Këshilla se si të jeni të sigurt në çdo situatë

Life style

Këshilla se si të jeni të sigurt në çdo situatë

Më: 9 maj 2021 Në ora: 14:22
Foto ilustrim

Një person i sigurt mbledh admirim. Një person që beson në veten e tij / saj bëhet një udhëheqës i shkëlqyeshëm. Askush nuk do të ndjekë një udhëheqës që duket i pasigurt për vetveten. Të qenit i sigurt ju ndihmon të krijoni lidhje të menjëhershme dhe të ndërtoni marrëdhënie. Besimi nuk është diçka që ju e keni, por është diçka që ju e krijoni. Mësoni se si të jeni më të sigurt, pasi kjo gjë mund t’ju ndihmojë të tërhiqni një partner me të cilin mund të ndërtoni një marrëdhënie të shëndetshme. Mund t’ju ndihmojë gjithashtu të kërkoni mundësi të reja që do të nxisin rritjen tuaj personale.

Dikush mund të mashtrojë veten duke pretenduar se është i sigurt, pasi kjo gjë që e bën njeriun të “ndjehet” i sigurt. Siç shkon të thuhet, ‘shtiruni derisa ta bëni.’ Kjo është veçanërisht shumë e dobishme kur një person do të mbajë një prezantim ose është një folës kryesor i një ngjarjeje, pasi duke pretenduar se “i ka të gjitha” dhe duke imituar besimin, ata mund ta përkthejnë atë në veprimet e tyre, gjë që rezulton në një rezultat pozitiv. Kjo njihet si psikologji e reaktivitetit.

Këtu janë disa këshilla se si të jeni të sigurt në çdo situatë

Bisedoni me veten tuaj

Biseda me veten mund të përmirësojë përqendrimin tuaj dhe performancën e detyrës. Hulumtimet sugjerojnë që biseda me veten mund të ndihmojë trurin tuaj të performojë më mirë. Biseda me veten ju ndihmon të përgatiteni për kohë të vështira në jetë, të tilla si një bisedë me një të dashur, koleg ose shef. Pavarësisht nëse i jepni vetes një bisedë të thjeshtë ose përsërisni atë që do të thoni, duke dëgjuar fjalët që dalin nga goja e cilësojnë veprimin të bërë dhe ju lejojnë të përballoni situata të vështira me guxim dhe besim.

Mendimi i rritjes

Besimi nuk vjen nga arritjet tuaja të jashtme – vjen nga brenda. Të jesh i sigurt do të thotë që nëse dështon, mund të marrësh kopje rezervë dhe të provosh përsëri. Sapo të filloni të bëni hapa veprues drejt qëllimit tuaj për të qenë të sigurt, gradualisht besimet tuaja do të fillojnë të forcohen.

Ndryshoni gjuhën e trupit dhe mbani kontaktin me sy

Qëndroni drejt. Sheshoni shpatullat tuaja dhe ngrini gjoksin. Merr frymë thellë. Bëni hapa të shpejtë dhe të qëllimshëm kur ecni. Mbajtja e një qëndrimi të tillë ju bën të ndiheni më të fortë. Lidhja me njerëzit dhe shfaqja e besimit përmes kontaktit me sy është një nga mënyrat më të shpejta për të transmetuar besim kur takoni njerëz të rinj dhe mund të forcojë marrëdhëniet afatgjata.

Kapërceni vetëbesimin dhe përballuni me frikën tuaj

Identifikoni bindjet vet-kufizuese që ju ndalojnë të arrini qëllimet tuaja. Një aspekt shumë i rëndësishëm për të qenë të sigurt është të mos dorëzoheni në vetëbesim dhe të ndaloni veten. Kjo ka të bëjë me zhytjen, pa marrë parasysh sa i frikësuar jeni.

Vlerësoni veten dhe krenohuni me arritjet tuaja

Ashtu si rregullimi i gjuhës tuaj të trupit mund t’ju bëjë të ndiheni të sigurt edhe kur nuk jeni, duke folur për veten tuaj edhe kur nuk ndjeni se e meritoni mund të ketë gjithashtu atë efekt. Vlerësoni arritjet tuaja dhe shmangni komplimentet.

Praktika ju bën të përsosur

Besimi duhet të praktikohet. Për shembull: nëse keni frikë të flisni para një turme të madhe, hidhni hapa të vegjël duke folur fillimisht para disa njerëzve. Kryesorja është të ndërmerrni hapa të vegjël, por të rëndësishëm duke u përballur me frikën tuaj, e cila nga ana tjetër forcon besimin tek vetja juaj.

Vizualizoni suksesin tuaj

Kur vizualizoni diçka pa pushim, mendja juaj fillon të besojë se ajo tashmë ka ndodhur. Kur situata të paraqitet vërtet – ju jeni duke bërë atë prezantim, duke kërkuar ngritje ose duke u ballafaquar me një koleg – truri juaj mendon: “E kuptova këtë”. Ky është besimi. Vizualizoni një situatë specifike në punë. Mendoni se keni sukses dhe bëni më të mirën tuaj për të minimizuar çdo mendim dështimi.

Të gjithë kemi pikat e forta dhe të dobëta. Në mënyrë që të qëndroni të sigurt në çdo situatë në jetë, së pari duhet të jeni të vetëdijshëm për pikat tuaja të forta dhe të dobëta. Dikush mund të fitojë besim duke qenë i vetëdijshëm për aftësitë e veta. Pranoni veten për pikat tuaja të forta, të mira dhe të këqija. Vetëm kur të pranoni veten tuaj, do të jeni në gjendje të jeni të sigurt. Mësoni kush jeni dhe do të krijoni një ndjenjë besimi dhe përmbushjeje.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat