Tetë fjalë që mund t’ju ndryshojnë jetën - Bota Sot
Tetë fjalë që mund t’ju ndryshojnë jetën

Life style

Tetë fjalë që mund t’ju ndryshojnë jetën

Më: 6 shkurt 2018 Në ora: 13:52
Ilustrim

Markus Aurelius : “Tetë  fjale që  mund të  përcaktojnë  fatin tuaj: Jeta jonë  formësohet nga ajo që  ne mendojmë ”Norman Vinsent Pil : “Ju nuk jeni cfarë  mendoni se jeni, por ju jeni ajo që mendoni”

Cili është  ndryshimi mes preokupimit dhe shqetësimit?

Preokupim do të  thotë  që  të  kuptosh se cilat janë  problemet, dhe me qetësi të  ndërmarësh hapat për t’i përballuar ato. Të  shqetësohesh do të  thotë  që  të  vish rrotull duke u bërë  si i  çmendur,përcjell humanheyday.com

“Asgjë  tjetër veç vetës nuk mund t’ju sjellë  qetësi”.

Montanj-filozof francez : “Njeriun nuk e lëndon aq shumë  ajo që  ngjet (ndodhë ), por mendimi i tij për atë  që  do të  ngjet” Dhe mendimi ynë  për atë  që  ngjet është  në  dorën tonë .

William Xhejms : Duket se veprimi pason ndjenën, por në  të  vërtetë , veprimi dhe ndjenja janë  bashkë ; dhe duke rregulluar veprimin, që  është  nën kontrollin më  të  drejtpërdrejtë  të  vullnetit, në  mënyrë  të  tërthortë  ne rregullojmë  ndjenjën, që  nuk është e tillë  “ Xhejms n’a thotë  se nuk mund t’i ndryshojmë  emocionet tona menjëherë , thjeshtë duke “mbledhur mendjen për këtë  gjë ”, por se ne mund të  ndryshojmë  veprimet tona. Dhe si rrjedhojë  automatikisht mund të  ndryshojmë  dhe ndjenjat tona.

Rruga absolute e vullnetshme drejt gëzimit, nëse e keni humbur atë  është që  të rrini drejt, të  gëzuar dhe të  veproni e të flisni sikur gëzimi t’ju kishte përfshirë  të gjithin. Shumë  prej asaj që  ne e quajmë  e keqja.. shpeshherë , mund të  kthehet në  një  të  mirë  gjallëruese dhe fuqizuese nga një  ndryshim i thjeshtë  i gjendjes së  brendshme të  atij që  vuan nga frika dhe ankthi.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat