrejtjen në rrjetë, duke filluar nga një përdorim më i vetëdijshëm i fjalëve. Ky është prezantimi i ‘Manifestit të komunikimit jo-armiqësor’ i cili nga shtatori do të shërbejë si bazë për një projekt për edukimin qytetar dhe qytetarinë dixhitale që synon klasa të niveleve të ndryshme.

“Fjalët kanë pasoja”, “fyerjet nuk janë argumente”, “heshtja dhe idetë mund të diskutohen. Njerëzit duhet të respektohen”. Këto janë vetëm disa nga 10 parimet e mbledhura në ‘Manifestin e komunikimit jo-armiqësor’ nga shoqata Parole O_Stili, e cila merret me luftimin e urrejtjes në internet duke mbështetur një përdorim më të vetëdijshëm të gjuhës, si nga përdoruesit ashtu edhe nga ata që mbajnë pozicione politike ose institucionale.

Dokumenti do të jetë baza e një projekti mbi edukimin qytetar dhe qytetarinë dixhitale që do të testohet në shumë klasa në Itali duke filluar nga shtatori dhe është nënshkruar nga Asstel-Assotelecomunicazioni, shoqata tregtare e telekomunikacionit.

“Përgjegjësia sociale e kompanive është bërë edhe më e dukshme në këto kohë të koronavirusit”, thotë themeluesi i shoqatës, Rosy Russo, duke nënvizuar rëndësinë e zhvillimit të qytetarisë aktive si themeli i “një bashkëjetese civile të bazuar në vlerat e solidaritetit, pjesëmarrje dhe bashkëpunim të përgjegjshëm”.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat