Në Shqipëri po ndodhë një “përleshje asimetrike”, e akterëve politik - Bota Sot
Në Shqipëri po ndodhë një “përleshje asimetrike”, e akterëve politik

Opinione

Në Shqipëri po ndodhë një “përleshje asimetrike”, e akterëve politik

Nga: Fadil Maloku Më: 23 qershor 2019 Në ora: 16:59
Fadil Maloku

1. Per mua ajo cka po ngjane aktualisht në Shqipëri, është dhe ka të bëjë me fenomenin sociologjik, që njihet dhe shquhet si “ballafaqim, apo përleshje asimetrike”, e dy akterëve politik  (PS-s dhe PD-ke), në njē skenë të brishtë politike;

Them kështu, edhe për shkak se është një luftë e pakompromis (për “jetë a vdekje”!?)midis palëve në konflikt, fuqia relative politike e të cilëve, pra strategjia apo taktika i dallojnë shumë. Por, jo edhe një ballafaqim ofertash të reja, për mirëqenien dhe konsolidimin e sundimit të ligjit, pluralizmit të ideve, zhvillimin ekonomik të vendit, zbutjen e papunësisë, reduktimin e arratisjes masive, etj. Pra është një tensionim i rivalëve të pabarabartë, që kanë ideologji dhe koncepte diametralisht të kundërta pēr diskursin dhe proceset demokratike, në Shqipëri. Opozita, është duke përdorur këto taktika;

AMBIENTET e hapura për të demonstruar revoltën qytetare

KOHEN, që mund të ndërlidhet me afrimin e datës se VOTIMIT, por jo edhe ZGJEDHJEVE;

BEFASINE, fakti se qeveria nuk e ka të njohur fare Planin Operacional tē opposites;

PERGJIMET DHE SKANDALET, që i publikoj Bildi, dhe aferat tjera korruptive për vjedhjet industriale të votës në zgjedhjet e kaluara. Pra si shihet Opozita, është duke përdor një gamë “efektesh kolaterale”, që nënkupton vetëm viktimizim dhe alarmim të skajshëm sociopolitik, të vetës së saj...

Nocioni i “përleshjes asimetrike” përfshin edhe shumë terma shumë më të hollësishëm, se kaq. Midis tjerash edhe;

Bojkotimin e afishuar nëpër gjitha mediumet sociale;

Perleshjen e perditësuar me policine e shtetit;

Pengesat e vëna nëpër shkolla, ku supzohet të mbahën votimet, e jo zgjedhjet e lira;

Premtimin kokëfortë të kryeministrit kontravers dhe përgjegjësit kryesor në kaosin e ndodhur shqiptar, për mbajtjen e zgjedhjeve me 30 qershor;

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat