8 truke psikologjike që mund t’i përdorni për të fituar çdo ditë

Life style

8 truke psikologjike që mund t’i përdorni për të fituar çdo ditë

Më: 28 janar 2023 Në ora: 06:14
Foto ilustrim

Komunikimi dhe krijimi i një raporti me njerëzit mund të jetë sfidues për të gjithë ndonjëherë. Pavarësisht nëse është në vendin e punës, në komunitetin tuaj ose me familjen, aplikimi i këtyre trukeve psikologjike mund të ndihmojë në krijimin e një marrëdhënieje të qetë me njerëzit përreth jush.

Të ulesh pranë dikujt në vend që të jesh përballë tij

Vendi ku uleni në një tryezë mund të thotë shumë për ju. Nëse dëshironi të përballeni me dikë, vendosja e vetes pranë këtij personi mund t’ju vendosë në një pozicion më pak kundërshtar. Nga ana tjetër, ulja përballë dikujt, veçanërisht në dhomat e konferencave ose në tavolinat e zyrës, mund ta bëjë personin tjetër të ndihet i kërcënuar. Këtë mund ta aplikoni jo vetëm në vendin e punës, por edhe në mbledhjet familjare

Zgjedhja e ngjyrës së duhur për veshjen tuaj

Ngjyra e fustanit apo kostumit tuaj pasqyron llojin e personit që jeni dhe punën për të cilën po shkoni. Vjollca tregon ngrohtësinë dhe besueshmërinë, e cila është një ngjyrë e mirë për mësuesit. Grija jep një atmosferë klasi dhe të besueshme dhe e zeza është e pasur dhe e stilit të lartë, e cila është një përshtatje e mirë për pozicionet e lidhura me modën.

Mbajtja e kontaktit me sy duke vlerësuar ngjyrën e syve

Shikimi në sytë e një personi është një shenjë e vëmendjes në zhvillimin e një bisede. Megjithatë, mund të jetë sfiduese dhe e pakëndshme për të dyja palët që ta mbështesin atë me qëllim. Sipas një studimi , mund të provoni të vlerësoni ngjyrën e syve të tjetrit kur e shikoni, pasi do të ndihet më natyrale dhe më pak e sikletshme.

Përpjekja për të mbajtur mend emrat

Ka disa njerëz që nuk i mbajnë mend emrat dhe ka të tjerë që na mbajnë mend dhe na thërrasin me to. Njohja e emrave të njerëzve është shenja e parë që dikush po i kushton vëmendje asaj që po thoni dhe se ju kujton. Kjo ju bën lehtësisht të pëlqyeshëm dhe popullor me njerëzit që takoni.

 Vëzhgimi se kush qesh me kë

Kur jeni në një grup njerëzish dhe dëshironi të dini se kush është i afërt me kë, provoni të vëzhgoni me kë qeshin. Gjëja kryesore është të vëreni se kë shikojnë në fillim kur qeshin, sepse ata janë më të tërhequr nga ai person dhe janë më të kënaqur me të.

T’i kërkosh dikujt një favor

Të ndihmosh njerëzit dhe të bësh favore për të tjerët është një gjë e mirë, por nëse dëshironi që dikush t’ju pëlqejë menjëherë, provoni t’i kërkoni një favor të vogël. Të bësh këtë tregon se i besoni dhe i vlerësoni mjaftueshëm, gjë që, nga ana tjetër, i bën ata të ndihen mirë sepse ju kanë ndihmuar.

Kryqëzimi i krahëve dhe këmbëve

Ju mund ta përdorni këtë për 2 qëllime. Së pari, nëse doni të parandaloni dikë që t’ju afrohet, mbani krahët dhe këmbët të kryqëzuara për të formuar një pengesë midis jush dhe atij personi. Nëse dëshironi të dukeni të afrueshëm dhe të hapur ndaj ideve, hapni krahët dhe këmbët për të dhënë atë atmosferë mikpritëse.

Ngrohja e duarve në mënyrë që të shtrëngoni duart

Askush nuk dëshiron të fillojë një bisedë duke u ndjerë e ftohtë , kështu që më mirë ngrohni duart përpara se t’i tundni dikujt tjetër kur i takoni. Një nga cilësitë e një shtrëngimi duarsh të mirë janë duart e ngrohta pasi tregon një atmosferë miqësore, ndërsa një shtrëngim duarsh i ftohtë mund të lëshojë një ajër mosbesimi.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat