Sa herë duhet të bëjë seks një çift? - Bota Sot
Sa herë duhet të bëjë seks një çift?

Seksi

Sa herë duhet të bëjë seks një çift?

Më: 24 nëntor 2018 Në ora: 14:58
Ilustrim

Për këtë pyetje nuk ka një përgjigje të prerë, që të thotë se kaq herë është “normale”. Sipas anketimeve të kryera në vende të ndryshme, kanë rezultuar këto të dhëna statistikore: 
Në tre vjetët e parë të marrëdhënies, çiftet tentojnë të bëjnë 1-3 herë seks në javë. Në vitin e katërt, kjo zbret një herë në javë. Pasi lind një fëmijë, marrëdhënia seksuale bëhet edhe më e rrallë deri 1-3 herë seks në muaj. Ka shumë faktorë që influencojnë në frekuencën e marrëdhënies seksuale. Rol me rëndësi të madhe për uljen shpeshtësisë për të bërë seks, luan stresi në punë dhe kujdesi për rritjen e fëmijëve. Në pushime, dihet, se njerëzit bëjnë më shumë seks. Fenomeni i “çerdhes” bosh, influencon në shpeshtësinë e marrëdhënieve seksuale (çiftet e moshuar, që u janë larguar fëmijët nga shtëpia, bëjnë më shumë seks nga moshatarët e tyre me shtëpinë plot).

Si konkluzion mund të themi, normale duhet pranuar ajo që është e mirë për të dy partnerët. Me këtë dua të them, që të dy partnerët, duhet të negociojnë me njëri-tjetrin dhe të jenë të sigurtë se “normalia” e njërit do të respektohet dhe nga tjetri. Në qoftë se burri do të bëjë disa herë seks në ditë seks, ndërsa gruaja nuk ia ka “ngenë”, ose e kundërta, këtu ka vend për të negociuar dhe të gjejnë konsensusin. Të gjithë e dimë, se marrëdhënia seksuale është kënaqësi, por që ajo të jetë e tillë duhet të gjendet koha dhe energjia e përshtatshme. / Dr. Adem Harxhi

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat