KRU “Prishtina” kërkon nga qytetarët që t’i paguajnë faturat - Bota Sot
KRU “Prishtina” kërkon nga qytetarët që t’i paguajnë faturat

Prishtina

KRU “Prishtina” kërkon nga qytetarët që t’i paguajnë faturat

Më: 21 prill 2020 Në ora: 12:13
Ilustrim

KRU “Prishtina” përmes nj komunkate për medie ka njoftuar se deri më tash nuk ka asnjë kërkesë zyrtare nga Qeveria e Kosovës për mos pagesë të shpenzimeve të ujit nga qytetarët.

KRU “Prishtina” kërkon nga qytetarët që të bëhen pagesat e shpenzimit të ujit.

Komunnikata e plotë:

Me qëllim të sqarimit se, a duhet të paguhen faturat për shpenzimet e ujit dhe kanalizimit, KRU ” Prishtina ” sh.a. lëshon këtë komunikatë.

Konsumatorë të nderuar, si rrjedhojë e disa deklaratave jo zyrtare nga persona jo kompetent është krijuar një huti se a duhet të paguhen shpenzimet mujore të ujit në këtë gjendje pandemie.

Deri më tash, Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” nuk ka asnjë kërkesë zyrtare nga Qeveria e Republikës së Kosovës për mos pagesë të shpenzimeve të ujit nga qytetarët. Si rrjedhojë, kërkojmë nga ju që të vazhdoni të bëni pagesën e shpenzimit të ujit ngase këto do të i ndihmonin Ujësjellësit Prishtina që të ketë një likuiditet financiar dhe të vazhdojë të punoj për një furnizim të rregullt me ujë të pijshëm për të gjithë konsumatorët në zonën e shërbimit.

KRU”Prishtina”sh.a., ka bërë disa rregullime në sistemin elektronik të pagesave ku secili konsumatorë mund të qaset përmes E-banking dhe të bëjë pagesën e faturës së ujit dhe kanalizimit dhe jemi në konsultim me Ndërmarrjen Publike, Posta e Kosovës, e cila do të ofroj mundësinë që pagesat e ujit të bëhen edhe përmes arkave mobile, të cilat do të vendosen në secilën komunë, për ata konsumatorë të cilët nuk mund të kenë qasje në sistemin elektronik të pagesave për arsye të ndryshme.

Përfundimisht, Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” u bën thirrje publike të gjithë konsumatorëve që sipas mundësive që kanë aktualisht, të bëjnë shlyerjen e obligimeve mujore që të na mundësojnë një funksionim normal dhe një furnizim të rregullt me ujë të pijshëm.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat