MASH ka përgatitur koncept për mësim në distancë nga shtatori, propozime dhe sugjerime deri të premten

Maqedonia

MASH ka përgatitur koncept për mësim në distancë nga shtatori, propozime dhe sugjerime deri të premten

Më: 6 korrik 2020 Në ora: 18:30
Foto ilustrim

Ministria e Arsimit dhe Shkencës publikoi draftversion të Konceptit për zhvillimin e sistemit për arsim nga distanca në shkollat fillore dhe të mesme në vend. Përpunimi i dokumentit është inicuar nga ndryshimet në mënyrën e realizimit të procesit edukativo-arsimor në nivel global për shkak të pandemisë të shkaktuar nga paraqitja dhe përhapja e virusit KOVID-19.

“Koncepti duhet të sigurojë zhvillim pa pengesa të edukimit të nxënësve në shkollat fillore dhe të mesme nga 1 shtatori i vitit 2020, përmes rregullimit të procesit të situatës së sapokrijuar dhe realitetit”, thonë nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

MASH ka përgatitur Koncept për mësim në distancë së bashku me Ministrinë e shoqërisë Informatike dhe Administratës, Byrosë për zhvillim të arsimit, Qendrës për arsim profesional dhe trajnim, Inspektoratin shtetëror të arsimit dhe Qendrën shtetërore e provimeve, në bashkëpunim me USAID-in, UNICEFin, Qendrën për arsim qytetar të Maqedonisë së Veriut, mësimdhënës nga shkollat fillore dhe të mesme dhe nga institucionet e arsimit të lartë në vend, si dhe shumë ekspertë nga sfera e arsimit dhe IKT-sfera.

Nga MASH theksojnë se të gjithë të interesuarit deri më 10 korrik të vitit 2020 mund të kontribuojnë në përgatitje në çka përmbajtje më cilësore në këtë dokument me dorëzimin e propozimeve dhe sugjerimeve në adresën elektronike. [email protected] .

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi para fundit të vitit të shkollor për MIA-n deklaroi se shqyrtohet edhe skenari si do të veprohet nëse përballemi me të njëjtët ose rrethane më të këqija në fillim të vitit 2020/2021.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat