Pellazgët një përshkrim i shkurtër - Bota Sot
Pellazgët një përshkrim i shkurtër

Opinione

Pellazgët një përshkrim i shkurtër

Nga: Shpend Salihu Më: 24 mars 2020 Në ora: 13:30
Shpend Salihu

Pellazgët u paraqitën në Ballkan para përafërsisht 40.000 vjetëve, dhe njeriu i parë që supozohet që banoi tokën ishte Asirus nga Samoa. Në këtë kohë u paraqitën zotërat e Olimpit Zeusi, Era, Athena, Apollo, Artemis, Hermes, Persephone, Dionysus, Perseus, Heracles, Helen of Troy, Minos, Muses, Poseidon dhe Hades. Duke mos u fut në historinë e luftimeve të tyre, kur Zeus morri pushtetin nga babai Kronus dhe e vrau atë, gjersa më pas Kronus, vrau babain e tij Uranin, në bazë të emërave të tyre edhe u emërtuan planetet në sistemin diellor, kështuqë supozohet se pos 10 planetëve që janë zbuluar nga NASA, në sistemin tone diellor, ekzistojnë edhe tri planete tjera të pazbuluara.

Pellazgët, para ndarjes themeluan dhe emërtuan Athinën si qendër të tyre, ndërsa Mali Olimp ishte mali ku ndodheshin zotërat e Olimpit. Më pas u ndanë Helenët ose Grekët e sotshëm dhe Ilirët, që ishin vëllezër, njëjtë sikurse Ismajli që u konvertua në Hebrej, dhe Isaku në Arab, në lindjen e Mesme që gjithashtu ishin vëllezër.

Helenët dhe Ilirët jetonin në paqe, dhe harmoni derisa nuk filluan konfliktet mes tyre që dikund në vitin 1240 P.e.s u bë beteja e Trojës, dhe të cilën trojanët e humbën. Pas këtyre betejave 33 fiset Ilire u ndanë në pjesë të ndryshme, Dardanët mbetën në Dardanele afër gjirit të Korpuzit dhe u asimiluan, tribalët migruan rreth lumit Sava dhe Danub dhe pjesës së Rashkës në Serbi, dalmatët u spostuan në Dalmaci në pjesën e Kroacisë së Sotme ku u asimiluan, Arbërit u zhvendosën dhe shkuan në Siçili, prej nga dolën Remi dhe Romuli, themeluesit e Perandorisë Romake, dhe Bizantine. Një pjesë e fiseve Ilire u spostuan në Sllovaki një pjesë në Austri dhe Arianitët në lumin Rajna në Gjermani. Sipas burimeve historike Këltët e kishin prejardhjen nga fiset Ilire. Grekët gjithashtu që konsiderohen si pasardhës të Pellazgëve, dhe në lidhje gjaku me Ilirët gjithashtu u dyndën një pjesë e tyre në pjesë të ndryshme të Europës dhe në bazë të lëvizjeve Iliro-Greke ose Pellazge u formua raca e Bardhë ose siç quhet Indo-Europiane, e cila u shpërnda në pjesën më të madhe të Europës dhe ishte numerikisht më e madhja dhe ishte dominante në Europë, derisa nuk pati fluks të madh të migrantëve nga Afrika, Azia dhe Lindja e Mesme në Europë. Popujt Nordikë janë në mesin e të rrallëve që ruajtën kulturën dhe civilizimin e racës së Bardhë Indo-Europiane. Pellazgët cilësoheshin si paganë dhe më pas si okultistë që besonin në politeizëm njejtë sikur se popujt e racës së bardhë në Europë. Adolf Hitleri i cili ishte cilësuar si Arianit, prej një katoliki të devotshëm, u konvertua në okultist e morri si symbol ë shtetit Gjerman Svastikën Ilire dhe besonte në Vatanin, i cili sipas shkrimeve Greko-Romane ishte Zeusi. Kultura, civilizimi traditat dhe zakonet e racës së bardhë Indo-Europiane gjatë periudhës së Renecancës dhe Iluminizmit, arritën zhvillim epokal në mbarë botën e cila u pasua me kulturën e Vagnerit dhe Shtrausit dhe i kultivuan e afirmuan vlerat e races së bardhë në rrafsh ndërkombëtar. Andaj me të drejtë flitet që Pellazgët ishin populli i parë që banoi hemisferën botërore..  

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat