13 këshillat më të mira për një seks më të fuqishëm, ja çfarë duhet të bëni - Bota Sot
13 këshillat më të mira për një seks më të fuqishëm, ja çfarë duhet të bëni

Seksi

13 këshillat më të mira për një seks më të fuqishëm, ja çfarë duhet të bëni

Më: 18 nëntor 2019 Në ora: 16:08
Foto ilustrim

Shkrimi paraprak: Si të kryeni marrëdhënie seksuale. Në mënyrë që marrëdhëniet seksuale të jenë të plota, duhet të plotësohen disa kushte

Vazhdimi:

Por nëse penisi i njeriut nuk është i ngritur, atëherë burri nuk është fare i pafuqishëm. Ai mund të kënaqë partnerin e tij në një mënyrë tjetër, për shembull, duke përdorur cunnilingus ose stimuj të tjerë klitoral. Megjithatë, ai nuk mund të kënaqet me veten, por kjo do të thotë vetëm mungesa e orgazmës dhe ejakulimit të tij, domethënë kënaqësisë së tij seksuale. Por mungesa e vetëkënaqësisë nuk është sinonim i pafuqisë.

Megjithatë, nëse diagnostikohet me këtë lloj sëmundjeje, mund të marrim ende disa masa për të shmangur infektimin e partnerit tonë. Një ilaç tjetër është të përmbahen nga luajtja seksuale, e cila është e lidhur me kontaktin e lëkurës me lëkurën, por është e qartë se kjo është paksa e vështirë dhe çon në humbjen e intimitetit me partnerin tuaj.

Shko te doktori juaj për udhëzime më specifike ose metoda të tjera që do t'ju ndihmojnë të udhëheqni një jetë më të rehatshme seksuale gjatë kohës që jeni të infektuar me këtë virus dhe durim deri sa të rifitoni shëndetin tuaj. Partneri juaj do të dijë ta kuptojë këtë, dashuria mundet me gjithçka.

Prandaj, përdorimi i termit "impotencë" në përkthimin literal nuk pasqyron thelbin e problemit. Ka një sinonim për këtë term - "mosfunksionim ngrerë", përdorimi i të cilave është më i përshtatshëm.

Megjithatë, diskutimi rreth përdorimit korrekt të termave ka më shumë gjasa të jetë me rëndësi teorike për profesionistët. Këtu përdoret vetëm për qëllime praktike - për të bindur lexuesin se në fakt as impotenca e fjalës, as paaftësia seksuale nuk diskutohen, por ekziston vetëm pamundësia për të pasur marrëdhënie seksuale duke ruajtur mundësinë e kënaqjes së partnerit në mënyra të tjera.

Në këtë rast, nëse jeni i vetëm ose i vetëm, nuk keni partner dhe jeni infektuar me një virus, gjëja më e ndjeshme është se në marrëdhënien tuaj seksuale, nëse keni, jini shumë të kujdesshëm dhe e konsideroni personin tjetër para se të bëni gjëra të pakuptimta .

Bisedoni me personin dhe përpiquni të qëndroni në vetmi, kjo është një sëmundje shumë e zakonshme dhe zakonisht e padëmshme, por një person tjetër mund të mos duket aq i parrezikshëm dhe të vendosë që të mos ketë marrëdhënie seksuale. Ju duhet të vendosni shëndetin tuaj mbi seksin në një sezon kur jeni të infektuar ose të infektuar dhe shkoni rregullisht te mjeku.

Seksi oral (në këtë rast, cunnilingus) aktualisht konsiderohet të jetë po aq e barabartë, dhe në disa raste, një mënyrë shumë më e preferuar për të kënaqur një grua. Në vende të tjera, ai është praktikuar rregullisht nga shumë çifte të martuar për një kohë të gjatë dhe statistikat thonë se martesat e tilla janë më të forta. Dhe midis çifteve që nuk janë të martuar, seksi oral përdoret më shpesh.

Nëse ato nuk trajtohen, lythat gjenitale mund të zhduken, të mbeten të pandryshuara ose të rriten në përmasa ose sasi, varësisht nga fizionomi dhe organizmi juaj. Nga ana tjetër, kanceri i qafës së mitrës mund të trajtohet me sukses. Gratë që në mënyrë rutinore marrin një test Pap dhe kryejnë mbikëqyrje adekuate, mund të zbulojnë probleme para fillimit të kancerit. Parandalimi është gjithmonë i preferuar për trajtim, dhe kështu, çdo lloj prekancer mund të trajtohet nëse zbulohet më herët.

Tani, nëse e gjeni veten, shkoni tek mjeku rregullisht për të monitoruar dhe relaksuar, sepse çdo efekt anësor, nëse e dini atë që keni, është e lehtë për tu ndrequr. Marrëdhënia seksuale është një përvojë e dobishme për shumicën e njerëzve. Shoqëria moderne - me mjetet e reja të komunikimit - ka lëvizur rregullat dhe vlerat e saj në shtrat dhe, rrjedhimisht, sipas psikologëve dhe seksologëve, frika e tyre është konsultuar për 20 minuta.

Aktualisht, terapistët më të njohur të seksit perëndimor besojnë se orgazma vaginale nuk ekziston fare, dhe orgazma është e lidhur drejtpërdrejt me klitorisin, por vetëm shkalla e stimulimit dhe kohëzgjatja e saj ndryshojnë për gra të ndryshme.

Për një grua me seks oral nuk bën dallim nëse partneri i saj ka një mbledhje apo jo. Gjëja kryesore është se ajo ndien kënaqësi. Burrat me ereza të dobëta, por altruistët seksualë janë edhe më të preferuar si partnerët seksualë për disa gra, pasi që burrat e tillë nuk varen nga ejakulimi dhe orgazma e tyre.

Të gjithë pajtohen se mosrespektimi ndaj seksit, domethënë, frika për të patur marrëdhënie seksuale me një partner të qëndrueshëm apo sporadik, shkon edhe më tej në shekullin e ri, sepse para se të ishin "raste të izoluara", ata që pësuan një lloj refuzim pretendim.

Edhe pse nuk ka rishikime të besueshme në seksologji, përvoja profesionale në shtrat ju lejon të ekstrapoloni disa numra. Siç shpjegoi Shoqata Shtetërore e Specialistëve të Seksologjisë, rreth 5% e pacientëve që vijnë tek një seksolog bëjnë këtë për shkak të një fobi ose moszhvillimi seksual.

Një partner me një mbledhje normale, që kryen marrëdhënie seksuale, pasi orgazmi i tij humb aftësinë për ngacmueshmëri të zonave erogjene, dhe shumë pak njerëz janë në gjendje të përkëdhelin një grua gjatë një pauze të fortë në mënyrë që ajo të përjetojë një orgazmë. Një njeri, një altruist seksuale, edhe me një ngritje të dobët, është në gjendje t'i japë një gruaje mundësinë për të provuar një sërë orgazmash, meqë vetë njeriu nuk varet as nga ejakulimi, as nga periudha e fortë.

Përveç kësaj, reduktimi ose edhe mungesa e një mbledhjeje në një partner nuk do të thotë se ai nuk mund të arrijë fare shkarkimin seksual dhe kënaqësinë seksuale. Ai nuk mund ta marrë atë vetëm në një nga mundësitë - gjatë marrëdhënieve seksuale. Dhe në të gjitha rastet e tjera, mundet, nëse nuk ka sëmundje organike të sferës gjenitale.

Vetëm me impotencë primare, kongjenitale (domethënë, kur një burrë kurrë nuk kishte një mbledhje normale në jetën e tij) është e mundur që ai të mos jetë në gjendje të arrijë një orgazmë duke përdorur ndonjë nga metodat ekzistuese të stimulimit.

Dhe ka shumë pak njerëz me impotencë primare - vetëm 1%. Po, dhe mbetet e dyshimtë nëse ata kurrë nuk janë në gjendje të arrijnë orgazmën. Si rregull, mungesa e plotë e një mbledhjeje është një traumë e fortë psikologjike për një njeri që i frikëson gratë në panik dhe gjithashtu ka faktorë negativë psikologjik.

Teorikisht, mund të supozohet se nëse të gjithë njerëzit me impotencë primare u kujdesën nga partnerët seksual me përvojë, atëherë për disa, nëse nuk ka patologji serioze, kjo shkelje mund të tejkalohet. Por, për fat të keq, është vetëm teorikisht, por në jetën e vërtetë është shumë e vështirë për një njeri të tillë të gjejë një partner i cili do të ishte kaq i durueshëm, i butë dhe i dashur që mund ta ndryshonte situatën në një farë mënyre.

Dhe me impotencë funksionale, një njeri mund të marrë shkarkimin seksual me metoda të tjera të stimulimit.

Së pari, disa nga burrat me ereza të dobëta mund të arrijnë orgazmën gjatë masturbimit ose kur përdorin arritjet e industrisë së seksit, të dizajnuara për të stimuluar penisin dhe kënaqësinë me ndihmën e pajisjeve të ndryshme.

Së dyti, në disa njerëz, një ngritje mund të ndodhë gjatë stimulimit manual (nga ana e gruas).

Së treti, shumë nga ata që nuk mund të arrijnë një ngritje normale për futjen e penisit në vaginë, arrijnë kënaqësinë seksuale me fellatio, domethënë partnerin oral të penisit të një njeriu.

Dhe, së katërti, njeriu pa asnjë mbledhje mbanë mundësinë për të marrë kënaqësi psikologjike nëse partneri i tij gëzon kongregimin.

Domethënë, duke përmbledhur sa më lart, ne mund të përmbledhim - një njeri me një ngritje të dobët dhe madje pa ereksion është, së pari, jo i pafuqishëm dhe jo i pafuqishëm dhe mund të kënaqë partnerin e tij seksual, së dyti, ai mund të kënaqet me veten duke përdorur një nga metodat e mësipërme.

Të gjithë seksologët thonë se nëse një njeri ka mundësi për të arritur një ngritje të mirë në ndonjë mënyrë, atëherë nuk po flasim për impotencë organike, por po flasim për impotencë funksionale. Dhe me të për të luftuar është më e lehtë.

Rrjedhimisht, një njeri me një mbledhje të dobët nuk duhet ta trajtojë këtë si një tragjedi të pariparueshme. Vlera e ngritjes nga njerëzit modernë është shumë mbivlerësuar.

Dhe ky është një faj i madh i grave. Është një grua që nganjëherë është tepër e dhimbshme kur një partner nuk mund të ketë marrëdhënie seksuale.

Është thënë tashmë se cunnilingus është e njëjta mënyrë e barabartë për të kënaqur një grua si marrëdhënie seksuale. Moderne "gratë e shkolluara seksualisht" janë pikërisht në këtë mënyrë, duke alternuar koit me cunnilingus në jetën e tyre seksuale, dhe disa preferojnë vetëm cunnilingus për kënaqësinë e tyre dhe përdorin marrëdhënie seksuale vetëm nëse partneri këmbëngul në të. Ka çifte që përdorin vetëm seksin oral - cunnilingus dhe fellatio.

Dhe gratë «analfabete seksualisht» në vendin tonë e konsiderojnë jetën normale seksuale vetëm për t'u mposhtur, dhe cunnilingus dhe fellatio konsiderohen "perversion". Por kjo flet vetëm për kulturën e ulët seksuale.

Nëse bashkëatdhetarët tanë do ta trajtonin këtë problem ndryshe, siç është zakon në të gjitha vendet e qytetëruara, atëherë do të kishim shumë më pak njerëz që vuanin nga një kompleks inferioriteti për shkak të ereksionit të dobët.

Problemi i njerëzve modern është egoizmi i tyre seksual. Shumica e njerëzve modernë kërkojnë vetëm për kënaqësinë e tyre dhe shkarkimin e domosdoshëm seksual gjatë çdo marrëdhënie seksuale. Edhe ata burra që ende kanë gjithçka në mënyrë që me potencë, nëse ata janë duke kërkuar për marrëdhënie seksuale me vetëm shkarkimin seksual dhe orgazmën - grupi i rrezikut për çrregullime seksuale në të ardhmen. Seksologu J. Zaliti beson se këta njerëz më shpesh bëhen pacientë të seksopatologëve.

Qëndrimi i këtij problemi në mesin e Taoistëve të lashtë kinezë ishte krejtësisht ndryshe. Ata gëzonin procesin e marrëdhënieve seksuale dhe pamjen e një gruaje të zhveshur. Në traktatet e lashtë kineze të përkushtuara ndaj temës së dashurisë, jepet këshilla shumë praktike. Ata rekomandojnë që burrat të relaksohen, të kënaqen me vetitë dhe atributet erotike të partnerit të tyre seksual, duke mos u përshtatur në ngritjen e tyre dhe duke u përqëndruar vetëm në stimulimin erotik të partnerit të tyre.

Taoistët i kushtonin shumë vëmendje përkushtimeve erotike, duke përfshirë edhe cunnilingus dhe fellatio. Kishte një shkencë të tërë të puthjes erotike. Ata madje e përshkruan një puthje në buzë si poezi dhe shumë traktate të filozofëve të lashtë kinezë - filozofë tao janë të përkushtuar ndaj kësaj arti. Ata i kushtonin të njëjtën vëmendje puthjeve dhe përkëdheljeve të një gjiri femëror. Burrat me të vërtetë kënaqeshin me këto përkëdhelje dhe më shumë nga dija se partnerët e tyre lulëzojnë nga këto përkëdhelje.

Taoistët as nuk mendonin për një mbledhje. Prandaj, ata nuk e dinin fjalën "impotencë". Kinezët e lashtë nuk e konsideronin kurrë një problem serioz. Edhe nëse një burrë kishte një ngritje të dobët për shkak të arsyeve organike - dhe kjo ishte jashtëzakonisht e rrallë - ata nuk e rregulluan këtë. Gjëja kryesore për ta ishte dhënia e kënaqësisë maksimale gruas. Dhe ata kishin mundësi për këtë. Prandaj, koncepti i "impotencës" për ta thjesht nuk ekzistonte.

Nëse partneri gëzohej dhe ishte i kënaqur me përkëdheljet e sofistikuara të partnerit, njeriu e konsideronte veten të kënaqur. Ejaculation dhe orgazmë gjatë marrëdhënieve seksuale me një grua ata ishin në vendin e fundit.

Nëse mësoni nga pozicione të tilla që të lidhen me intimitetin seksual me një grua, atëherë nuk do të keni përvoja të dhimbshme për shkak të një ereksioni të dobët.

Nëse një burrë refuzon të përpiqet të ketë një orgazmë në çdo takim seksual, siç praktikohet kinezishtja e lashtë, ai do të pushtojë veten dhe do të kapërcejë komplekset e tij. Nuk ka tragjedi. Nëse një mbledhje dhe orgazmë nuk do të jetë me rëndësi kaq të madhe për ju, atëherë problemi juaj mund të zgjidhet vetë.

Është e mundur që me një qëndrim të tillë ndaj marrëdhënieve seksuale, kur të ndaloni të shikoni penisin tuaj dhe të prisni me tensione, nëse do të vijë apo jo ereksioni, do ta keni atë dhe pa dëshirën tuaj, kur të puthni partnerin tuaj, kënaqësi.

Meshkujt që kanë parë të paktën një herë në jetën e tyre se si një grua përjeton një orgazmë të gjatë gjatë cunnilingus, se si ajo gëzon dhe se si muskujt e saj shpejt kontraktohen, duke përfshirë edhe muskujt e barkut, e dinë se një mbledhje e fortë ndodh në çast, edhe nëse ajo ishte.

Pamja e një gruaje orgazmike është një lirim shumë i fortë për një njeri, gjë që e ngacmon atë shumë më tepër se llojet e tjera të stimulimit.

Dhe kur një partner mirënjohës hyn mbi qafën tuaj, uji i puthjeve, atëherë një burrë me një ngritje të shkëlqyer, i aftë për të pasur marrëdhënie seksuale për një kohë të gjatë, por jo në gjendje të japë kënaqësinë e gruas, mund të zili, sepse ajo ka një orgazmë klitorike, por nuk stimulon klitorisi dhe asgjë, por marrëdhëniet primitive munden.

Nëse problemet tuaja të ereksionit nuk janë të përhershme, ato ndodhin periodikisht, por para çdo marrëdhënie seksuale keni frikë se mund të përjetoni dështim dhe nuk do të jeni në gjendje të komunikoni, atëherë disa këshilla nuk do t'ju dëmtojnë.

Këshilla e parë - ndaloni të mendoni rreth penisit dhe ereksionit, mos e mbikqyrni gjendjen e penisit tuaj, qoftë vizualisht (me shikim) ose fiziologjikisht - duke dëgjuar ndjenjat tuaja, nëse penisi rritet. Harrojeni për penis dhe ngritje.

Këshillë dy - mos kini frikë të bëni dashnore të reja. Me një partner të ri, gjithçka mund të duket shumë më mirë për ju se sa ajo e vjetër, e cila tashmë e di për ngritjen tuaj të dobët. Me neurozë seksuale, siç është përshkruar më lart, aq më shumë një njeri është i lidhur me partnerin e tij, aq më e madhe është gjasat që ai të ketë një reagim paradoksal. Me një partner të ri, mund të ketë një mbledhje normale.

Këshilla e tretë - hiqni dorë nga dëshira për t'u siguruar që të keni orgazmë dhe të lëshoni kur jeni vetëm me një grua të zhveshur.

Këshilla e katërt - gjatë marrëdhënieve seksuale, përqendrohuni në trupin e partnerit tuaj, bukurinë dhe hijeshinë, përdorni të gjitha lëshuesit psikologjikë dhe biologjikë që rrisin zgjimin me ndihmën e të gjitha shqisave - vizualisht (duke përdorur vizionin), duke shijuar trupin e partnerit tuaj të prekshëm (duke përdorur kontaktin) - prekja e duarve tuaja, buzët dhe gjuha, kontaktet e lëkurës tuaj dhe të saj, prekni gjoksin e saj, mbrapa, mollaqe dhe bark, puthjet dhe butësinë duke i thithur thithat e saj. Erë - erë e lëkurës, flokëve dhe lubrifikimit të organeve gjenitale gjithashtu ka kënaqësi sensuale. Shija e pështymës dhe lubrifikantit të saj është gjithashtu erotike. Këta lehtësues erotikë do t'ju nxisin.

Këshillë Pesë - gjatë intimitetit, përdorni të gjithë arsenalin e përkëdheljeve erotike. Shpreh dashka të reja. Kërkoni zona të reja erogjene të grave. Ndoshta ajo ka një zonë të lëkundur, stimulimi i së cilës do t'i japë asaj një orgazmë edhe pa marrëdhënie seksuale - ka shumë raste të tilla.

Sa më shumë një partner të përkëdhel gruan, aq më shumë i pëlqen. Nuk ka gra indiferente për të përkëdhelur, nëse partneri është emocionalisht kuptimplotë për ta. Sa më gjatë fazën e përkëdhelur dhe partnerin më krijues, aq më shumë ai vlerësohet nga gruaja dhe më e fortë është ngazëllimi i saj seksual dhe, për rrjedhojë, kënaqësi. Dhe më shumë një grua e ngazëllyer nga përkëdheljet, aq më e fortë është eksitim i një burri.

Këshilli i gjashtë - besoj se ju do t'i jepni partnerit tuaj shumë kënaqësi, edhe pa përdorur penisin, nëse jeni një altruist seksual.

Këshilli i shtatë - zotëroni në mënyrë të përkryer teknikën e përkëdheljeve gojore të një gruaje (cunnilingus) në mënyrë që vazhdimisht të ofrojnë kënaqësi të pashpjegueshme për çdo partner.

Healers Taoist rekomanduar që burrat "puth femrat e jashtme gjenitale, lëpirje klitoris me gjuhën, kap atë me buzët e tyre dhe thith butë, përkëdhel gjuhën e labia dhe vagina sa më thellë të jetë e mundur, derisa gruaja është e përmbytur me të lëngshme e saj gjatë orgazmë ".

Nëse kjo ndodh, atëherë problemi juaj do të zgjidhet, do të vijë një mbledhje, dhe lehtë mund të futni vagjinën e saj, dhe nëse jo, atëherë kjo është në rregull, kështu që do të ndodhë pak më vonë.

Këshillë Tetë - përqëndrohuni në përpjekjen për të dhënë kënaqësinë maksimale të partnerit tuaj dhe për të përjetuar sa më shumë orgazma gjatë një nate sa mund të bëni, sa më shumë që të mundet, derisa ajo vetë kërkon mëshirë.

Këshilli i nëntë - nëse e doni partnerin tuaj të rregullt dhe nuk doni të kërkoni një tjetër, nëse keni një dëshirë seksuale për të, atëherë përdorni të gjithë arsenalin e përkëdheljeve erotike drejt saj nëse nuk i keni praktikuar më parë. Zgjoheni ndjeshmërinë e saj, nëse nuk keni pasur sukses më parë. Silluni me të në shtrat sikur të ishit së bashku për herë të parë.

Nëse i jepni asaj mundësinë për të shijuar, ajo do të harrojë mbledhjen tuaj dhe do të jetë plotësisht e kënaqur. Dhe rezultatet nuk do të jenë të ngadalshme për t'u ndjekur. Më shumë gjasa, ju do të keni një ereksion të mirë herët ose vonë. Por edhe në këtë rast, mos e rregulloni veten në të - mos u përpiqni ta mbështetni dhe mos kini frikë ta humbni atë. Nëse mëson të kënaqësh një grua - një mbledhje do të jetë për ju në vendin e fundit.

Këshillë dhjetë - pasi të bëheni më shumë për partnerin tuaj të rregullt dashnorja më e mirëi cili rregullisht i jep asaj mundësinë për të provuar orgazmën me cunnilingus, atëherë ju mund ta pyesni atë rreth gojorisë (fellatio).

Nëse e doni atë dhe ajo ju do, dhe problemi juaj i vetëm është pamundësia e marrëdhënieve seksuale, atëherë asnjë grua e dashur që partneri juaj nuk e pëlqen dhe i jep asaj mundësinë për të shijuar, nuk do të refuzojë të përkëdhelë në këmbim. Gratë janë gjithmonë mirënjohës ndaj burrave për butësinë e tyre dhe konsiderimin e interesave të tyre. Ju do të shpërbleheni në mënyrë adekuate për caresses tuaj me përkëdhelën e përkëdhelur të partnerit tuaj kur ajo mbush, dhe të dy prej jush do të jenë të kënaqur dhe të kënaqur me njëri-tjetrin.

Këshilli i njëmbëdhjetë - që nga fillimi, të jetë absolutisht i sigurt se herët a vonë do të merrni të dy komponentët e harmonisë seksuale - do të jeni të kënaqur dhe do të jeni në gjendje të kënaqni partnerin tuaj.

Këshillë dymbëdhjetë - nëse doni të përdorni coitos, atëherë mund të përdorni metodën e butë të futjes, e cila rekomandohet në dao e dashurisë. Kjo do të thotë që një burrë mund të hyjë në partnerin e tij pa një mbledhje, por me pak ndihmë nga gishtat e tij.

"Nëse një njeri ka mjaft përvojë, ka gishta të shkathët," shkruan Taoist Zhang Zhonglan, "ai mund të manovrojë edhe një falge krejtësisht të ngadaltë, duke e futur atë në një grua dhe në të njëjtën kohë t'i japë asaj dhe vetes kënaqësinë e saj. Informacioni i butë mund të jetë edhe një moment i ri emocionues për një grua nëse ajo zhvillohet mirë. Sa më shpejt që falusi të jetë brenda, ekziston një shans i konsiderueshëm që të bëhet i ngushtë ".

Pozicioni më i përshtatshëm për hyrjen e butë janë disa variante të paraqitjes "në anën ballë për ballë" ose paraqesin "njeriu në krye".

Për një injeksion të suksesshëm të butë, një grua duhet të ngazëllehet sa duhet që organet gjenitale të saj të sigurojnë lubrifikantë të mjaftueshëm. Nëse nuk është e mjaftueshme (për disa gra është mjaft e pakët), atëherë nevojitet lubrifikimi artificial. Është mirë të përdorni vajin e perimeve, pasi ai është një produkt natyral, i sigurt dhe efektiv.

Nëse nuk doni t'i kushtoni një gruaje kësaj, atëherë fshijni vajin bimor në kokë dhe rrjedhin e penisit dhe merrni efekt të njëjtë.

Pika kryesore është shkathtësia e gishtërinjve tuaj, të cilët duhet të jenë në gjendje të fusin penis në vaginë e partnerit tuaj. Është e pamundur të përshkruani këtë teknikë në libër. Me ndihmën e një stërvitje të veçantë ju do të jeni në gjendje ta mësoni atë.

Sa më shpejt që të arrini ta futni penisin, duhet të krijoni një unazë në bazën e penisit me gishta, kompresimi i të cilit mund të përshtateni. Me këtë, arrihet compression e venave, e cila parandalon rrjedhjen e gjakut dhe trupat shpellorë të penisit janë të mbushura me gjak, ajo fryhet. Sapo të arrihet të paktën gjysma e ngurtësisë së penisit, mund të fillojnë fërkimet e kujdesshme.

Me fillimin e fërkimeve në shumicën e njerëzve, nëse nuk kanë shkaqe serioze organike të impotencës, ndodh një mbledhje, meqë fërkimi kundër mureve të vaginës është një stimulim i fortë për fillimin dhe rritjen e mbledhjes.

Filozofët e dao-s së dashurisë shkruajnë se teknika e përdorimit të butë është e dobishme jo vetëm për burrat që kanë probleme me ngritjen, por edhe për të gjithë njerëzit, pasi askush nuk mund të jetë i sigurt për një ngritje të vazhdueshme. Ai është i përshtatshëm për të dy dashnorët e aftë dhe të paaftë. Për një fillestar, ajo zvogëlon rrezikun e sikletit, besojnë Taoistët, dhe tek ajo me përvojë ajo redukton përqindjen e dështimeve. Njohja e metodës së kontributit të butë, çdo njeri do të shpëtojë frikën nga ngritja e pamjaftueshme, veçanërisht nëse ai ka një partner të ri, nëse ai është i lodhur ose i dobësuar fizikisht.

"Metoda e kontributit të butë," shkruan Zhang Zhonglan, "shkatërron dy mite të vazhdueshme gjinore. E para thotë se një burrë nuk mund të hyjë në një grua derisa të arrijë një mbledhje; e dyta është se për një ngritje të ndodhë, ajo duhet të jetë mjaft e fortë ".

Këshillë trembëdhjetë - nëse nuk ka dashuri, besim dhe mirëkuptim të ndërsjelltë mes jush, nëse nuk jeni të interesuar emocionalisht me njëri-tjetrin, nëse partneri juaj nuk ju shkakton dëshirë seksuale, nëse jeni të sigurt se ajo nuk dëshiron t'ju ndihmojë të kapërceni problemin tuaj dhe mos pranoni kurrë të tjerët mundësitë për kënaqësi seksuale - atëherë asgjë tjetër mbetet, por për të gjetur një partner tjetër.

Mos u trondit nga këshilla të tilla. Terapistët kryesorë të seksit të brendshëm (të huaj, gjithnjë e më shumë) me disa çrregullime seksuale punojnë me pacientin në një model të sjelljes korrekte në gjetjen dhe zgjedhjen e partnerit të duhur. Kriteret e kërkimit janë karakteristikat individuale të karakterit dhe të kuptuarit reciprok të partnerëve, dhe jo qasja e partnerit. Edhe nëse kërkimi do të kryhet me metodën e "gjykimit" dhe "gabimeve", dhe pacienti do të ketë disa dështime, seksologët besojnë se kjo është një e keqe më e vogël sesa vazhdimi i stereotipit të mëparshëm të marrëdhënieve seksuale, gjë që vetëm mund të përkeqësojë shkeljen.

Ndoshta kjo është një mënyrë e vërtetë për të hequr qafe problemin tuaj nëse një rënie në mbledhje është për shkak të ndonjë arsyeje psikologjike - mungesa e të kuptuarit me një partner, konfliktet ndërpersonale ose sjellja e saj e gabuar, fyese për ju, kur keni dështuar në intimitetin seksual.

Nëse keni marrëdhënie jashtëzakonisht negative me partnerin tuaj të tanishëm, nëse mendoni se tashmë është e pamundur të korrigjoni marrëdhënien tuaj dhe ju keni humbur besimin dhe mirëkuptimin e pashpresë, dhe ajo kurrë nuk do t'ju takojë për të ndihmuar në korrigjimin e gjendjes ekzistuese, atëherë në vend të vuajtjes dhe të ndiheni të pafuqishëm dhe të nënçmuar pranë një gruaje të tillë dhe e gjithë kjo do të përkeqësojë situatën - është shumë më e lehtë të mos silleni në impotencë të qëndrueshme dhe neurozë seksuale, por të gjeni një mik partner th, femërore dhe i butë, i cili është mirënjohje përgjigjet për mirësinë tuaj dhe nuk do të të trajtojnë me paragjykime.

Kjo këshillë vlen për burrat e pamartuar që kanë një mësuese, por mos martohuni për shkak të frikës se ata nuk do të jenë në gjendje ta takojnë atë në martesë dhe në të njëjtën kohë kanë frikë të takojnë gra të tjera për shkak të të njëjtit frikë. Ai zbatohet për burrat që nuk kanë një partner të përhershëm dhe për të shmangur kontaktet seksuale me gratë, nga frika se nuk janë të pasuksesshme gjatë intimitetit seksual. Në këto raste, një partner i mirë seksi mund të ndihmojë në tejkalimin e shumë dyshimeve.

Ju mund ta zgjidhni vetë këtë problem. Nëse nuk jeni i martuar, atëherë përpiquni të gjeni një partner me një gamë më të gjerë të pranueshmërisë së marrëdhënieve seksuale dhe nëse jeni i martuar, atëherë përpiquni ta bindni gruan tuaj nëse keni marrëdhënie të mira dhe ajo është e gatshme t'ju takojë.

Burrat e martuar, nëse ata janë të interesuar në ruajtjen e familjes, por nuk kanë ndryshuar në mënyrë të pavarur pikëpamjet e gruas mbi gamën e pranueshmërisë së përkëdheljeve erotike, duhet të kontaktojnë një terapist seksual së bashku me gruan e tij. Nga një specialist, të dy bashkëshortët do të marrin rekomandime të kualifikuara nëse problemi i ereksionit mund të zgjidhet me ndihmën e terapisë seksuale.

Nuk përjashtohet që pas një partneri ka bërë disa veprime, dhe ju do të ndjeheni si një dashnor i plotë, sepse ju rregullisht e kënaqni atë me cunnilingus, me kalimin e kohës do të keni një ngritje të mirë edhe pa fellatio. Ju do të jeni në gjendje të kapërceni problemin me ngritjen dhe në të ardhmen do të jeni në gjendje të bëni marrëdhënie seksuale nëse doni vetë.

Por shumë njerëz të njohur me fellatio preferojnë këtë metodë kënaqësie, nëse partneri nuk ka mend, dhe nëse njeriu ka të drejtën e zgjedhjes. Është e mundur që edhe ju, në të ardhmen, preferoni seksin oral me marrëdhëniet seksuale.

Duke i dhënë partnerit tuaj mundësinë për të provuar një orgazmë gjatë cunnilingus dhe duke marrë nga kënaqësia e saj me fellatio, ju nuk do të jetë fikse në mbledhje tuaj. Dhe kjo është pengesa më e rëndësishme që shpesh pengon një njeri të arrijë një mbledhje normale. Unë përsëris edhe një herë se sa më shumë një njeri të fiksohet në ngritjen e tij, aq më shumë probleme ka ai me të.

Edhe në rastet e impotencës së vazhdueshme për shkak të sëmundjeve organike, nëse trajtimi në terapinë seksuale nuk ka sjellë suksesin e dëshiruar, njeriu ende ka mundësi të kënaqë gruan në një mënyrë tjetër, nëse kjo është ajo anë e problemit që e shqetëson më së shumti. Dhe shumica e partnerëve do të marrin këtë krejtësisht normale, veçanërisht gratë e reja që janë më të relaksuar në çështjet e seksit. Për më tepër, shumë njerëz do të jenë jashtëzakonisht të kënaqur me këtë, pasi shumica e grave, nëse ata kanë një zgjedhje, preferojnë seksin oral në marrëdhëniet e zakonshme seksuale.

Nëse ju kujtohet, kapitulli në zonat erogjene thotë se gratë me një orgazmë të klitorit janë shumicë, vetëm shumë nga njerëzit tanë nuk e dinë këtë dhe për disa arsye përpiqen të kënaqin një grua me ndihmën e marrëdhënieve seksuale.

Aftësia e një burri për të kryer marrëdhënie të gjata seksuale konsiderohet të jetë një dinjitet i madh midis bashkatdhetarëve tanë. Në kapitujt e parë të librit tashmë është thënë se kjo nuk është cilësia e natyrshme e një partneri të mirë seksi. Marrëdhënia seksuale nevojitet vetëm për përafërsisht çdo grua të dhjetë (ose çdo pesëmbëdhjetë, e cila nuk është aq e rëndësishme), dhe në shumë raste marrëdhënie seksuale të zgjatur për një grua me opsionin e orgazmës së klitorit - së pari mund të jetë i kënaqur dhe pastaj disa gra edhe të lodhen prej saj ata ëndërrojnë që marrëdhëniet të mbarojnë sa më shpejt që të jetë e mundur, pasi nuk u jep asgjë, përveç fërkimit dhe dhimbjes. Disa gra edhe pretendojnë. që kanë një orgazmë, kështu që partneri shpejt përfundoi marrëdhënie të bezdisshme.

Dhe shumica e grave nuk kanë nevojë për marrëdhënie të zgjatur, të paktën për kënaqësinë seksuale. Lidhja e organeve gjenitale është më e nevojshme për kënaqësinë psikologjike të gruas, kështu që gjithçka është "ashtu siç duhet" nëse ajo i përmbahet pikëpamjeve tradicionale. Të tilla "tradita" janë indiferente ndaj gruas së re moderne, për të ajo gjëja kryesore është orgazma. Dhe në çfarë mënyre është arritur - kjo tashmë është çështje e teknologjisë dhe aftësive partnere. Partnerët e rinj të relaksuar seksualisht kërkojnë që një njeri, para së gjithash, të ketë përvojë me cunnilingus. Edhe nëse një grua ka një orgazmë vaginale, por një grua e zgjuar erotike nuk do të refuzojë nëse një partner ofron karikimin e klitorisit me gjuhën e saj.

Nëse më herët keni pasur gjithçka në rregull me një mbledhje dhe për shkak të ndonjë arsyeje psikologjike keni pasur një dështim gjatë marrëdhënieve seksuale dhe më vonë keni frikë ta përsërisni atë, atëherë këshilla e mësipërme do t'ju ndihmojë të tejkaloni frikën tuaj.

Nëse i heqni qafe frikën tuaj dhe besimin se ngrirja dhe kënaqësia seksuale është qëllimi më i rëndësishëm i marrëdhënieve seksuale, ju do të jeni në gjendje të kapërceni fazën më të vështirë dhe më vonë ereksioni mund të shërohet nëse ndaloni ndreqjen dhe nëse nuk ka arsye organike. ka vetëm frikën tuaj që ndikon negativisht në zgjimin seksual.

Por nëse çrregullimi i zgjimit seksual bëhet i vazhdueshëm, atëherë vetëm një specialist do të jetë në gjendje të identifikojë shkaktarin e vërtetë. Shumë njerëz vuajnë nga një kompleks inferioriteti për shkak të ngritjes së tyre të dobët, por kanë frikë të shkojnë në një terapist seksual. Mos kini frikë, në një vizitë tek mjeku nuk ka asgjë poshtëruese. Ju shkoni tek mjeku kur barku ose zemra juaj lëndon. Pse është e nevojshme të turpërohesh të shkosh te doktori për shkeljen e funksionit seksual? Ky është i njëjti funksion vital dhe i patjetërsueshëm i trupit, si tretja ose puna e zemrës. Një seksopatolog do t'ju shqyrtojë dhe do të marrë një sërë masash përmirësuese nëse është e nevojshme.

Për shumë njerëz, pamundësia për të pasur marrëdhënie seksuale duket të jetë poshtëruese, edhe nëse ata janë në gjendje të arrijnë kënaqësi në një mënyrë tjetër. Prandaj, që një njeri të ketë mundësinë të zgjedhë në mënyrë të pavarur metodën më të preferuar të kënaqësisë seksuale dhe të ndjehet vetë si mjeshtër i situatës, është e nevojshme që të ketë një trajtim të kualifikuar nga një specialist.

Megjithatë, në vetvete një apel për një terapist seksual për shumë burra është një traum i madh psikologjik. Disa nuk mund të përbëjnë mendjen e tyre dhe preferojnë të lënë vetëm me çrregullimin e tyre të ereksionit. Kjo nuk është e këshillueshme. Nëse shkelja ka një bazë organike, vetëm një profesionist mund të ndihmojë.

Nëse një ngritur është dobësuar ose mungon për shkak të ndonjë arsye organike, atëherë sigurisht një shqyrtim të plotë nga një terapist seksi është e nevojshme. Dhe pas përcaktimit të shkakut, mjeku do të përshkruajë trajtimin e duhur. Ky parim i trajtimit quhet patogjenetik - që ka për qëllim eliminimin e shkakut të çrregullimit, dhe jo në korrigjimin e vetë trazirave. Pas trajtimit patogjenetik të suksesshëm, njeriu do të jetë në gjendje të jetojë një jetë të plotë seksuale, duke përdorur të gjitha metodat e kënaqësisë seksuale që ai preferon dhe që janë të dëshirueshme për partnerin e tij.

Shumë burra nuk guxojnë të kthehen tek një specialist me problemet e tyre, duke besuar se impotenca është një çrregullim i pakthyeshëm dhe i pashërueshëm.

Ky mendim është i gabuar. Cilado qoftë arsyeja që çon në uljen e fuqisë, psikologjike ose organike, kjo nuk është fatale. Jepni dëshpërim dhe mos bëni tragjedi nga ajo. Ju duhet të konsultoheni me një mjek dhe siguroheni që situata nuk është e pashpresë. Trajtimi i impotencës në kohën tonë është e vërtetë dhe mjaft e suksesshme.

Ka shumë mënyra për të trajtuar pafuqinë: droga dhe hormone, administrimi i barnave për të përmirësuar rrjedhjen e gjakut dhe për të parandaluar rrjedhjen e shpejtë të saj, metodat kirurgjikale, përdorimin e pajisjeve speciale, prostetikën dhe shumë të tjera.

Vetëm një mjek mund të përshkruajë terapi adekuate pas ekzaminimit të kujdesshëm dhe përcaktimit të shkakut të impotencës. Edhe impotenca e shkaktuar nga shkaqet organike trajtohet.

Dhe në disa raste, suksesi nuk ka nevojë edhe për medikamente, por këshilla të ekspertëve efikas dhe të kualifikuar, të cilat do të ndihmojnë në eliminimin e shkaqeve të impotencës funksionale.

Përsëri sakramenti i konceptimit ose fekondimit marrëdhënie seksuale  dhe pothuajse të gjitha vajzat e dinë këtë. Pas të gjitha, interesi për marrëdhëniet seksuale rilind nga 14 vjet, dhe në disa raste edhe më herët.

Ka shumë pyetje "si" dhe "pse", por në këtë artikull unë do t'i përgjigjem pyetjes: " si ndodh marrëdhëniet"Të mos bëhen gabime dhe të korrigjohen.

Si është marrëdhënie

Marrëdhënia seksuale ndodh ndërmjet, dmth. midis dy grave dhe burrave fiziologjikisht të pjekur. Marrëdhënia seksuale përfundon lirimin e spermës nga organi seksual mashkullor, i cili për pjesën më të madhe bie në oveks e poshtme të vaginës femërore. Gjatë marrëdhënies, gruaja është e shqetësuar dhe prandaj fyti i jashtëm i mitrës hap pak. Në vaginë e mitrës shtrihet plug mukusit dhe pas ejakulimit mbështjell spermatozoidet. Pas përfundimit të marrëdhënieve seksuale dhe fundit të zgjimit, ky plug tërheq përsëri në zgavrën e mitrës së bashku me spermatozoidet. E pra, atëherë promovimi i spermës në mitër ndodh në mënyrë të pavarur.

Nëse vajza është ende e virgjër dhe marrëdhëniet seksuale ndodhin, atëherë himni thyen (ndonjëherë ajo shtrihet, edhe pse kjo ndodh shumë rrallë). Himeni është një membranë e mukozë e hollë ose film, e cila ndodhet në hyrje të vaginës femërore. Ajo mund të jetë e një forme të ndryshme (të gjitha në mënyra të ndryshme) - në formë petali, gjysmë-hënore, në formë unaze etj. Nëse integriteti i himenit është i prishur, atëherë zakonisht ka gjakderdhje të lehtë, dhe në kohën e këputjes është e mundshme dhimbja, por jo gjithmonë, dikush e ndjen qartë këtë dhembje dhe dikush mund të mos vërë re dhe më pas të pyesë: "A është e paprekur apo jo?" . Pas marrëdhënies së parë, këputjet e himenit shërohen brenda një ose dy javësh dhe në këtë kohë është e këshillueshme që të përmbahen nga marrëdhëniet seksuale.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat