Në moton e së vertetës - Bota Sot
Në moton e së vertetës

Opinione

Në moton e së vertetës

Nga: Bahtir Hamza Më: 23 dhjetor 2018 Në ora: 12:11
Bahtir Hamza

Askush nuk protestoi këdo që është shqiptar, askush nuk ka demonstruar në qytetet e Kosovës,e të Shqipërisë, për këtë tragjedi të shqiptarëve në moton e terroristëve shqiptarë dhe largimin e arabëve nga Kosova dhe nga Shqipëria. Për t'i dhënë fund terroristëve shqiptarë Brukseli nuk e bën këtë.

NË ARTIN E DEPËRTIMIT HISTORIK DHE TË KONFLIKTEVE POLITIKE SHQIPTARE

Ata shqiptarë që janë shumë të shqetësuar se nuk e kanë moralin e njeriut, as moralin politik, as moralin kulturor apo kombëtar të përfshirë në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës të përfshirë në konflikte politike dhe pastaj në Luftën e Sirisë, ISISS që ishte dhe është një dëshirë e tyre edhe më e përfshirëje janë ushtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të cilët vazhdojnë të shkojnë atje, që të qëndrojnë atje, e të kthehen në Kosovë si;"patriota".!

Por sot në Siri ekzistojnë mbi 936 familje shqiptare, burra dhe gra e fëmijë nga Kosova, të cilët janë atje, për inetratorët e ideologjive fetare dhe jo-kombëtare, për paratë e para, për fenë islame-muslimane dhe janë shqiptarët me specialitet të veçant që kanë humbur besimin e tyre në politikën shqiptare të Kosovës dhe që sot jetojnë me trurin e tyre, me kriza psikike, me dilema ekonomike që nga viti 1999. Ose pa rivalin politik të sistemit social, familjar të familjes së tyre të grave të tyre.

Këta njerëz shqiptarë të ideologjisë së tyre të grupit biologjik të kafshëve, të formuar nga Familjtë e tyre , nga stafi i tyre, të cilët luajnë rol të rëndësishëm për të shkatërruar imazhin më të keq të Kosovës dhe vetë UÇK-në, për shqiptarët në përgjithësi me veprimet e tyre në sistemin e politikës,e, që Serbia i përdor për propagandën e saj dhe prapambetjen e saj ndaj shqiptarëve të Kosovës në qarqet politike,europjane duke eksportuar shqiptarët e UÇK-së si terroristë dhe Kosovë si territorin e saj.

Pra, ky aknet, byrokratik, kjo politikë serbe është e vërtetë, sepse sot kemi dëshmi nga vetë shqiptarët se ata Cofën ose Ngordhën si Terorrista në luftën në Siri, që mbanin dy karaktere: në Siri në luftën, në Kosovë për konkurrencë politike.Por për deifimin si njohje të Terorristave me arabët e Jordanisë dhe madje edhe sot, datë 21/12 / 1018, dëshmojnë se edhe një narkotik shqiptar nga Kosova që luftonte në njisitet të UÇK-së, në Kosovë,1998/1999. ka shkue në luftë në luftën e ISIS-it si një terrorist shqiptar në Siri, dhe ka COFË atje, i njohur me krimin biologjik të gjinisë familjare të tij…

Nga kjo luftë flakët e konfliktit midis Sirisë dhe Jordanisë, midis Sirisë dhe Turqisë,midis Turqisë e Kurdistanit, midis Sirisë dhe Kurdistanit, me elementë kriminalë që funksionojnë në rolet e tyre, dhe në këtë figurë lufte hynë Rusia dhe Irani si një kondensator për një imazh negativ, për të përhapur negativitet, neglizhencës individuale dhe relacionale dhe në anën tjetër kontrollin e fitimit ndaj Sirin dhe Isisit.

Këto janë karakteristika të njëjta si në Kosovë në zhvillimin e saj shqiptar që janë reformuar në lidhje me terrorizmin dhe ideologjinë fetare dhe ideologjinë e funksionit politik të ideoligjeve komuniste që këto rrënjë të idhat – si lloç, na dërgojnë në bashkëjetesën e shqiptarëve serbë-jugosllavë në vitin 1924 - 1999 dhe tani terroristët shqiptarë kanë gjetur Kosovën dhe jetën e tyre të re private dhe zyrtare në Xhamitë e Kosovës dhe në Parlamentin e Kosovës që janë aq shumë jashtë Kosovës dhe brenda Kosovës dhe brenda Shqipërisë dhe brenda Maqedonisë në bazën politike që funksionojnë si:” me ideoproy e princit” me shumë fytyra dhe kjo është një skandal historik mbi shqiptarët që jetojnë në Ballkan.

Kjo dëshmon për autokracinë dhe anarkinë e një arkeologu apo artihetkture të organizuar nga udhëheqësit e tyre islamikë Musliam,në Xhamitë e tyre, Imamët dhe Hoxhanem-mutët - karakat e tyre, dhe nga ana tjetër, në Kosovë nuk mbrohët jeta e asnjë qenieje njerëzore as e shqiptarëve të tyre të ndershëm, edhe as e shqiptarët që i dërgojnë shkrimet e tyre për botim në mediat shqiptare për të vërtetën e shqiptarëve. Këto na dërgojnë meazhe kërcënime për jetën tonë, na dërgojnë dëshmitë që u japin dëshmi terroristëve shqiptarë në funksionet e shtetit të Kosovës për të na kindapue.

Sa për ilustrimin e shqiptarëve të Kosovës,NE kujtojmë: Debimin e gjashtë qytetarëve turq nga Kosova pa asnjë vendim të gjykatës së Kosovës, pa e ditur qeveria e Kosovës, Por dëshmohët se debimi i qytetarëve turq nga Kosova është bërë nga shqiptarët e Kosovës, të cilët kanë autoritet dhe kanë aspekte kriminale terorriste.

Por nëse analizojmë debimin e zyrtarëve iranianë nga Shqipëria, me njohjen e sigurimit shqiptar të inteligjencës shqiptare, që krokodilat iranianë që banonin në Tiranë ishin ekspertë të terrorizmit që kishin në plan të deformonin dhe shkatërronin Shqipërinë dhe këta iranianë që jetonin në qendër të Tiranës, bënë plane për të dhe që të shkatërrohet dhe të humbasë imazhin e Shqipërisë në botë dhe të vendosën shqiptarët në grupet terroriste ISISSIT në Siri dhe kjo është një pasqyrë e vetëdijes kombëtare e asaj që njerëzit shqiptarë duhet të bëjnë për vetë shqiptarët,për vetë shtetin e tyre, por nga ana tjetër Shqipëria përsëri rrezikohet nga kriminelët arabë që kërkuan azil në Shqipëri, më shumë se 4000 sirianë kërkuan azil në Shqipëri në 2018. Ndërsa në Kosovë janë egjiptasit e jordanezetë që anventure me fera shqiptare që nuk tregohen e shqiptarët kanë mangësi në edukimin e popullatës, në ngritjen e inteligjencës dhe të vërtetën historike dhe respektin kushtetues të shtetit

CILAT ISHIN SHQIPTARËT.

Shqiptarët kanë qenë të robëruar dhe robotë për shekuj me radhë, por ata kanë kërkuar çdo herë liri dhe që kërkonin jetë më të mirë,por me luftën e fundit në Kosovë shqiptarët kërkonin mbrojtje nga organet zyrtare dhe në shekullin e njëzetë, në 1990-1999, shqiptarët e Kosovës kërkonin ndihmë nga autoritetet amerikane dhe evropiane dhe nga bashkësia ndërkombëtare për të ndaluar luftën me Serbinë mbi shqiptarët në Kosovë. Presidenti i parë i “Republikës së Kosovës”, Ibrahim Rugova dhe amerikanët e bëjnë këtë. Respekti për këtë luftë që e ndryshoi Kosovën ( por nuk e pastroi Kosovën, ) dhe për të ndryshuar epokën historike të shqiptarëve me të cilët ata njiheshin që nga Jugosllavia 1945 1990,dhe nga lufta që ndodhi në Bosnje dhe Hercogov,1992-1995. me Serbinë,që lufta të mos shtrihej në Kosovë.

Por kërkesa e Ibrahim Rugovës u mbështet nga Evropa dhe NATO, e solemnizuar me luftëra shqiptare në Kosovë dhe shqiptarë nga Kosova ikën në Shqipëri, në Mqadoni, dhe për 78 ditë të bombardimeve mbi Serbinë dhe Bullgarinë dhe 12 qershor 1999. Forcat Toksore të NATOS hynë në Kosovë, e Kosova ishte në djegien e serbëve të Kosovës nga Ushtria Serbe dhe nga Policia Serbe, dhe nga Paramilitarët e serbëve që ishinë Romë e Maxhupë të Serbisë e të Kosovës, që dinin të folnin edhe gjuhën shqipe.E më 10 qershor 1999. Forcat ushtarake ruse dhe serbe nga Bosnja dhe Hercegovina hynë në aeroportin e Prishtinës në Prishtinë në Kosovë në Slatinë dhe këto forca ruse dhe serbe u detyruan të iknin për dy ditë nga Kosova nga autoritetet amerikane në Kosovë dhe Çlirimi i Kosovës u bë realitet më 12.06.1999 nga Foractë e NATOS,e jo nga UÇK-ja.

Nga këta kujtime pati një optimizëm të madh për shqiptarët nga Bill Clintone dhe aparati diplomatik evropian që ndërhyrja e NATO-s mbron shqiptarët nga gjenocidi i serbëve. Por shqiptarët e harruan këtë soladioritet dinamike këtë ndihmë të popullit amerikan mik amerikan, që e siguroi ndërhyrjen e NATOS në bumbardime. Por shqiptarët 20 vite lire të Kosvës, nuk bën asgjë për krimet e luftës që ishin bër kundër shqiptarëve apo për gjenocidin serb mbi shqiptarët, as për përdhunimin e grave shqiptare nga paramilitarët serbë e romë e maxhupët kosovar të Kosvës dhe të Serbisë, dhe kjo e vertetë është e dukshme pas 20 vjetësh në kombet e bashkuara nga fjalim përgjegjes i Hashim Thaçi,që ishte përgjigje ndja Vuçiçit presidenti të Serbisë,edhe pse Hashim Thaçi, për shqiptarët nuk i ka thanë të gjitha, por kuptohet se ishte me një repression nervoze që është një shtypje psikike e një metaliteti i thyer i lidhur me njëri-tjetrin poletikishtë dhe na anën tjetër është ndikimi edhe ideologjia fetare -feja Muslimane-Islamike, të shqiptarët e Kosovës, në strategjinë e mos çfaçëjes së të vërtetës në tërsi nga “presidenti” i Kosovës,Hashim Thaqi,

Por ja që ka njerëzi të ndërshem të kombit serbë që janë serbë që e çfaçinë të vërtetën e gjurmëve të kohës në luftën Serbo-shqiptare, 1998/1999 dhe këtë kohë 20 vite pas mbarimit të luftes, Date: 21/12/2018. në moton e së vërtetës u shfaq në Mediat e Beogradit Çedomir Petroviç, aktor dhe regjisor serb, me shkrim e tij, per gjenocidin serb mbi shqiptaret 1998/1999.

NATYRËN DHE NDERIN NË TË VËRTETËN E NJË NJERIU QË PAS 20 VJETËSH NDRYSHON BOTIMIN E PJESËVE PËR TË NDRYSHUAR POPULLARITETIN MIDIS NJERËZVE DHE KAFSHËVE ME GJURMIMIN E KOHËS

-Por ja që ka njerëzi të ndërshem të kombit serbë që janë serbë që e çfaçinë të vërtetën e gjurmëve të kohës në luftën Serbo-shqiptare, 1998/1999 dhe këtë kohë 20 vite pas mbarimit të luftes, Date: 21/12/2018. në moton e së vërtetës u shfaq në Mediat e Beogradit Çedomir Petroviç, aktor dhe regjisor serb, me shkrim e tij, per gjenocidin serb mbi shqiptaret 1998/1999.

Askush nuk protestoi këdo që është shqiptar, askush nuk ka demonstruar në qytetet e Kosovës,e të Shqipërisë, për këtë tragjedi të shqiptarëve në moton e as për terroristët shqiptarë dhe dhe as për largimin e arabëve nga Kosova dhe nga Shqipëria. Për t'i dhënë fund terroristëve shqiptarë Brukseli nuk e bën këtë.

Shqiptarët që kishin kryer veprën penale të dhunës ndaj grave shqiptare që ishin në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, shqiptarët harruan të demonstronin genocidin e serbëve kundër shqiptarëve, por shqiptarët nuk harruan të zhvillonin dhe ushtronin potencialin ekonomik të Serbisë me Serbinë si paudhësi dhe karakterin e popullit të tyre në politikën e tyre me taktikat e tyre dhe ideologjia e tyre ishte e dyfishtë, një nga komunizmi dhe ajo fetare dhe ata nuk kishin njohuri politike as njohuri histrike, as njohuri ushtarake, në politikën e tyre si shqiptarë në Kosovë, nga ana tjetër hija e tyre e zezë, është mjegulla e krijuar në Kosovë për 20 vjet dhe polarizimi i tyre për Kosovën thotë se këta "poletikaj" insistojnë si "Patriot" ata janë të ndershëm, në realitet është zinxhiri i tyre i zellshëm komunist i besimeve të tyre autokratike që kanë humbur vetëdijen e tyre të imitimit kombëtar historik dhe efektit politik të shqiptarëve të tyre dhe Kosovës.

Por parlamenti i Kosovës i ka injoruar sot këta kriminelë dhe këto krime që janë provë, dëshmi se nuk kanë pajtim mes shqiptarëve as në politikë dhe nuk kanë zgjidhje të problemeve politike apo historike për shqiptarët nga shqiptarët e tyre. Por nga fasadat e tyre, për procesin e tyre politik pas 20 vite Shqiptarët e Kosovës nuk kanë shkruar për territorin e Kosovës as në libratë shkollorë,as në Univeristet të Kosovës, historinë e vërtetë të Kosovës për shqiptarët e saj. Madje sado shqiptarë të ishin ata me ambicie apo shkollim, pavarësisht nëse janë të vegjël apo të mdhej dhe kryesisht për këtë lojë politike për këtë dramë katastrofike për jetën e vet shqiptarëve në Kosovë dhe për aspiratat e zhvillimet politike në Kosovë fajtori kryesor Hashim Thaqi, qeveria 1+ 2.e tij për tetë vjet, madje është i përbashkët, me Ramush Haradinaj, dhe me bandat e tjera kriminale të cilët janë shqiptarë që pas mbarimit të luftës janë përfshi në faqe për faqe të vrasjeve tinxare në zhdukjen e figurave politike e poetët kombëtare e gazetarë shqiptar të popullit shqiptarë dhe këta poletikaj të sotmet votojnë njeri tjetërin në formulen komuniste “ Unë tya e ti mua “ për të siguruar fasadën dhe mjegullën kolektive edhe me një mënyrë kozmetike, për të mbuluar të vërtetën dhe veprimtaritë kriminale të shqiptarëve në luftën e UÇK-ës dhe kundër UÇK-së.

Natyrisht, pas përfundimit të luftës në Kosovë, jeta shqiptare ishte shumë e vështirë dhe pa ndonjë ambicie jetësore dhe pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës, Kosova nuk hyri në politikën e Ballkanit, e as ne Europë, por hyri në ekonominë ballkanike, hyri me hajdut dhe në besnisse të ndryshme,e shumë shqiptarë të tjerët murrën rrugën dhe hynë në luftën e Sirisë, shqiptarët u bën ushtar të luftës së ISIS-it, duke ndryshuar edhe emrat e tyre, me iniciativën e imamëve të Xhamive të tyre dhe të ideologjisë fetare të shqiptarëve nga Kosova, në Shqipëri dhe Maqedoni, duke luajtur rolin destabilizues për vet Kosvën e tyre dhe në interesin e tyre për të përfituar në mënyrë të pashmangshme para,para e para, në furnizimin e ISISSIT me ushtar shqiptarë që ishin kriminelë e fetarë, e ushtarë të UÇK-së, të cilët u bënë terroristë të Isissit nga Siria me gratë dhe fëmijët e tyre lidhur me ideologjin Islamike-Muslimane, dhe sot i terrorizojnë shqiptarët në Kosovë, gjithashtu thonë :"Ne e kemi Çlirue Kosovën"!!! dulën "Patriot" edhe për themelimin e Ushtrisë së Kosovës dhe për Çlirim të Kosovës.

Sigurisht që asnjë shqiptar kosovar nuk është kundër UÇK-ës,as kundër themelimit të ushtrisë së Kosovës, 20 vite me vones, por shqiptarët janë kundër historianëve të painformuar, kundër politikave politike të papublikuara, të paarsimuara nga dijet universitare, e me pa dije e njohuri Universitare, njerëzi të paformuar në nivel kombëtar, për atdheun e tyre, për kulturën e tyre, në shërbim të popullit të tyre. Prandja është koha dhe gjurmët në kohë që janë dëshmi të kohës, se shqiptarët e Kosovës janë: janë çnjerëzorë, të pandershëm, të pavendosur, të pavetëdijshëm, pa dije kulturore, pa dije kombëtare, janë qenie njerëzore të paformua njerëzi, që flasin gënjeshtra për shqiptarët e tyre në politikën e tyre që injorojnë poetët dhe intelektualët e tyre dhe nuk janë si popujt e tjerë të Ballkanit e të Europës.

Sot shqiptarët janë ende të gjallë të lirisë së Kosovës nga 1977-1981-1991-1993-1995 dhe është një kohë e dëshpërimit dhe e krizës së jetës që shqiptarët ishin shpallurë:” nacionalistë, irredentistë dhe separatistë “ kosovarë të deklaruar nga Partia Komuniste e Jugosllavisë nga shqiptarët e tyre të Kosovës, dhe sot është trashëgimia e ideologjisë komuniste për shqiptarët që kanë vështirësi të mëdha në zgjidhjen e problemeve në mesin e shqiptarëve të jetës së tyre dhe perëndive të tyre dhe në përparimin e jetës së tyre në jetë jonormale si çdo gjë normale në Kosovë ,sepse e vërtetat e shqiptarëve është: Shqiptarët në Kosovë nuk e dojnë punën, nuk punojnë dhe nuk funksion e vërteta.

ATA JETOJNË NË TË ARDHMEN

Këta e këto poletikëj jopatriotikë e jopoletikaj të injorohen sepse që nga viti 1945 - 1964 dhe 1981 - 1989 e edhe sot shqiptarët ishin agjent i sigurisë shtetërore të Jugosllavisë, ishinë me jugosllav së jugosllavët. E sot ata ose djemtë dhe bijat e tyre janë në politikë në parlamentin e Kosovës të cilët gjithashtu janë bërë edhe figura me gënjeshtëra, të "Levizjesë për republiken e Kosovës që nuk iu takon as nderi as respekti e " LPRK-ja ".”LPREK-ja,” me seli në Zvicrrë me strategjin e saje ishte e ndarë në dy pjesë .1).në Levizjen me adres.2) në Lavizjenë pa adres,por të gjithe ishin të pa besë, që ishin të gjithë jobesnikë sepse ishin bashkëpunëtorë dhe agjentë jugosllavë që janë të njohur me Dosjen "CORBA" me Dosjen e UDB-ës, me organet shtetërore në Jugosllavi, të cilët nuk kërkuan kurrë ndarjen e Kosovës nga Jugosllavia apo nga Serbia,.

Këta agjent e shpijuna shqiptarë fanatik të zjarrtë të cilët janë të shumtë, siç është agjenti Behxhet Pacolli, Musa Bajraktari "Mushki" nga Radafci i Pejës. Rrahmon Morina, nga Peja,Hysen Gërvalla, Flori Bruqi, nga Deçani,gazetarë i gazetës serbe "NIN" të Beogradit, Qerim Deshkiqi, nga Llapi Polic i Serbisë, Haxhi Kuqi, nga Suhareka,...... dhe shumë e shumë shqiptarë të tjerë që pas viti 2000. u shndërruan në "patriotë" në shkrimtar, në poletikaj që kanë besimet e besniseve të tyre në shtetin e tyre që për ta punonë individi i tyre, ata janë të lidhur me shoqërinë e tyre të politikanëve që sundojnë pas vitit 2000. që u bën të pasurë Multimilionera, me ozurpime Pasuria dhe prona shoqërore, u pasuruan me Hajni, që i kanë dy shtepia,kanë apartmane në qytet e Kosovës, kanë vetura lluksi, kan nga dy gra, kan edhe diploma universitare të Kosovës me tuj të Çerttifikum, :"Doktor","Profesor","Jurist", dhe pas 20 javësh i kanë dyfishuar e krijuar Bessnise e tyre dhe jetën e mrekullueshme me serbët.Këta që mendojnë së kurrë nuk vdesinë.

Nga kjo veprimtari e Besimeve Shqiptare të Kosovës, duke vjedhur gjithnjë e më shumë, në bashkëpunim me deputetët e politikanëve dhe qeveritarët dhe ministrat e parlamentit, të cilët harruan shqiptarët e humbur e të zhdukur, që nuk e konsideronin Hashim Thaçin si poletikan i tyre për 20 vitet Hahsim Thaçi, nuk e çfaqi të vërtën për gjenocid serb mbi shqiptarët dhe se fundit e tha në Dhjetor 2018 në takimin e OKB-së në Nju York.

1. Politikanët shqiptarë të Kosovës harruan shqiptarët e humbur

2. Politikanët shqiptarë të Kosovës harruan dhunën e vajzave jetimë nga njerëz të panjohur shqiptarë të veshur ” kuq e zi”, në Zvicër dhe Kosovë,

3. Politikanët shqiptarë të Kosovës harruan gjakun e derdhur për lirinë e Kosovës, që nga viti 1981.

4. Politikanët shqiptarë të Kosovës dhe shqiptarët e çdo partie politike fajësuan të vdekurit dhe gjaku e tyre për lirinë e Kosovës e bënë SHARRË.

5. Politikanët shqiptarë të Kosovës,U përmorrën mbi gjakun e të vdekurve

6. Politikanët shqiptarë të Kosovës dhe shqiptarët harruan masakrat e serbëve mbi shqiptarët civilë të pambrojtur dhe për këto masakra që kanë ndodhur në Kosovë për herë të parë foli Hashim Thaçi. "Presidenti i Kosves" (por jo i imi) foli me OKB-në, N.Jork në kundërshtim me deklaratën e Presidentit serb Vuçiç. si një përgjigje.

Hashim Thaçi, Nuk Tha Të Gjitha, Në Dhjetor 2018 Në Okb, Por Pamja E Tij Ishte Në Një Represion Nervor Që Është Një Represion Psikik.

1. Hashim Thaçi, nuk fliste për të zhdukurit shqiptarë në luftën e Kosovës.

2. Hashim Thaçi, nuk fliste as për fajtorin e tyre………

3. Hashim Thaçi, nuk fliste për ardhjen e tij në pushtet me ndihmën dhe mbështetjen e serbëve, turqëve, romë, ashkali, dhe egjiptianëve që jetonin në Kosovë, me grupin 6+ për qeverisjën e tij për 8 vjet,

4. Hashim Thaçi, nuk fliste për shqiptarët që kishinë kartelin e drogës të veshur me uniforma në Kosovë, në Ushtria Çlirimtare.

5. Hashim Thaçi, nuk fliste për energjin Elektrike që shqiptarët e Kosovës ua paguaj serbëve që 20 vite.Hejjj,Medet o Medet.

6. Hashim Thaçi, nuk fliste për Manastirinë-Kishën shqiptar-e, të Deçanit,në Kosovë.

7. Hashim Thaçi, nuk fliste asnjë fjalë për shqiptarët e mërguar që kishin neglizhuar nga serbët në Merdar,për ardhjen e tyre në Pushin në Kosovë

KOMBINIMI I MODELEVE SHQIPTARE ME ALEATËT E TYRE NË DIMENSIONIN FETAR

Sot modele të tilla politike shqiptarët kanë aletatët e tyre, kanë ministrat e tyre duke i mbrojtur ata në paralizën e Kosovës dhe duke udhëhequr elegancën e politikës kosovare pa njohuri politike dhe pa njohuri historike dhe dështim për shqiptarët e Kosovës në BE. Por këto poletikaj shqiptarë njihen si agjentë kriminalë "Kriminelët e dhunës ” si pas intervistës, së zonjës nga Skenderaj, e Dhunuar në luftën e UÇK-ës,,” e të dhunuarti mashkuj ishin njerëz artificialë, që ishin edhe shqiptarë që folnin shqip, por që sot askush nuk po na pytë.”…..përfundonë intervistën zonja nga Skenderaj me lot ne sy.

Sot janë marrëdhënie të pashmangshme politike me Serbinë, marrëdhënie të pashmangshme me shtet arabe, marrëdhëniet me çlirimin e Kosovës, në njohjen e "Republikës së Kosovës" dhe roli në marrëdhëniet me Europën, në marrëdhëniet me amerikanët miqësorë dhe në marrëdhëniet ndërkombëtare me shqiptarët e Kosovës.Por sot askush nuk besonë tek shqiptarët e Kosovës, në asnjë monotorim shqip, apo serbisht, apo anglisht, as në Ballkan, as në Evropë apo në Amerikë.

Sot, shqiptarët e Kosovës kanë aleatët e tyre në vendet arabe për t'i integruar ata në shtetin e tyre kosovar, gjë që dëshmon se shqiptarët nuk janë të fuqizuar në besimet politike por fetare, por nuk kanë gjetur zgjedhjen e tyre të popullatës shqiptare apo ndërgjegjësimin e tyre për politikën në Bashkimin Evropian Sepse sot më shumë se 80% e shqiptarëve të Kosovës janë muslimanë islamikë dhe janë të mbyllur në zezakët e tyre arabë, megjithëse shumë shtete arabe kanë të njëjtën traditë fetare dhe të njëjtin funksion fetar në rrugën e jetës me shqiptarët e Kosovës, por shumë shtete arabe nuk e kanë njohur pavarësinë Kosovës, edhepse, shqiptarët e Kosovës dhe shtetet arabe janë në atë grup të ISIS-it jordanez. Terorrist.

Politikanët e çuditshëm kosovar dhe shqiptarët e Kosovës dhe jeta e randë e shqiptarëve në Kosovë, ende nuk e kanë ngritë popullin shqiptarë në revolucion e për të pastër parlamentin e tyre e për të pastruar Kosovën, nga vetë shqiptarët.Si dëshmi se klasa politike shqiptare ka arritur qëllimin e tyre për të mbështetur terorristët shqiptarë në magjinë e tyre dhe familjen e tyre. është një gjë për klasën politike të Hashim Thaçit, Ramush Haradinaj dhe Kadri Vesleli, se disa shqiptarë terorristë që janë Kethye nga Siria, në Kosovë janë të lirë dhe jetojnë në Lux me makina dhe apartamente në qytetin e Kosovës,është lëvizja e lire tyre dhe ecja nëpër qytetet e Kosovës, krye lartë e shiten: "patriotë" dhe kanë siguruar jetën e tyre në Kosovë.

Këta terorristë shqiptarë përkrahen gjithashtu nga Turqia, dhe shtetet arabe dhe arabët, të cilët udhëhiqen nga ushtarë shqiptarë në Siri për Kosovën dhe janë shqiptarët prindërit e tyre që po i shoqërojnë djemtë e tyre në luftën e ISISSIT në Siri dhe kjo është një dëshmi në dhe nga aspekti i ideologjisë fetare, e aspekti i ideopogjisë politike dhe spektakli i tyre politik dhe politika e shqiptarëve kosovarë që ka deshtua në rrugën për në europë gjë që shqiptarët e Kosovës u dëshpëruan.

Ndërsa nga ana tjetër: Është e njohur se shumë nga etërit e tyre dhe të vetët në karrierën e tyre kanë qenë dhe janë ende bashkëpunëtorë të sistemit kriminal të Serbisë dhe Jugosllavisë,ishin agjentët të UDB-së dhe kanë shkuar në luftë në Kosovë në UÇK, që dominonin si politikan, si një luftëtar dhe sot ishin agjentët të UDB-së të partisë Komuniste Jugosllave janë veteran të luftës dhe ka shumë prova dhe dëshmi se shqiptarët që kanë bashkëpunuar me imamët e Xhamijave nëpër Kosovë, me Hoxhllarët e tyre në Kosovë, me njerëzit e tyre në ideologjinë e tyre fetare në Kosovë të cilët i kanë nxitur ata në luftën në Siria në arenën e grupeve Terorrisste të ISISSI, dhe janë paguan me pagë mujore deri në 8 mijë dollarë.

Por edhe sot nuk ka asnjë inicijativ asnjë proces apo reagim ndaj sistemit kaotik politik që ndodh në Kosovë për shqiptarët, as kundër këtyre ushtarëve Terorristë shqiptarë, as kundër atyre që janë përkrahës të Terorristëve, as kundër atyre shqiptarëve që e kanë ndjekë dhe plaçkitur shqiptarët për ISIS në Siria. Por është dhe më keq se në Kosovë nuk ka ligje të posaçme nga qeveria dhe qeveria e Kosovës, as ministri, as deputet i parlamentit të Kosovës, nuk guxojnë të marrë vendime e as të krijojë ligje të posaçme për dënimin e Terorristëve shqiptarë apo ligjin për terorristët e familjeve të shqiptarëve të cilët asimilohen si arabë shqiptarë, në errësirë nga Siria, as për Terorristët shqiptarë që po ushtrohën e po përgatisin në Kosovë një veprim katastrofik të Kosovës, nga vet shqiptarët të ideologjisë fetare dhe familjeve të tyre.

Ky zhanër i politikës shqiptare të Kosovës, që është një shtet i magjisë magjike muslimane- islamike, që prodhon fatkeqësi të shqiptarëve kosovarë që nuk kanë pasuri intelektuale, gjë që dëshmon se shqiptarët nuk kanë kapacitete për punë mendore apo njohuri politike si njohje politike as për shqiptarët, as për Kosovën e tyre.

Shqiptarët në Ballkan dhe në mbarë botën nuk kanë njohuri historike në lidhje me robërin dhe robotizmin e tyre dhe as për moshën e tyre misterioze, që nuk është definua historia e popullit shqiptarë nga sundimi I dhunshëm turkoosmalinjë, që nga viti 1448 deri më 1912.

Shqiptarët në përgjithësi Nuk ka njohuri historike për dhunën dhe skllavërinë e shqiptarëve nga ana e turqve dhe përmbysja e trojeve shqiptare dhe ozurpimi i Tokave shqiptare nga SerbetSlavët dhe kjo është një normë e fuqishme e qenieve njerëzore të painformuar, por vetë shqiptarët me spektrin e tyre politik që shqiptarët formohen në strehën e kafshëve të kafshëve shtëpiake të transfuzuara në kafshë të egra. Përderisa politikanët shqiptarë nuk e kanë guxim për të denoncuar shenjën e Serbisë dhe të tokës shqiptare Seriozisht të ozurpuara e të ozhuruar nga Serbia, nga viti 1823 deri më 1912, kështu që bijtë, bijat dhe populli i tyre kanë shkatërruar kulturën tradicionale shqiptare, duke u bërë edhe poletikaj pa njohuri politike, duke u bërë këngëtare, me paaftësi të artit kulturore muzikor, por për përfitime matriale-para e para, edhe në Dasma shqiptare, duke vjedhur këngët dhe muzikën e popujve të huaj, u njoh me muzikën turke, arabe, rome dhe serbe.

MBYLLJA E KËTIJ REAGIMI

Reagimi im është një besim pragmatik në moton e së vërtetës për të vërtetat histologjike, politike dhe kulturore të shqiptarëve të popullit tim, sepse shqiptarët ishin ilirë, romakë, u rrokullisën, u asimiluan, u pranuar, u mbështjellë, por më shumë vonesa erdhën në luftën e UÇK-së, por është shumë e keqe fytyra e zezë e tyre, është shumë e gabuar dhe e keqe veprimtarinë e tyre politike dhe kulturore, se shqiptarët tani janë zbërthya në Terorrizëm, dhe kjo na kujton pesë shekujt robëri e robotizëm se si manipuluan turqit me shqiptarët në përpjekjen e tyre për të mbrojtur interesin e Tuqis, 5 shekuj më herët që na jep të kupotojm që ky populli Turk, është një nacionalizëm i fuqishëm dhe një patriotizëm i madh që nuk ka lënë asgjë shqiptare,për pos gjuhës shqipe dhe krishtërimin e “republikës se Mirëditës në Shqiperinë veriore.Çditërishtë poletikajët shqiptarë as sot nuk kanë guximin me i kërkua ndodhit historike nga Archivat e populli Turk,si njohje për popullin shqiptarë.

Ndërsa në shekullin e XXI, reagimi im ju tregon sesa serioze ishin serbët ndaj shqiptarëve dhe sa ishin lakmia e shqiptarëve për liri, si patriot, nacionalist, në parimet demokratike dhe ku historia dhe kultura shqiptare ishin të lidhura.

Reagimi im ju tregon: aspiratat për të njohur fuqinë e asimilimit të shqiptarëve në serboshqiptar…Por në aspektin tjetër e dimë humbjen e kulturave shqiptare, humbjen e argumenteve të historisë nga turqit dhe nga serbët,dhe nga Malazezët dhe nga Maqedonët, aspektinqë të njohin humbjen e tokave shqiptare,të i njohim, njohjen e pronarëve të Terorrizmit dhe identitetin e shqiptarëve të Kosovës "kosovar -qytetarë të Kosovës".

Nga ana tjetër, ne jemi të vetëdijshëm për integrimin e shqiptarëve në ideologjinë fetare të fesë kriminale muslimane islamike me elementë të lartë kriminelë të cilët thonë se nuk janë terroristë, por që janë të infektuar me të keqen e tyre. Dhe ata bëjnë propagandë të rreme për të mbuluar ligësinë e tyre. Por kjo është praktikuar e serbëve dhe praktikë nga shqiptarët, duke medituar për dramatikat e tyre gjatë gjithë jetës duke gënjyer, mashtruar, e duke falsifikua edhe historinë dhe duke gënjya, mendojnë se diçka mbetet.

Sot, ne i njohim kohë që lane gjurma shqiptarët nga shqiptarët në luftët për liri, njohjen historike dhe zhvillimin e kulturës, sepse në botën reale nuk ka dy të vërteta për një të vërtetë, e spektli politik shqiptarë i Kosovës,janë kundër figurines shqiptare nacionaliste shqiptare.

Reagimi im i sugjeron shqiptarët se shqiptarët që ishinë ushtar të UÇK-ës, në Kosovë, u kthyen në Terorrizëm, të ndikuar politikisht të ndikuar me ideologjinë fetare, gabimisht nga fakti se ata dote fitojnë :”Xhenetin” Por edhe sot ende shqiptarët jetojnë në Kosovë me stoqet e ideologjive islamike-muslimane, me blegtorinë e ideologjive fetare, me inatët e tyre me imamët përmes xhamisë së tyre me grupet e tyre që ata tingëllojnë si balona dhe kur ata shkojnë në Siri ata ushqehen mirë dhe për të përfitua titull e Grada ushtarake, shqiptarët Terorristë të Kosovës, ua prejnë kokën njerëzve krishterë dhe me vonë ata vetë shkrihen në tym me njerëzit e tyre, Si një llaç me uniformën e tyre, ku ata veprojnë dhe jetojnë, duke bërë këtë për të fituar para nga ISISIS.Por ai shqiptarë që ishte me fat që kishte shpëtuar nga vdekja në funksionimin e luftës në Siri dhe me kthimin e tij në Kosovë, fiton respekt, fiton besimin fetar, dhe që nuk tregon se çka ka ndodhi atje.

Por reagimi ishte një provë e anës tjetër sepse shqiptarët janë tjerë në anën tjetër, por nga ana tjetër kanë gabime të mëdha superlative në politikë, në edukimin e shqiptarëve, në emancipim njerëzor, dhe për këto gabime nuk merr masa askush, as nga organet e shtetit të Kosovës, as nga ministritët e tyre shterore, as nga qeveria e tyre, por që këndojnë e festojnë së bashku fetën e fund viti të 2028/2019, duke menduar se asgjë nuk ka ndodhur.Prandja ky manipulim, kjo dramë spektakulare me manipulime do të vazhdojë me politikën aktuale të shqiptarëve Kosovar, edhe në shekullin e XXII,njëzetë e dy, dhe shqiptarët kurrë nuk nuk do të bashkohën, e kurrë nuk dota njohin historinë e tyre apo realitetin e shqiptarëve Terorristë, pamarrë parasysh autoritetinë e vet shqiptarëve.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh Pas votimit të projektligjeve për shndërrimin e FSK-së në ushtri, a mund të ketë inskenime nga Serbia për një luftë të re në Ballkan?
Loading...