Spasovski: Bashkëpunimi me vendet e Ballkanit Perëndimore dhe partnerëve të BE-së është kryqe për suksesin në rajon

Maqedonia

Spasovski: Bashkëpunimi me vendet e Ballkanit Perëndimore dhe partnerëve të BE-së është kryqe për suksesin në rajon

Më: 8 qershor 2023 Në ora: 15:35
Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski sot mbajti fjalim në Konferencën e Tretë në kuadër të Dialogut për Migracionin në Sarajevë në kuadër të seancës ministrore me temën “Promovimi i Deklaratës nga Shkupi për menaxhim të qëndrueshëm të migracionit në Ballkanin Perëndimor”, organizuar nga Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) që mbahet në Bosnje dhe Hercegovinë.

Ai theksoi se tre zotimet nga Deklarata e Shkupit çuan në miratimin e Planit të Veprimit për Menaxhimin e Qëndrueshëm të Migracionit në Ballkanin Perëndimor.

“Menaxhimi efektiv i kufijve dhe parandalimi i kontrabandës së emigrantëve përgjatë rrugës Perëndimore-Ballkanike është një nga prioritetet kryesore të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Kontrabanda e emigrantëve ka qenë një kërcënim i vazhdueshëm gjatë vitit të kaluar për shkak të presionit mbi kufijtë nga kalimet ilegale nga njerëz nga vendet e Lindjes së Mesme, Azisë dhe Afrikës. Lidhja ndërmjet rrugës së Mesdheut Lindor dhe Ballkanit Perëndimor është rrugë me rrezik të lartë, pasi Turqia dhe Greqia ende numërojnë një numër të madh të emigrantëve në territoret e tyre”, tha ministri Spasovski.

Ai shtoi se me qëllim të forcimit të bashkëpunimit me vendet e BE-së, e veçanërisht me vendet e rajonit për shtypjen e grupeve të organizuara kriminale me karakter ndërkombëtar, Ministria e Brendshme merr pjesë në Grupin e Punës për Ballkanin Perëndimor, në disa dosjet e punës analitike të Europolit, si dhe në një task forcë speciale të Interpolit kundër kontrabandës.

Përveç kësaj, tha ai, këtë vit Njësia Kombëtare është solidare, së bashku me Spanjën, në një aktivitet operacional për të shtypur kontrabandën e qytetarëve kubanë dhe indianë, si dhe merr pjesë në Planet Operacionale të Veprimit të EMPACT për 2022 dhe 2023 për kontrabandën të migrantëve.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat