Kur nuk besohet në Zot dhe heshtja e akademikëve?!

Opinione

Kur nuk besohet në Zot dhe heshtja e akademikëve?!

Nga: Skënder Mulliqi Më: 10 shkurt 2020 Në ora: 09:58
Skënder Mulliqi

Kur shumë politikanëve nuk i intereson Zoti e as njeriu, çka mund të themi këtu?!Këta njerëz nuk janë fetar e as ateist.

Dhe, kjo na shtron dilemën së në çka bësojnë?Në botë ka fise indiane që besojnë edhe në lopë!Por besojnë në diqka!

Këta njerëz tanë të politikës, duket së bësojnë vetëm në para, dhe po mendojnë së paraja, është Zot mbi këtë tokë?!

Shumë po dëklarohen herë në një anë, herë në anën tjetër, të besimeve , e që në fakt nuk janë as katolik e as te konfeksionit mysliman?!Kështu thojnë vetëm kur u vjen ngusht puna , ose i kan interesat. Ky përceptim i tyre edhe ka influencuar keq në rrjedhat shoqërore politike në Kosovë.

Mirë do të ishte që populli mos të humbas durimin, së gadi gjithqka është paguar në këtë botë, pak gjë ka mbetur për botën tjetër.Një popull është fatkeq kur nxjerrë nga gjiri, këtë sojë të njerëzve !

Kur njeriu ka punë më imbicil, si ka mundësi që punët shteti dhe populli ti këtë mirë?! Eshtë qudi se shumë pak ose fare nuk po ju ndëgjehet zëri intelektualëve, e as akademikëve që nuk janë të pakët?!Këtu nuk e kam fjalën për ata që kan ble diploma pas luftës. Bash as kasavet se ka kush së çka po bahët në këtë vend, thua së po jetojmë në ndonjë planet tjetër.

E ne kemi ardhur në dergje ta humbim edhe identitetin tonë. Si duket brengë e shumicës janë bërë postet, pagat e majme, benificionet , foteljet, postët e larta pushtetare,

dashnorët..., e jo shteti. Shteti ka mbetur, vetëm një emer i përveqem, që po shfrytëzohet për ta prekur prapa prapanicën , mos ka nevojë edhe për diqka tjetër për ta ngopur?! Eshtë e palogjikshme që akademikët dhe intelektualët të mbesin kaq të pafuqishem, kaq të pa interesuar, kaq të pa ndikim në këtë shoqëri?!Po figurojnë më shumë si intelektualë dhe akademikë në letër!

Nuk po e kuptojnë ose nuk po dëshirojnë të kuptojnë së po rrezikohen edhe ata vet. Nuk po kuptojnë së më heshtje po i kontribuojnë të keqës?!Sikur nuk po kuptojnë së është viti 2020?!Mirë do të ishte të shikohen pak në pasqyrë, po edhe kjo nuk po ju bie në mend duket?Nuk i keni punët aq mirë as ju vet, që po e pranoni këtë heshtje.Këtu nuk dua të koritem dhe ti hy na hak, një akademiku.

Bëhët fjalë për akedemik, Jusuf Buxhovin. Ai është duke bërë punë të mëdha, është bërë zëri i qytetarëve. Botimi i shumë librave të tij më karakter kombëtar është për çdo lavdatë. E ka zhvesh më fakte politikën hegjemoniste serbe në Kosovë...Gjë që akademikët tjerë, pak ose fare po e bëjnë, një punë të tillë kapitale...!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat