Disa fshatra në Mitrovicë nisin peticion kundër Hidrocentralit - Bota Sot
Disa fshatra në Mitrovicë nisin peticion kundër Hidrocentralit

Mitrovica

Disa fshatra në Mitrovicë nisin peticion kundër Hidrocentralit

Më: 7 korrik 2019 Në ora: 22:30
ilustrim

Me peticion, banorët e Selacit të Mitrovicës po e kundërshtojnë këtë hidrocentral në fshatin e tyre.

Ata janë bërë bashkë me banorë të fshatrave përreth, për të mos e lejuar ndërtimin edhe të një hidrocentrali tjetër në Bistricë dhe kanë mbledhur deri tash mbi 600 nënshkrime, raporton KTV.

Banorët ankohen, sepse vendimi për ndërtimin e hidrocentraleve u mor pa dëgjim publik.

Sipas tyre, hidrocentralet, përveçqë po shkaktojnë dëme ekologjike, po i lënë edhe pa ujë, që e shfrytëzojnë për pije dhe ujitje.

Komuna, gjatë ditës, nuk ka dhënë detaje, por javën e kaluar, Kuvendi Komunal i Mitrovicës ka miratuar rekomandime të cilat i janë drejtuar Ministrisë së Mjedisit.

Ministrisë i është kërkuar hartimi i raporteve mbi dëmet e shkaktuara në mjedis, pëlqimi mjedisor nga kompania Hidro-Line për veprimtarinë e hidrocentralit dhe pezullimi i çdo aktiviteti deri në publikimin e raporteve.

Por Ministria e Mjedisit nuk i është përgjigjur as pas dy javësh interesimit të KTV-së për veprimtarinë e këtij hidrocentrali. Shumë hidrocentrale po kundërshtohen nga banorët në shumë pjesë të Kosovës. Herën e fundit banorë serbë e shqiptarë u bënë bashkë për të kundërshtuar hidrocentralet në Shtërpcë.

Kuvendi Komunal i Mitrovicës, gjithashtu, i ka kërkuar MMPH-së që të sjellë për inspektim në terren një ekip profesional, për t’i nxjerrë pikat e shtratit të lumit të regjistruara në kadastër dhe ta bëjë krahasimin me gjendjen aktuale para dhe pas punimeve dhe ndërtimit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat