Largohen nga puna 20 punëtorë të Aeroportit të Prishtinës

Prishtina

Largohen nga puna 20 punëtorë të Aeroportit të Prishtinës

Më: 3 mars 2021 Në ora: 19:07
Aeroporti i Prishtinës

20 punëtorë të Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari” janë larguar nga puna dje dhe sot.

Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Aeroportit, Bashkim Latifi, thotë se largimet janë të montuara dhe që të gjitha vijnë si pasojë e grevave që punëtorët e aeroportit kanë pasur vazhdimisht për shkak të pakënaqësisë.

Ai ka thënë se 19 punëtorëve nuk iu është vazhduar kontrata e punës dhe nuk iu është dhënë ndonjë arsyetim lidhur me këtë.

Ndër të larguarit është edhe vetë Latifi.

Ndërkaq, në vendimin e menaxhmentit të Aeroportit thuhet se Latifi është larguar për shkak të shkeljeve të lehta dhe të rënda disiplinore.

“Bashkim Latifi punonjës i LIMAK Kosova në pozitën operator në XRay, i ndërpritet kontrata e punës pa periudhën e njoftimit për kryerje të shkeljeve të lehta disiplinore - duke e lënë vendin e punës të pambikëqyrur, pa arsye gjatë orarit të rregullt të punës, neglizhim të detyrave që reflektojnë në performancën e punës dhe dështimi për të zbatuar udhëzimet e punës të dhënë nga drejtori, ka kryer shkelje të rëndë disiplinore - dështim në kryerjen e detyrave të punës, performaca e dobët në nivelin sasior dhe cilësor si dhe vepra të tjera të përcaktuara me Ligjin e Punës, Rregulloren e Personelit dhe kontratën e punës të procedurës disiplinore...”, thuhet në vendim.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat