Trojet e Arbrit - Bota Sot
Trojet e Arbrit

Ngushëllime

Trojet e Arbrit

Më: 28 gusht 2015 Në ora: 07:04

Telegramë ngushllimi i Shoqatës së Intelektualeve mbarshqiptarë Trojet e Arbrit me rastin e ndarjes nga jeta të Akademik Mark Krasniqi- Kryetarit të nderit të Shoqatës Trojet e Arbrit
Shoqata e Intelektualëve mbarë shqiptarë Trojet e Arbrit me pikëllim të thellë e morri lajmin se sod 35 minuta mbasë mesnate ndërroji jetë akademik Mark Krasniqi, flamurtari dhe qëndrestari i kombit Shqiptarë i cili përplotë gati një shekullë qëndroji i pamposhturë ndaji furtunave politike dhe me një përkushtimë të pashoqë dha një kontributë Kombtarë në rrethana tepër të vështira që kaloji kombi ynë shqiptarë.
Profesorë Marku ishte personaliteti i cili në pragë të Pavarsisë së Kosovës, me plotë suksesë e udhehoqi Partin Shqiptare Demokristiane të Kosovës dhe ishte krahu i djathtë i Presidentitë historik te Kosovës. prof.dr. Ibrahim Rugova. Aji me fakte shkencore dhe me botiminë e dhjetra veprave historike dhe politike e mbrojti qenien kombtare shqiptare duke i perplasurë për fytyre faktet shkencore dhe politike akademikeve pansllavistë të Serbisë. Profesorë Marku dha një kontributë të qmuarë edhe në Shoqatën e Intelektualeve Mbarshqiptarë Trojet e Arbrit. Aji për një dekadë të tër ishte Kryeredaktor i Botimeve Enciklopedike e Djathta Shqiptare në mbrojtje te Shqipëris Etnike, si dhe Kryetar nderi i Shoqatës Trojet e Arbrit. Kishim nderin që pikerishtë sesionin e parë shkencorë me 12 e 13 Qershor 2004 në Hamburg ta hapte pikërishtë Akademik Mark Krasniqi dhe marshi i vajzave dhe djemve të Shqipëris Etnike nu ka të ndalurë, tani e 12 vite me ardhë.
E nderuara Familje Krasniqi
E nderuara Akademi e Shkencave dhe Arteve te Kosoves
E Nderuara Parti Shqiptare Demokristiane e Kosoves
Me rastinë e kësaji humbje të madhe ju shprehim ngushllime, sepse Akademik Mark Krasniqi ishte shkenctarë kurë duheji të merreji me shkenc, aji veprimet shkencore i realizoji edhe kure erdhi koha që të futet ne politikë. Për të penguarë propagandën pansllaviste që rrahte në telin e ndarjeve fetare në Kosove aji përplote me tepër se një dekad e udhehoqi Partin Shqiptare Demokrsitiane te Kosoves, duke mbajtur takime me politikën ndërkombatre ne shumë shtetet të Evropës dhe në Amerik, dhe duke njoftuarë opinionin politikë evropianë dhe botëror se shqiptarët janë te bashkuarë dhe qështja e Pavarsisë së Kosovës na takonë të gjitheve. Akademik Mark Krasniqi ju la brezave amanet Bashkimin e Kombitë Shqiptarë. Kët amanetë të Akademik Mark Krasniqi dhe shum intelektualëve dhe atdhetarëve tjerë shqiptarë do ta qojmë ne vend.
Shpirti ytë pushoftë ne paqë i nderuari profesor Mark Krasniqi, dhe vepra jotë që e le pasë ësht një dritë që do ta shkelqeji kombinë tonë shqiptarë në këto momente të rënda historike.
Ne emër të Shoqatës së Intelektualëve Mbarshqiptarë Trojet e Arbrit
Prof.dr. Muhamet Shatri Kryetar
Mr.sc.Nue Oroshi Nënkryetar

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat