Lufta shekullore, në mes dy feve - besimeve!

Religjion

Lufta shekullore, në mes dy feve - besimeve!

Nga: Petrit Dibrani Më: 1 nëntor 2020 Në ora: 14:27
Petrit Dibrani

Muslimanët dhe të krishterët, s’kanë filluar luftën kundër njëri-tjetrit, sot.

Tani me teknologjinë e avancuar dhe të sofistikuar me internet dhe portale të ndryshme, lufta në mes dy besimeve po avancohet dhe njerëzimi po shkatërrohet...!

Luftërat fetare kanë të përbashkët tre karakteristika: 

- U bënë për të mbrojtur fenë nga armiqtë, 

- u bënë për të siguruar konformitetin fetar dhe ndëshkuar deviancat,

- u bënë nën drejtimin e liderëve fetarë karizmatikë.

 Këto janë 10 luftërat më të mëdha fetare në historinë e njerëzimit, nga kohët antike e deri më sot:

1. Maccabees, 167 para lindjes së Krishtit.

2. Ura Milvian, viti 312.

3. Kryqëzatat, 1095-1588.

4. Jericho dhe Ai, 1200 para lindjes së Krishtit

5. Megiddo, 1468 para lindjes së Krishtit

6.. Luftërat Fetare Franceze, 1562-1598

7. Lufta 30-vjeçare, 1617.

8.Lufta civile libaneze, 1975-1990.

9.Lufta Civile Sudaneze, 1992.

10.  10- 11 shtatori 2001, Lufta kundër terrorit.

Ju, klerik me mjekrra të gjata dhe ju dijetarë të vetshpallur ndaloni nxitjen, urrejtjen dhe ndaloni shpërlarjen e trurit të të rinjve, pa shpresë e disa edhe me pagesë....!

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat