8 gjërat që duhet t’i dini për gratë introverte

Life style

8 gjërat që duhet t’i dini për gratë introverte

Më: 21 tetor 2020 Në ora: 12:13
Foto ilustrim

Introverti ashtu si ekstroverti është një tipar kompleks i personalitetit, është unik dhe në të njëjtën kohë i shtresuar me shumë hollësi. Introvertët mund të keqkuptohen lehtë si të disponuar ose arrogantë, gjë që nuk është e vërtetë. Introverti është një tipar i personalitetit që karakterizohet nga përqendrimi në ndjenjat e brendshme sesa në burimet e jashtme të stimulimit.

Introvertët kënaqen me aktivitete të vetmuara dhe lulëzojnë në qetësi dhe introspeksion. Ana e kundërt e këtij personaliteti është ekstroverti, i cili kërkon stimulim shoqëror dhe fiton energji nga ndërveprimet shoqërore. Pavarësisht nëse është një burrë apo grua introverte, ka shenja delikate për ta identifikuar atë dhe për të ditur rreth tyre.

Gjërat që duhet të dini për gratë introverte

Ato rrallë fillojnë bisedën me të tjerët

Gratë introverte flasin më pak me të huajt dhe rrallë mund të fillojnë biseda me ta. Ato mund të flasin për orë të tëra me një person që njohin dhe mund të fillojnë biseda me ta.

Ato duan të kalojnë kohë vetëm

Të jesh introvert nuk do të thotë se atyre u pëlqen të qëndrojnë vetëm gjatë gjithë kohës, kjo thjesht do të thotë se ideja e tyre për një kohë të mirë përkthehet në ‘me-kohë’; ku u pëlqen të kalojnë kohë vetëm dhe të ndjekin interesat ose hobet e tyre. Ato mund të urrejnë pjesëmarrjen në ndonjë funksion dhe popullariteti nuk i intereson pasi nuk u pëlqen të jenë në qendër të vëmendjes.

Ato nuk kanë vetëvlerësim të ulët

Gratë introverte nuk janë të qeta sepse kanë frikë se mendimet e tyre nuk janë të rëndësishme ose nuk i shmangen shoqërimit nga frika e refuzimit, ato thjesht preferojnë bisedat e brendshme sesa ato të jashtme.

Të qenurit pranë shumë njerëzve i bën ato të humbasin energji

Introvertët ndiejnë se energjia e tyre humbet pasi bashkëveprojnë / kalojnë kohë me shumë njerëz, ndryshe nga ekstrovertët që fitojnë energji nga ndërveprimet shoqërore, introvertët harxhojnë energji në situata sociale.

Ato janë shumë të vetëdijshme për veten e tyre

Vetë-ndërgjegjësimi dhe të kuptuarit i vetvetes janë një shenjë dalluese e individëve introvertë, pasi ata janë shumë reflektues dhe vlerësojnë përvojat e tyre të brendshme. Gratë introverte i besojnë shumë instiktit të tyre.

Gratë introverte janë shumë vëzhguese

Ato i kushtojnë vëmendje detajeve dhe vëzhgojnë gjuhën e trupit dhe shprehjet e fytyrës së njerëzve. Gjithashtu ato mësojnë përmes vëzhgimit të kujdesshëm, duke parë njerëzit nga afër.

Ato kanë një grup të vogël miqsh të ngushtë

Gratë introverte nuk janë anti-shoqërore, ato janë selektive kur bëhet fjalë për të bërë miq dhe shijojnë ngrohtësinë e lidhjeve të thella, ato kënaqen me shoqërinë e një rrethi të ngushtë miqsh dhe duan të bashkëveprojnë mbi një bazë një-për-një. Ato vlerësojnë intimitetin dhe lidhjet e ngushta.

Urrejnë të tregojnë problemet e tyre

Gratë introverte pëlqejnë t’i mbajnë gjërat për vete dhe nuk u pëlqen një ndërhyrje në hapësirën ose gjërat e tyre. Gratë introverte nuk janë individë të shqetësuar nga shoqëria ose me humor, atyre u pëlqen të rrinë vetëm. Miti që introvertët nuk janë largues është i pavërtetë. Shoqëria është e kushtëzuar të besojë se introvertëve ‘u mungojnë’ aftësitë shoqërore, ajo shihet si një ‘e metë’ karakteri tek individët që duan ta kalojnë kohën vetë dhe të shkëputen herë pas here, për t’u rilidhur më vonë.

Nëse jeni duke takuar një grua introverte

Introvertët mund të ushqejnë marrëdhënie shumë të thella dhe afatgjata, pasi vlerësojnë intimitetin dhe lidhjen emocionale. Një introvert në marrëdhënie është dhënia, kuptimi dhe përkushtimi, ata i japin hapësirë personit tjetër pasi ata vetë e vlerësojnë shumë. Ata janë të ndjeshëm dhe të respektueshëm ndaj nevojave të personit tjetër dhe janë ekuilibrues të konflikteve me partnerët, miqtë ose familjen e tyre. Introvertët janë si shtresa qepësh, duhet kohë për të qëruar qepët, por pasuria që kjo e fundit ofron është e thellë dhe e shenjtë, në mënyrë të ngjashme, kjo i përshtatet një gruaje introverte në një marrëdhënie.

Nëse je një grua introverte

Pranimi i personalitetit tuaj mund të jetë dhurata më e mirë që mund t’i bëni vetes. Ju nuk keni pse të ndryshoni për të tjerët ose të justifikoni llojin e personalitetit tuaj për të tjerët. Ju nuk keni pse të ndryshoni për një burrë. Introverti është po aq i bukur sa ekstroverti.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat