Fuqizimi i ekstremit të djathtë në Europë

Opinione

Fuqizimi i ekstremit të djathtë në Europë

Nga: Mr. Sc Shpend Salihu Më: 19 shkurt 2020 Në ora: 14:58
Mr. Sc Shpend Salihu

Ekstremi i djathtë në Europë është bërë potenca numër një , pasiqë siç dihet janë shumë faktor që e fuqizuan, e në mesin e faktorëve janë grupet e interesit Hebrej dhe Arab që filluan me investime finansiare të mbisundojnë tregun Evropia, derisa Arabët me konfeksion dhe produkte ushqimore si dhe me naftë filluan të fuqizojnë rolin e tyre në Europë, hebrejët me sistem bankar dhe monopol fiskal e bankar e kontrollonin sistemin monetar e fiskal në Europë përmes bankave të Rotchild dhe Rokfeler e morrën primatin Europian, dhe shpeshherë shkaktuan kriza bankare, e krizën e bën edhe me dividente dhe bono, kur shumë banka falimentuan dhe këto banka të mëdha hebreje i morrën nën ombrellën e tyre.

Kriza në Lindjen e Mesme, mos zgjidhja e konfliktit Izraelito-Palestinez, refugjatët Sirian në Europë, si dhe aktet e veprimet subverzive si të grupeve të interesit hebrej, ashtu edhe grupet arabe, filloi një lloj destabilizimi dhe çrregullimi i sistemit të sigurisë Europiane, që as shtetet individualisht e as Europoli nuk mund ta ndalonin, pos saj ndikimi i madh Rus, edhe më tepër i joshi rrymat e ekstremit të djathtë që të kërkojnë lirinë e tepruar ta kontrollojnë, të vendosin kushtetutshmëri dhe ligjshmëri në territtorin e Europës, të parandalojnë ndarjen ose copëtimin e Europës edhe pse Kushtetuta Europiane kur nuk u jetësua dhe traktati i Lisbonës është ende ai që i rregullon raportet e Unionit Europian. Pas shumë problemeve të akumuluara në Europë, e mes tjerash krizës së refugjatëve dhe problemeve pronësore e bankare si dhe pasigurisë e akcioneve terroriste në kontinent, rrymat e ekstremit të djathtë filluan normal të mbrojnë interesin e kontinentit më të vjetër, dhe filluan rol më proaktiv në Europë. Ideologu dhe afirmuesi i BE ishte Adolf Hitler në librin e tij Mein Kamph, ku fliste sesi Europa duhet të çlirohet nga Rusia dhe rrymat sllave si dhe nga ndikimi Hebrej i cili e kontrolloi Europën mbi 200 vite dhe shkaktoi kriza e konflikte e teatër duke e sjellë ekonomin Gjermane në një deficit gjatë periudhës së Vajmarit dhe duke e zhytur Europën në depresion ekonomik. Ky skenar është në ditët e sotme, kur mallrat dhe produktet Ruse dhe Kineze po e vërshojnë Europën dhe produktet Evropiane edhe pse më cilësore, për shkak të kostos së lartë, nuk po blehen në tregun Evropian, me çfarë shumë kompani Gjermane dhe Evropiane filluan të falimentojnë, psh shumë firma Gjermane për shkak të taksave të larta, për shkak të fuqisë punëtore që paguhet shtrenjtë u detyruan të dalin nga tregu Gjerman dhe Evropian e të zhvendosen në tregun Aziatik, sepse atje niveli i taksave dhe fuqisë punëtore është shumë më i ulët dhe arrijnë të përfitojnë më shumë.

Largimi i kompanive të mëdha Gjermane e Franceze nga tregu i mbrendshëm jo vetëm që rritën papunësin dhe ulën nivelin e pagave por edhe dëmtuan buxhetin shtetëror sepse shteti humbi inkasimin e taksave nga këto kompani për shkak të migrimit jashtë Europës. Mes tjerash fuqia punëtore e Europës Juglindore dhe Aziatikëve e Lindjes së mesme uli nivelin e pagës së punëtorëve vendas në Gjermani dhe Europë, pra këto e një morri tjerash fuqizuan rolin e ekstremit të djathtë sepse është në pyetje ekzistenca e popujve që mëdhenj siç janë Gjermanët, Francezët, Italianët Austriakët etj që pos që filloi përzierja e racës shkaktuan një krizë të thellë socio-ekonomike në Europë dhe fuqizuan esktremin e djathtë. Këto rryma të ekstremit të djathtë e kanë qëllim ruajtjen e produkteve të BE, rritjen e nivelit të punësimit, kufizimin e mallrave të tregut jashtë Evropës që importohen në shtetet e BE, dhe mbi të gjitha ruajtjen e vlerës së Euros në BE.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat