Shilegov: PPU do të zhvillojë pjesën veriore të Shkupit

Shkupi

Shilegov: PPU do të zhvillojë pjesën veriore të Shkupit

Më: 5 tetor 2019 Në ora: 12:39
Petre Shilegov

Në prag të fillimit të procesit të përgatitjes së Planit të ri të Përgjithshëm Urbanistik të Qytetit të Shkupit, kryetari Petre Shilegov dhe Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski, patën sot një takim pune për të diskutuar sesi Ministria e Transportit dhe Lidhjeve, si dhe Ministritë resore mund të përfshihet dhe të mbështesë përpunimin e tij.

Plani i Përgjithshëm Urbanistik (PPU) i Shkupit është një plan strategjik i zhvillimit me elementë të përgjithshëm të zhvillimit hapësinor gjatë një dekade. Është miratuar në kushte të procesit të planifikimit kreativ dhe me pjesëmarrjen e të gjitha subjekteve dhe institucioneve në territorin e të përfshirëve. Plani përcakton përdorimet themelore të synuara të zonave, përfaqëson drejtimet kryesore të zhvillimit dhe rregullon infrastrukturën parësore.

“Duke pasur parasysh që ky është një proces kompleks dhe gjithëpërfshirës në përgatitjen e PPU-it të ri 2022-2032, nevojitet më shumë sesa vetëm mbështetja e ministrisë, por edhe nga një gamë më e gjerë e profesionistëve nga fusha të ndryshme, sektori i OJQ-ve, komuniteti akademik, etj, si dhe nga qytetarët, direkt ose përmes njësive të vetëqeverisjes lokale.

PPU-i i mëparshëm i qytetit të Shkupit është miratuar në vitin 2012. Që atëherë, shumë ndryshime të pjesshme janë bërë në hapësirë, kryesisht të lidhura me ndryshimet në programe dhe vendndodhjet për përmbajtje të caktuar.

Shilegov shprehu besim se Shkupi do të zhvillohej dhe zgjerohej për të lehtësuar presionin e tej-urbanizimit në pjesën jugore të qytetit në kurriz të përdorimit racional të pjesëve të lira të papërdorura në pjesën veriore të qytetit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat