Caktohen gjyqtarët për mediat në 8 gjykata të vendit - Bota Sot
Caktohen gjyqtarët për mediat në 8 gjykata të vendit

Shqipëria

Caktohen gjyqtarët për mediat në 8 gjykata të vendit

Më: 10 dhjetor 2019 Në ora: 12:21
Pamje nga takimi

Këshilli i Lartë Gjyqësor ka caktuar sot gjyqtarët për mediat në 8 gjykata të vendit.

1-Vojsava Osmanaj - juridiksioni i Apelit Shkodër

2-Edlira Petri - juridiksioni i Apelit Tiranë

3-Desart Avdulaj - juridiksioni i Apelit Durrës

4-Klodiana Gjyzari - juridiksioni i Apelit Vlorë

5-Etleva Temo - juridiksioni i Apelit Korçë

6-Enton Dhimitri - juridiksioni i Apelit Gjirokastër

7-Lindita Sinanaj - juridiksioni i Apelit Administrativ

8-Saida Dollani - juridiksioni i Apelit për Krime të Rënda / për gjykimin e veprave penale të krimit të organizuar dhe korrupsionit.

"Gjyqtarët për Mediat do të ushtrojnë detyrat në funksion të rritjes së transparencës në veprimtarinë gjyqësore, si një element i rëndësishëm për shtetin e së drejtës dhe një garanci më tepër për një gjykim të drejtë. Drejtësia jo vetëm duhet të bëhet, por edhe të shihet që bëhet, e për këtë, transparenca, në mënyrë të veçantë karshi medias, është thelbësore.  Nëpërmjet transparencës dhe informimit të publikut, gjyqësori do të mund të evidentojë vlerat e gjyqtarëve, të lehtësojë ndërveprimin me publikun e të forcojë besimin e publikut në të, si mbrojtës i interesit publik dhe i të drejtave e lirive themelore të individit", thuhet në njoftimin e KLGJ.

Në njoftim thuhet se vendimi i sotëm konfirmon angazhimin e Këshillit për vendosjen e marrëdhënieve të mira me mediat, duke marrë masat për të lehtësuar realizimin e misionit të tyre sa më mirë. Këshilli i Lartë Gjyqësor mban në konsideratë se komunikimi me mediat si një institucion social, për të qenë efektiv e në shërbim të drejtësisë, si komponent thelbësor për një shoqëri të lirë dhe demokratike, duhet të jetë sa më i përgjegjshëm dhe profesional.

"Këshilli njeh dhe kontribuon në lirinë e dhënies së informacionit të hapur dhe transparent për publikun, të shprehjes së lirë të mendimit dhe opinioneve, si themeli esencial i një shoqërie të hapur dhe demokratike, duke inkurajuar edhe formimin dhe shprehjen e mendimit të lirë kritik për vetë funksionimin e Këshillit dhe të sistemit gjyqësor", thuhet më tej në njoftim.

Po ashtu thuhet se Këshilli i Lartë Gjyqësor, në veçanti anëtari i caktuar për kryerjen e detyrave në lidhje me marrëdhëniet me publikun, do të bashkëpunojë ngushtësisht me Gjyqtarët e Medias për mbarëvajtjen e marrëdhënieve të gjyqësorit me publikun dhe mediat, me synim rritjen e transparencës dhe forcimin e besimit të publikut në sistemin gjyqësor.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat