Tregu i pemëve dhe perimeve të Prishtinës i përngjanë kampit të refugjatëve! - Bota Sot
Tregu i pemëve dhe perimeve të Prishtinës i përngjanë kampit të refugjatëve!

Prishtina

Tregu i pemëve dhe perimeve të Prishtinës i përngjanë kampit të refugjatëve!

Nga: Ismail Muqiqi Më: 1 korrik 2020 Në ora: 18:30
Ismail Muqiqi

Edhe pas 20 viteve në liri tregu i pemëve dhe perimëve në Kryeqytetin e Kosovës në Prishtinë ka mbeturë njollë e zezë për banorët e Kryeqytetit të cilët qdo ditë furnizohën me artikujë ushqimor nga ky treg.

Pushtetit lokalë i Prishtinës i cili u qeverisë nga partit e ndryshme asnjëhere nuk u murrë me këtë problemë jetikë të qytetarve të cilët furnizohën përditë me artikujë të ndryshëm ushqimorë nga ky treg i cili më shumë i përngjan një moqali të ndotur se sa një tregu ku shitën mallrat dhe ku rrezikohet shëndeti i popullësisë.

Premtimet e partive politike gjatë zgjedhjeve të cilat qeverisën me Komunën e Prishtinës si ishin; pushteti lokal i Lidhjës Demokratike në krye me Salih Gashin, Ismet Beqirin, Isa Mustafën e tani me Shpend Ahmetin në kualicion me partin e Bexhet Pacollit AKR-ën. I shkelën premtimet dhanë qytetarve se do të ndërtojnë një tregë modern me të gjitha standartet më të avancuara duke përfëshirë edhe gjithë infraskurturën përkatëse për të krijuar kushte higjienike sanitare për mbrojtjën e mallrave të cilat kunsumohën qdo ditë nga qytetarët.

Gjendja akutale në këtë treg paraqet mjerimin dhe turpin më të madhë të qeverisjës Komunale të Prishtinës.

Nuk besojë se në vendet më të pa zhvilluara të Botës ekziston një treg i kaosit si është ky i Kryeqytetit të Prishtinës. Ky treg dhe gjendja ekzistuese në të cilën punon, paraqet rrezikë përmanent për shëndetin e konsumatorve të Prishtinës.

Se papërgjegjësia dhe anarkia ka depërtue në të gjitha poret e jetës të pushtetit tregonë më së miri gjendja e papastërtisë toatale te këti tregu ku mallrat dhe ushqimet shitën nëpër rrugë përplotë me baltë pa asnjë përkujdesje të organeve kompetente komunale për ta përmirsuar situatën.

Në vendet për rreth ku sundon ligji dhe ku ka rend rregullë dhe përgjegjës, organet Komunale dhe ato qendrore të inspekcionit nuk do të lejonin në asnjë mënyrë që në këtë treg të shitën mallrat përkatësisht artikujtë ushqimorë të cilët shitën pa asnjë kontrollë sanitarie.

Duhet theksuar se kjo gjendje e mjerushme në tregun e pemëve ,perimeve dhe të artikujve tjerë ushqimorë në Prishtinë, është e pa tolerushme në shekullin e 21.

Kur pandemia e Koronavirusit ka depërtuar në të gjitha Komunat,qytetarët e Prishtinës të cilët furnizohen me artikujë ushqimorë nga ky treg janë të rrezikuar në mënyrë përmanente nga papastërtia totale dhe mos mirëmbajtja tekniko-higjjenike e këti moqali.

Përgjegjësia morale ligjore dhe instituticionale bie padyshimë mbi Kryetarin e Komunës Shpendë Ahmetin dhe mbi Asamblenë Komunale, të cilën e përbëjnë delegatët nga partitë të cilat bëjnë pjesë në pushtetin lokalë.

Shtrohet pyetja: Se qfarë pune bëjnë inspektorët Komunalë të Prishtinës të cilët kanë përgjegjësi para ligjit dhe statutit të Komunës për ti krye detyrat dhe obligimet për punën që bëjnë.

Kryetari i Prishtinës Shpendë Ahmeti po të kishte farë morali përshkak të kësaj gjendje dhe dështimit në ndërtimin e tregut të ri duhej të jepte dorëheqje të pa revokushme.

Se deri kur do të vazhdojë avazi i papërgjegjësisë të pushtetarve ndaj nevojave jetike të qytetarëve mbetët të shifet në zgjedhjet e ardhshme kur do që ato do të mbahën.

Shpresojë se më në fundë vetëdija e popullit ka filluar të zgjohet nga gjumi..

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat