Shërimi i ngadalshëm i negativitetit - Bota Sot
Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Opinione

Shërimi i ngadalshëm i negativitetit

Nga: Albina Hyseni Më: 19 korrik 2019 Në ora: 12:55
Albina Hyseni

Mendimet pozitive dhe mendimet ngative në jetën e njeriut në përgjithsi si dhe në atë se cfarë vendos të besosh si në aspekte të mira dhe te këqija në vazhdimësi të jetës them se duhet të mirren me të mirë dhe qetësi, kjo duke mos u trishtuar dhe duke u thelluara më shumë dhe duke mos u mjaftuar vetëm me siperfqasorën, pasi qe kjo ne thelb ka në vete një pozitivitet dhe besim të duhur që njeriu të ketë një jetë të qetë dhe më të lumtur. 

Në anën tjetër ndodhin disa momente gjatë jetës se njeriut ku mendimi negativ dhe besimi jo i duhur që automatikisht shkakton mosvetbesim pavarësisht dhe në maksimumin për gjërat që në shumumicën e rasteve të funksionojnë dhe nuk bëhet e gjitha kjo përshkak edhe se ka raste kur një pjesë tjetër e njerëzve mund të përdorë dhe luajtur ne mënyra të ndryshme me ndjenjat e tjetrit edhe pse po këta njerëz zakonisht janë humbës pikërishtë sepse nuk kanë besimin e duhur dhe shfaqin negativitet. Ndërsa ata qe e mbajnë pozitivitetin dhe me bindje e besim të duhur janë të fituarit ne cdo fushë të jetës së tyre, pasi që lirohen nga mendimet dhe besimet negative dhe ne këso raste të tilla buzeqesh sepse zgjedhjen që ke bërë është e duhura. 

Themë kështu sepse po të rrije me ritualin e njejtë të të menduarit negativisht pavarësisht se në cfarë situate kohore ndodhesh ndjehesh edhe me kotë të përpiqesh kur nuk funksionon. Andaj së pari duaje veten tënde! 

Gjithçka nga kjo që duhet të kuptohet më sipër është kryesisht normale, i ndodh kujdo pvarsisht problemëve apo sfidave që vetë jeta na servon, por e rëndesishme është që nuk duhet pranohet nga vet vetja sëpari. 
Pra të punohet me vetveten sëpari që mos të shfaqet as një lloj depresioni si pershembull (ta lesh dikë te largohet ne momentin që nuk do të rri pranë teje, sesa të mbash atë me detyrim pranë) themë kështu si një analizë të thjeshtë se ditë të tëra kalojnë dhe në fund asgjë nuk ndryshon, mbetesh sikur gjithë kohës po njësojë pa asnjë llojë përmirësimi e cila tregon një shfaqje negative e të menduarit dhe zgjedhje e besimit se për cfarë vendosë të veprosh. 

Për ta tejkaluar në mënyrë të mirë dhe pozitive me besimin e duhur është koha që i jep vetes, është koha që kalon dhe jep efektin më të mirë të mundshme sidomos ta kalosh atë se cfarë të ka ndodhur. 

Nganjëherë për të qenë të lumtur duhet të largohemi nga disa njerë. Ne fakte, ka momente kur evitimi i disa personave është bazik per te pasur nje shëndet te mirë mendor, pasi ato mund te na ndalojn te ecim perpara dhe te shpalosim gjith potecialin tonë. Ne momentin që e kuptojmë se po ushqejmë mardhënje toksike, ne te cilat mund te jemi ne viktimat, largimi nga keto mardhënje është hapi me i rëndësishëm për të qen të lumtur. 

1.KRIKITIKAT E TEPRTA Kur shohim qartë se kritikat e teperta nuk na përmirsojnë nga vetja jone, pra na bejnë te ndjehemi inferior, duhet injoruar që mos te lejohet të tjerët të gjykojnë, pa e vendosur edhe ata veten e tyre në vendin tënd qe kritika e tyre te mos të dëmtoj. 

2.VEPRIMET E LIGA Kur një person sillet keq ne aspekte te ndryshme, mos lejo që sjellja e ti apo e saj ta ndryshoj ekujlibrin tënd psikologjik dhe besimin gjithashtu në mënyrë që veprimet e liga mos te arrin objektivat që synojn, pra nvarët shumë nga besimi se qfar ti lejon te dëmtoj dhe nese arrin te dallosh një veprim te keq, rimendoje dhe nje her dhe vazhdo me jetën tënde përpara. 

3.MANIPULIMET Ne disa raste ka kur tentojne të kontrollojn gjithcka që ju duhet permes manipulimit, e rendesishme eshte qe te jesh i/e vedishem qe te dish se si ti evitosh kur dikush përpiqet te perfitoj diqka nga ju, andaj te mësosh te injorosh kur duhet eshte nje proces qe kerkon shumë prëgaditje dhe një ndryshim total te sjelljës, te injorosh ne këso rastesh nuk do te thot te mbyllësh me vetvete, përkundrazi do te thote te hapesh totalisht me boten. 

Albina Hyseni Studijuese e Administrates Publike, Mardhënjeve Nderkombëtare dhe Studijimëve Evropiane.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat