Policia shton masat e sigurisë në pishina dhe liqene - Bota Sot
Policia shton masat e sigurisë në pishina dhe liqene

Mitrovica

E shtunë, 20 tetor 2018

Policia shton masat e sigurisë në pishina dhe liqene

Më: 6 qershor 2018 Në ora: 15:59
Ilustrim

Policia në Mitrovicë ka zhvilluar takim me autoritetet komunale, ku temë diskutimi ishte domosdoshmëria e vlerësimit praktik të gjendjes së lumenjve, pishinave, e në fokus zonat përgjatë liqenit artificial në Mitrovicë.

Komandanti i stacionit policor Ahmet Xhosha  prezantoi objektivat që parashihen të ndërmerren bazuar në planin e veprimit, me qëllim të krijimit të një ambienti të qetë dhe të sigurt në zonat e lumenjve, pishinave dhe liqenit artificial,  ku pritet të  frekuentohen nga numër i madh i qytetarëve.

Bazuar në një plan veprimi njësitë sektoriale në kuadër të stacionit policor ‘Jugu’ në Mitrovicë,   kanë bërë identifikimin e disa nga vendeve dhe zonat të cilat mund të paraqesin rrezik për qytetarët. Identifikimi i këtyre hapësirave është vlerësuar si rrezik potencial për frekuentuesit, ku mbi bazën e këtij vlerësimi Policia ka sugjeruar autoritetet komunale që të ndërmarrin masat e sigurisë në zonat e identifikuara si:

përgjatë zonës së liqenit artificial të shtohet  numri i shenjave të rrezikut dhe paralajmëruese për vizitorë.

të shenjëzohen segmentet për thellësinë, rrymat e ujit dhe rreziqet tjera të mundshme.

vendosja e pengesave (barrierave në afërsi të digave) nga fakti se vrulli i ujit paraqet rrezik kryesisht për fëmijë.

Çështjet e ngritura nga Policia u vlerësuan nga autoritetet komunale në Mitrovicë, të cilët shprehen gatishmërinë për të bashkërenduar aktivitete në  krijimin e kushteve dhe sigurisë, si dhe u zotuan se brenda mundësive do të ndërmarrin masat e parapara në plotësim të shenjave dhe  barrierave.

Ndërsa si  vlerësim i përbashkët dhe domosdoshmëri u vlerësua angazhimi i klubit të zhytjes ‘Trepça’ gjegjësisht dislokimi i këtij klubi gjatë  sezonit veror në zonën  e liqenit, ku autoritetet komunale në Mitrovicë u zotuan se këtë çështje do ta trajtojnë me prioritet, nga fakti se qëndrimi i këtij klubi afër liqenit do të jetë një mekanizëm shtesë i ofrimit të sigurisë në atë zonë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test