Gratë e forta bashkohen dhe qëndrojnë në solidaritet, gratë mediokre shkatërrojnë njëra-tjetrën

Life style

Gratë e forta bashkohen dhe qëndrojnë në solidaritet, gratë mediokre shkatërrojnë njëra-tjetrën

Më: 15 gusht 2020 Në ora: 16:44
Foto ilustrim

Po, gratë e forta bashkohen, ato forcojnë njëra-tjetrën. Ata janë në solidaritet me njëri-tjetrin. Gratë mediokre e kalojnë kohën e tyre duke kritikuar gratë e tjera, duke pasur zili, për të shkatërruar njëra-tjetrën.

Universi femëror është tërheqës dhe në shumë mënyra akoma i pashpjeguar. Për shkak se gratë janë të paparashikueshme, ato janë gjithmonë në gjendje të befasojnë dhe sigurisht që nuk janë të gjitha njësoj. Secila ka karakteristikat e veta, nuancat e veta të ndjeshmërisë. Forcën apo dobësitë e saj.

Sigurisht që gratë nuk janë perfekte, por mjerë ato nëse do të ishin. Ato do të humbnin pak nga hijeshia e tyre, nga ato hije që i bëjnë ato të veçanta. Por mjerisht, ata nuk janë të gjitha të mira, të mira dhe të bukura. Jo të gjitha janë të mençura dhe jo të gjitha janë të motivuara nga dëshira për t’u rritur, mësuar, përmirësuar.

Po kush janë gratë e forta?

Gratë e forta janë ato që e kanë kultivuar atë dëshirë brenda vetes. Të cilat u përballën me pengesa, pa përfshirë ata përreth tyre. Të cilat kanë luftuar shumë për tu vendosur në punën e tyre, për të duruar një fat që mbase nuk ishte shumë bujar me to. Gratë që nuk dorëzohen kurrë dhe që janë gjithmonë të gatshme për të filluar. Të cilat i kanë shëruar plagët duke ‘ngrënë veten me dhëmbë’ dhe duke mos u bërë asnjëherë barrë dhe përgjegjësi e të tjerëve.

Të forta. Aq të forta sa nuk i mbyllin zemrat e tyre edhe pas një zhgënjimi. Bujare, të dobishme, objektive. Forcohen nga ndershmëria dhe dinjiteti i tyre.

Ndërsa ato mediokre…

Gratë mediokre, nga ana tjetër, janë ato gra që kanë bërë pak ose asgjë për të dalë nga banaliteti apo dembelizmi mendor. Gratë që preferojnë të mbështeten te të tjerët për nevojat e tyre.

Janë ato që preferojnë butësinë për të kritikuar dhe gjykuar të tjerët në përpjekjen për të përmirësuar veten e tyre. Shpesh gratë e tjera. Ndoshta sepse nuk janë në gjendje të mbajnë pranë ato që shkëlqejnë me dritën e tyre.

Dhe kështu gratë e forta mblidhen, mbështesin njëra-tjetrën dhe janë në solidaritet me njëra-tjetrën. Gratë mediokre preferojnë të shkatërrojnë gjithçka që nuk do të jenë kurrë. Të parat nuk kanë frikë nga asgjë. Ato nuk e kanë zili njëra-tjetrën dhe janë të lumtura me sukseset e të tjerëve. Këto të fundit janë gjithmonë të gatshme për të prishur, madje dhe shpikur, për të njollosur imazhin e të tjerëve.

Uniteti është forcë

Solidariteti duhet të jetë rregulli midis grave dhe duhet mbajtur mend se vetëm bashkimi midis tyre lejon pushtimin e një vendi më të drejtë në botë dhe në një shoqëri ku burrat ishin të vetmit që mund të përfitonin nga shërbime dhe privilegje të caktuara.

Le t’i kujtojmë vetes se kur gratë bashkohen, ato janë jashtëzakonisht të fuqishme. Të gjithë jemi të ndryshëm, por me një qëllim të përbashkët. Ajo e afirmimit të barazisë dhe të drejtave të të gjitha grave. Nga më të fortat tek ato më të brishta. Së bashku gjithçka është e mundur.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat