Trepçën të ua japim amerikanëve me konçesion - Bota Sot
Trepçën të ua japim amerikanëve me konçesion

Opinione

Trepçën të ua japim amerikanëve me konçesion

Binak Maxharraj Nga Binak Maxharraj Më 1 prill 2020 Në ora: 06:11
Trepça

Sipas vlerësimeve të hulumtuara të ekspëtëtve vendor dhe ndëkombëtar del se:

-Pasuriaë nëntoksore e veriut të Kosovës se bashku më Trepçen është vleresuar në:

500 miliard euro.

Këtë pasuri nëntokësore Kosova do te eksploatont për gjashtë shekuj.

Vetem pasuria e Veriut të Kosovës është sa 2,5 hërë më e madhe se sa e krejtë Serbisë.

Nga kjo delë se Serbisë aspak nuk i interesojnë një grusht sebësh qe jetojnë atje por kryesishë Veriu i praruar në arë dhe florinjë. Këtu është lidhë nyeja e Gordos.

Dhe mu për këtë aresye siç po shkojnë gjëratë në dialog midis Thaçit dhe Vuçiq Kosova definitivisht do të ndahet apo korrixh-ohet,nese nuk ndalët Thaçi,sepse pengësën kryesore Albinin e hoq. Deklarata e Richard Grenell lidhur më këtë se Kosovs nuk ndshet qe se ka parë por ndoshta e ka ndegjuar,është një tabletë për qetësimin e opinionit kosovar,kur dihet se qendrimi zyrtar i SHBA është së ata pranojnë çdo zgjidhje për të cilën pajohën palët.

E,se janë pajtu Thaçi dhe Vuçiq dihet për këtë po flitet që dy vite. Pra,sipas të gjitha gjasa- ve Kosova do të ndahët,korrixhohet spo coptohet.Kjo është më se qartë,veriun e Kosovës të plotë apo të krasitur pak do ta mërr Serbia për gjithëmonë.

Atëhëre shtrohet pyetja?! Ps të ia dhamë Serbisë Trepçen, kur më mirë është qe këta proamerik-nët tanë të ia japin Trepçen SHBA-ve më konçesion për disa vite pasiqe Amerika na ka çliruar dhe është miku i jonë i përjetëshëm,se sa te ia japim arëmikut shekullor i cili na ka vra dhe pre.

Nën monitorimin amerik-an Trepça do të zhillohej në një gjigant boteror ku dobinë më të madh do të kishte Kosova në punësim e në shumë svera tjera.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat