Maqedoni: ISHP, Klinika Infektive dhe Klinika Gjinekologjike me teste për diagnostikim të shpejtë të COVID-19

Maqedonia

Maqedoni: ISHP, Klinika Infektive dhe Klinika Gjinekologjike me teste për diagnostikim të shpejtë të COVID-19

Më: 3 korrik 2020 Në ora: 22:52
Foto ilustrim

Ministria e Shëndetësisë informon se teste për diagnostikë të shpejtë të pranisë së virusit Sars-Cov-2 janë shpërndarë dhe fillojnë të shfrytëzohen në laboratorin e Institutit për shëndet publik, në Klinikën për sëmundje infektive dhe gjendje febrile dhe në Klinikën universitare për gjinekologji dhe obstetrikë në Shkup.

Këto teste edhe pse janë PCR metodë, nuk janë të njëjtat të cilat shfrytëzohen në laboratorët për testim rutinor nga kovid. Janë dedikuar për detektim të shpejtë të virusit tek pacientët të cilët janë të dyshimtë në kovid dhe të cilëve u është i nevojshëm intervenim i caktuar.

Testet për diagnostikë të shpejtë mundësojnë menjëherë pas triadës dhe marrjes së rezultatit për vetëm 40 minua të inkuadrohet drejt intervenimit tek pacienti.

Testet e shpejta tani më përdoren në klinikën për sëmundje infektive dhe gjendje febrile në Shkup, me çka dukshëm lehtësohet puna e kuadrit mjekësor.

Me PCR të shpejtë në Klinikën gjinekologjike testohen lehonat dhe në këtë mënyrë, menjëherë do të mësohet nëse lehona duhet të dërgohet në repartin për izolim. Klinika për gjinekologji tani më e posedon edhe pajisjen e nevojshme për përpunimin e materialeve, të njëjtat të cilat shfrytëzohen për detektimin e HPV virusit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat