Për ngritjen e shtatores së Gjergj Kastriotit - Skenderbeut në Prizren - Bota Sot
Për ngritjen e shtatores së Gjergj Kastriotit - Skenderbeut në Prizren

Prizreni

Për ngritjen e shtatores së Gjergj Kastriotit - Skenderbeut në Prizren

Më: 9 shkurt 2020 Në ora: 10:57
Gjergj Kastrioti - Skenderbeu

Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi, në bashkëpunim me Shoqatën Kulturore Shqiptare ”Nënë Tereza”, Ängelholm dhe Shoqatën ”Mindfullness”, Malmö, në mbledhjen e mbajtur më 08.02.2020, vendosi të organizon aksionin për ngritjen e shtatores së Gjergj Kastriotit-Skenderbeut, në Prizren, e inicuar nga Shoqata ”Trojet e Arbërit”, në Gjermani. Andaj, fton të gjithë bashkatdhetarët, afaristët, asociacione shqiptare, Qeverinë e Republikës së Kosovës me të gjitha komunat, t’a ndihmojnë aksionin për ngritjen e shtatores, e cila do të ngritet, më 2 mars 2020 në qytetin e lashtë legjendar e historik të Prizrenit;

Bazamenti dhe statuja kalojnë mbi 5 metra e lartë;
Komuna e Prizrenit ka dhënë ndihmë 9.000 €, për bazamentin e shtatores, kurse edhe 70 000 € kërkohen për shtatoren që e kanë marrë barrën mërgimtarët shqiptarë;

Në Zvicërr janë mbledhë mbi 22 000 Franka zvicrrane dhe €;
Në SHBA dhe Gjermani, ende janë duke mbledhur;
Në Suedi ka filluar aksioni dhe janë grumbulluar mjetet e para;

Ndihmat mund t’i dërgoni:
Ø Llogaria rrjedhëse bankare në Swedbank:

Clearingnummer 8214-9, Konto nr: 704158481-9;

Ø Swish: 0046734420349, me dedikim për shtatoren e Skenderbeut;

Të gjitha të hyrat e mjeteve janë nën mbikqyerjen e Komisionit enkas i formuar për këtë aksion;
Pas përfundimit të aksionit, komisioni do të dal me një raport për mjetet e grumbulluara me emër dhe mbiemër ata që ndihmuan;
Aksioni zgjatë nga data 8 shkurt 2020 deri më 10 mars 2020;
Ky aksion do të botohet në librin ”Thesar Kombëtar…” vëllimi nr. 11;
Kontakti: 0046734420349; 0046704143188; 0046737663756; 0046739961480;
 


Komisioni u zgjodh në këtë përbërje:

Isuf Bajraktari, kryetar
Idriz Gashi, arkëtar
Osman Ahmetgjekaj,
Hysen Ibrahimi, anëtar
Rrahman Rrahmani, anëtar
Fetah Bahtiri, anëtar
Naim Latifi, anëtar
Qibrije Hoxha, anëtare
Bedri Paci, anëtar
Adem Ahmeti, anëtar
Ema Lindeman, anëtare
Emine Blakaj, anëtare
Adnan Jetullahu, anëtar
Miranda Hasanaj, anëtare
Fitnete Ibrahimi, anëtare
Mona Juniku, anëtare
Halim Hoti, anëtar
Albert Jashari, anëtar
Robert Hoti, anëtar
Ramadan Hyseni, anëtar
Fahredin Berisha, anëtar
Xhavit Çitaku, anëtar
Isak Bunjaku, anëtar
Afërdita Bunjaku, anëtare
Keqë Marku, anëtar
Remzi Basha, anëtar
Rashit Gashi, anëtar
Avdi Rama, anëtar
Iljaz Spahija, anëtar
Mustafë Kabashi, anëtar.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat