Udhëheqësit e ndërmarrjeve në Maqedoni presim gjendje më të mirë ekonomike - Bota Sot
Udhëheqësit e ndërmarrjeve në Maqedoni presim gjendje më të mirë ekonomike

Maqedonia

E martë, 23 tetor 2018

Udhëheqësit e ndërmarrjeve në Maqedoni presim gjendje më të mirë ekonomike

Më: 17 korrik 2018 Në ora: 09:27
Ilustrim

Gjendja ekonomike në pjesën e subjekteve në qershor të këtij viti në lidhje me një muaj më herët dhe në krahasim me qershorin e vitit 2017-të është më e kënaqshme. Gjendja e më e kënaqshme është me pritjet për vëllimin e prodhimeve në tri muajt e ardhshme.

Kjo është vlerësimi për gjendjen ekonomike në subjektet në muajin qershor për vitin 2018 e publikuar nga Enti Shtetëror për Statistika.

Sipas vlerësimeve të udhëheqësve të subjekteve, indikatorët e besueshmërisë në industrinë përpunuese në qershor të viti 2018 është rritur për 0.3 për qind poen në krahasim me muajin maj të vitit 2018 dhe është rritur për 2.4 për qind në krahasim e qershorin e vitit 2017.

Shfrytëzimi mesatar i kapaciteteve të subjekteve në muajin qershor për vitin 2018-të arin në 67.8 për qind nga shfrytëzimi normal.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test