Populli shqiptar në hapësirën etnike në MV nuk është shtetformues - Bota Sot
Populli shqiptar në hapësirën etnike në MV nuk është shtetformues

Opinione

Populli shqiptar në hapësirën etnike në MV nuk është shtetformues

Nga: Skënder Karaçiqa Më: 9 korrik 2020 Në ora: 14:09
Skënder Karaçiqa

Nu është hera e parë që shumë nga bota politike,universitare,gazetarë dhe tashti në fushatën zgjedhore parlamentare në hapësirën etnike në MV-së,sikur po ,,harrojnë,,apo nuk po u bjenë ndërmend se kur dalin para opnionit e thonë kutrrum,,populli shqiptar shtetformues,,(sic!)duke numëruar një varg projektësh (politike)në letër dhe asnnjëherë në jetën e përditshme shqiptare.

Po kështu,në intervistën për portalin e gazetës,,Dielli,,(intervista e realizuar nga Keze Kozeta Zyra)me zonjën Zelfina Sela,kanditate për deputete nga Dibra,ndër të tjera ajo numëroi nga projekti i saj si deputete e ardhshme e ,,Aleancës për Shqiptarët dhe Alternativa,,një varg detyrash aktuale për çështjen e (pa)zgjidhur shqiptare në hapësirën etnike do të thosha dhe,krejt në frymën e fyshatës zgjedhore zonja Zelfina Sela kalon kodër e brigje duke harruar se është e pamundur realizimi i projektit të saj politik,ndonëse çështja shqiptare në MV nuk është shtetformues,por tash për tash,pozita kombëtare shqiptare sipas kodit më të lartë juridik të Kushtetutës,ata janë në pozitën e pakicës me pakicat tjera.Këtë,mbase,nuk e di zonja e nderuar Sela që me aq entuziazëm i parashtron pikat e programit politik(po i përmendi disa që më shumë janë anësore e të paralizueshme në MV për shqiptarët),ngaqë ata nuk janë shtetformues dhe as gjuha shqipe si gjuhë zyrare,që aq shumë është trumbetuar në këndin e fushatës zgjedhore të partive politike shqiptare(!).

Do të ishte mirë që kanditatët për deputetë të parlamentit në MV-së kur dalin për të dhënë intervista për opinionin (shqiptarë)sikundër doli e foli për programin e saj zonja Zelfina Sela,më parë do të duhej që para vetës të kenë aktin juridik të Kushtetutës së MV-së dhe mos të bëjnë gafe dhe deridikun edhe lëshime për ndonjë lojë të strucit(politik)sa për të marrë ndonjë pikë më shumë të votuesve shqiptarë në hapësirën etnike në MV.

Të gjitha pikat e programit të zonjës Sela,më shumë janë vetëm dëshira dhe tashmë ato janë bërë refrene politike për kanditatët dhe për fushatën e partive politike shqiptare,ndërkaq harrojnë të shpalojnë të vërtetën se populli shqiptar nuk është shtetformues,por pakicë me pakicat tjera në MV dhe përmes aktit më të lartë juridik shqiptarët i realizojnë të drejtat(lexo:pikat e programit të Zelfina Sela),,Shtet për të gjithë,,-,,Barazi për të gjithë qytetarët,,-,,Shteti i së drejtës,,-investimet ekonomike dhe ndarja e buxhetit,,etj tregojnë qartë se këto pika të programit të kandidatës për deputete nga Dibra,janë veçse dëshira në letër dhe sa për konsum politik për debate për votën e sovranit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat