Komisioni për Antikorrupsion pjesërisht pranon ankesat e VMRO-DPMNE-së kundër komunave të Gazi Babës dhe Shtipit

Maqedonia

Komisioni për Antikorrupsion pjesërisht pranon ankesat e VMRO-DPMNE-së kundër komunave të Gazi Babës dhe Shtipit

Më: 17 prill 2019 Në ora: 16:42
Komisioni për Antikorrupsion

Komisioni për Antikorrupsion pjesërisht i ka pranuar ka pranuar ankesat e VMRO-DPMNE-së kundër komunave të Gazi Babës dhe Shtipit dhe mori vendim që të ngrit procedura për kundërvajtje për shkelje të Kodit Zgjedhor.

Ankesa kundër komunës së Gazi Babës është paraqitur pasi që pas shpalljes së zgjedhjeve, kryetari i komunës ka marrëve vendimi që siguria fizike në shkolla duhet të mbulohet nga komuna dhe informacioni është publikuar në agjencinë shtetërore të lajmeve AIM dhe në një pjesë të portaleve.

Lidhur me marrëveshjen e nënshkruar, konfirmojnë nga Komisioni për Antikorrupsion, bëhet fjalë për fonde që janë siguruar për blerjet publike vjetore, por shpallja e publikuar për ngjarjen nga ana e komunës është e diskutueshme.

Ankesa kundër komunës së Shtipit, Komisioni pjesërisht ka pranuar për shkak se komuna ndau drunj për familjet të rrezikuara sociale gjatë një periudhe zgjedhore. Në ankesën e VMRO-DPMNE-së thuhet se komuna ka angazhuar zjarrfikësit për të ndarë drunj gjatë kohës së fushatës, si një donacion dhe se është keqpërdorur “Rrugët e Maqedonisë” dhe “Pyjet e Maqedonisë”.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat