Skenat korruptive rrënim i shtetit të porsaformuar të Kosovës!...

Opinione

Skenat korruptive rrënim i shtetit të porsaformuar të Kosovës!...

Nga: Sami Arifi Më: 22 tetor 2020 Në ora: 14:05
Sami Arifi

Shteti i Kosovës i ka rrënjët në gjakun e shumë gjeneratave që dhanë jetën, mundin dhe djersën për lirinë e pavarësinë e vendit. Fatkeqësisht, menjëherë pas luftës në Kosovë filluan edhe skenat korruptive, herë më shumë e herë më pak, që po vazhdojnë edhe në ditët e sotme. Asnjëherë gjerë më tani nuk u ndëshkuan këta skenaristë korruptiv nga organet e drejtësisë, edhe se janë rrënues të shtetit në të gjitha aspektet, të cilët e çuan Kosovën në një izolim të plotë, pa të drejtë të lëvizjes së popullit të saj në vendet e BE-së. Kjo flet se Kosova ishte dhe është shtet i kapur nga shumica e pushtetarëve përmes nepotizmit që i kanë caktuar njerëzit e tyre në vendet kyçe të pushtetit, për të bërë kapjen e shtetit, duke e ngulfatur shtetin ligjor.

Pse në shtetin e Kroacisë u zbuluan nga organet ndjekës të shtetit të korruptuarit, madje edhe në kreun e qeverisë së tyre, nga që shumica e pushtetarëve ishin të pakorruptuar, prandaj ata e patën më lehtë të vendosin shtetin e së drejtës, duke lënë me duar të lira prej politikës veprimin e pushteteve të ndara siç janë: legjislativi, ekzekutivi dhe gjyqësori, e posaçërisht prokuroria dhe policia në ndjekje të të korruptuarëve për t’i sjellë pran organeve të drejtësisë të korruptuarit.

Në shtetin e Kosovës është e kundërt me atë të shtetit të Kroacisë, meqë shumica e pushtetarëve këtu janë të korruptuar, prandaj është vështirë të luftohet kjo mortajë korruptuese që s’ka të ndalur edhe në ditët e sotme dhe askush nuk po ndëshkohet për dukurit korruptuese, që janë të shumta, nga drejtësia, por që janë publikuar gjerë më tani në opinion ajo e vjedhjes së arit në dhomën e dëshmive, disa vite më parë, në Prishtinë dhe në Pejë, dhe tani vjedhja e thesarit të shtetit të Kosovës me shumë mbi dy milionë eurove.

Të ndreuar pakicë e pushtetarëve të pakorruptuar të shtetit të Kosovës, mos u manipuloni nga të korruptuarit, por veproni me tërë forcën në zbardhjen e rasteve korruptive, edhe se jeni në numër pak, pa dallim grupimeve politike, duke ditur ju se drejtësia është më shumë se numri i shumtë të të korruptuarave, dhe se të shumtë janë kontribuuesit e shtetit të Kosovës, ata janë i tërë populli i Kosovës, prandaj hyni kësaj lufte për t’i zbardhur këto skenarë për hir të gjeneratave që do të vijnë, të nipërve dhe stërnipërve tanë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat