Bytyqi: Kategoritë më të cenueshme të qytetarëve do të mbrohen me modelin e ri të tarifave për energjinë elektrike

Maqedonia

Bytyqi: Kategoritë më të cenueshme të qytetarëve do të mbrohen me modelin e ri të tarifave për energjinë elektrike

Më: 13 maj 2022 Në ora: 16:01
Zv. kryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Biytyqi

Zv. kryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Biytyqi ka bërë të ditur sot se tatimi mbi vlerën e shtuar (TVSH) për energjinë elektrike do të mbetet pesë për qind deri në fund të vitit.

“Në këtë moment po bëhen të gjitha përllogaritjet për ndryshimin e tarifës dhe tarifës për përcaktimin e çmimit të energjisë elektrike. Sigurisht, kategoritë më të rrezikuara të qytetarëve do të mbrohen nga modeli i ri tarifor. Ata që janë më të pambrojtur do të paguajnë më pak – kjo mund të mos nënkuptojë rritje, por ulje të tarifës për më të prekurit. Modelin do ta shohim së shpejti.

Do të bëhet tarifimi i drejtë dhe i drejtë i energjisë elektrike, sipas konsumit.

Kemi thënë dhe qëndrojmë në atë se ata që janë në një treg të rregulluar, dhe janë konsumatorë të mëdhenj, nuk mund të paguajnë çmim të njëjtë, të subvencionuar si çdo qytetar tjetër”, tha Bytyqi.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat