Kamera e iPhone 12 nuk mund të zëvendësohet nga teknikë të paautorizuar nga Apple

Mobile

Kamera e iPhone 12 nuk mund të zëvendësohet nga teknikë të paautorizuar nga Apple

Më: 1 nëntor 2020 Në ora: 18:44

Apple duket se ndalojnë riparimet e paautorizuara të kamerës në iPhone 12 , sipas faqes në internet të qendrës së riparimit iFixit.

Specialistët e riparimit në iFixit janë përpjekur të ndërrojnë lentet e kamerës midis modeleve të ndryshme të iPhone. Ata zbuluan se kjo nuk është e mundur sepse kërkohet një mjet i veçantë Apple. E njëjta gjë thuhet se vlen për ekranin.

Kamera nuk funksionon pas riparimit

Është e vërtetë që moduli mund të shkëmbehet, por kamera nuk punon më siç duhet, sipas një video në YouTube. Ai gjithashtu u përpoq të ndërronte kamerën e një modeli aktual të iPhone.

Nëse kamera prishet në një iPhone 12 ose humbet vetëm një lente, duhet të vizitohet një dyqan Apple. Vetë përdoruesit ose një dyqan riparimi i pavarur nuk do të jenë në gjendje të riparojnë modulin e kamerës. Kjo do të thotë që Apple përjashton të gjithë teknikët e pavarur nga të qenit në gjendje të riparojnë një iPhone 12, sipas iFixit.

Apple ende nuk ka komentuar

Deri më tani, Apple gjithmonë ka argumentuar se bateria si dhe Touch dhe Face ID janë komponentë të rëndësishëm të sigurisë që mund të riparohen vetëm nga teknikë të çertifikuar. 

 

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat