Ooo popull, mjaft durove!!! - Bota Sot
Ooo popull, mjaft durove!!!

Opinione

Ooo popull, mjaft durove!!!

Nga: Skender Shala Më: 8 gusht 2019 Në ora: 19:41
Skender Shala

Gjumi është gjysmë vdekje. E ardhmja e këtij vendi, është në vullnetin e juaj. Mos u degradoni më shumë së kaq! Qytetarë të Kosovës, ta dini së, jeni sovrani që vendosni për fatin e këti vendi, për të ardhmen dhe për fëmijët tuaj! Përndryshe, një ditë mund të zgjohemi gjithë të lagur.

Mjaft më, madje është tepruar, koha dhe ajomi për ndryshime të medha është tani. Prandaj, zgjohu e përcaktohu për momentin e ndryshimit politik, social, administrativ, ekonomik ngasë jemi lodhur nga këto parregullësi vetshkatrruesë, dhe nuk shkohet deri në pafundësi duke u zvarritur si në kopsht zoologjik! Zgjimi si përpjekje për ndryshime, është e vetmja domosdoshmëri për zhvillim, por edhe menyra që mos të shëndrrohemi të gjithë në një popull emigrant. Ngasë, ky popull mëriton ta shijoi lirinë më në fund, të ketë punë, siguri, shëndetësi, shkollim të mirëfillt dhe të ketë jetë me standartë më të mira Sot po shifën deshtimet e njëpasnjëshme, që kanë humbur besimin të qytëtarët. Paknaqësija ka arritur në kulm, prandaj vendi ka nevojë për një riorganizim sa më parë, por me intelektualet e mirëfilltë, për ndërtimin e institucione shtetndërtuesë!

Rebublika jonë e re, ka nevojë për një fillim të mbarë dhe urgjentishtë, për një arkitëktur krejtsisht tjetër, me një platformë mbi një doktrinë të re, me stratëgji dhe vizione të larta! Nuk bëhët menagjimi i shtetit me hajni, me të paditur me keta që po na fundosin për çdo ditë. Sot kemi shansën e madhe me përkrahjen e prendimit, prandej ta shfrytzojmë ketë shansë duke ndërtuar institucione profesionale, që kanë njohuri strategjike ekonomike e politike, kur dihet që nesër na presin sfida të medha.

Kësaj nisme të mbarë duhet ti përgjigjen mbarë qytëtarët, në radhë të parë inteligjenca jonë e mirëfilltë, akademikët, studentet, dhe të gjithë. Duhet të kërkohet ndihma edhe nga mërgata si faktor shumë me rendësi, që ka kontribuar aq shumë për zhvillimin e vendit, duke pasur parasysh së ka edhe kudra profesionale në të gjitha nivelet. Në vend që të shfrytzohet ky potencial në të mire të vendit, injorohet?! Pra, ti bashkojmë forcat tona intëlektuale në formën e një strukture aktive gjithëpërfshirëse me krejtë qytëtarët e Kosovës, bashkë edhe me ato forca nga mërgata. Vetëm në këtë mënyrë qëllimi ynë i mirë, orientohet drejt qëllimeve tona të shënjta.

Kosova kërkon rimëkëmbje ekonomike, zhvillim të hovshëm, kërkon që secili individ të angazhohet për një punë sa do e vogël që të jetë, është në të mirë të vendit. Të vetëdijshëm së po e ndërtojmë jetën tonë familjare dhe po e sigurojmë ardhmërinë e vendit tonë. Kështu do tu afrojmë vendëve evropiane realitetin me imazhin pozitiv të vendit tone, vetëm atëhëre kanë edhe arsyen të na përkrahin.

Pra duhet pa vonesë ta sjellim votuesin të ai që e mëriton, më një lidership tjetër. Ku duhet patjetër të forcohet ligji dhe efikasiteti i gjyqësorit.Kjo menyrë e organizimit të qytëtarvë, vetvetiu lind një subjekt të ri, të painfektuar nga ideollogjitë vetëvrasë, në anën tjetër stopon degradimin e matutjeshëm qv n aka përfshirur në masë të madhe.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat