Protestë e sindikatave para Qeverisë në Shkup, kërkohen paga më të larta - Bota Sot
Protestë e sindikatave para Qeverisë në Shkup, kërkohen paga më të larta

Shkupi

E shtunë, 20 tetor 2018

Protestë e sindikatave para Qeverisë në Shkup, kërkohen paga më të larta

Më: 17 janar 2018 Në ora: 15:35
Pamje nga protesta

Konfederata e sindikatave sot në protestën e mbajtur para Qeverisë së Maqedonisë shpalosi kërkesat e saj, ku kërkon që të ndërpriten trysnitë ndaj të punësuarve në sektorin publik, e veçanërisht ndaj përfaqësuesve të sindikatave dhe tentativat për ndërprerjen e lëvizjeve sindikale, menjëherë të fillohet me provesin e përshtatjes së pagave në sektorin publik në pajtim me rritjen e pagës minimale nga tetori i vitit të kaluar, menjëherë të fillojnë bisedimet për rritjen e pagave në sektorin publik, pa diskriminim të veprimtarive të ndryshme.

Nga kjo konfederatë kërkojnë edhe bisedime për ndryshime dhe plotësim të Marrëveshjes së përgjithshme kolektive për sektorin publik, me qëllim të përmirësimit të të drejtave të punëtorëve në lidhje me punën e kryer në të kaluarën, të drejtën e regresit për pushim vjetor dhe pushimit të lindjes dhe përshtatja e pagave të bëhet mes sindikatave përkatëse dhe Qeverisë para çdo planifikimi të buxhetit të vendit. “Nëse vazhdojnë me tentativa për ndërprerje të lëvizjes sindikale, do të ngrisim padi penale dhe për këtë është i paraparë dënim prej 3 muaj deri në 3 vite”, tha kreu i SASHK, Jakim Nedellkov.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test