Deri në 15 shkurt, 318 minorenë shqiptarë të dënuar nga drejtësia italiane

Shqipëria

Deri në 15 shkurt, 318 minorenë shqiptarë të dënuar nga drejtësia italiane

Më: 26 shkurt 2021 Në ora: 17:56
Policia italiane

Ministria italiane e Drejtësisë ka publikuar raportin mbi kriminalitetin e minorenëve të huaj në Itali, me të dhënat e fundit të përditësuar deri më 15 shkurt 2021

Mjaft shqetësues shfaqet në raport numri i minorenëve shqiptarë në Itali që vazhdon të jetë ndër më të lartit krahasuar me komunitetet e tjera të huaja në shtetin apenin.

Deri më 15 shkurt 2021, rezultojnë 318 minorenë shqiptarë, mes të cilëve 7 femra, që janë dënuar penalisht nga drejtësia italiane. Ndërsa nga 1 janari 2021 deri më 15 shkurt 2021 janë 4  minorenë shqiptarë të dënuar për vepra të ndryshme penale.

Para shqiptarëve rezultojnë minorenët marokenë dhe rumunë, ndërsa dënimet më frekuente lidhen me këto akuza; krim ndaj pronës, grabitje, vjedhje, dhunim fizik, dhunë seksuale e tentativë vrasje.

Shumica e minorenëve të dënuar janë marrë në ngarkim nga qëndrat e shërbimit social ku dënimi penal kryhet jashtë burgjeve me qëllim rekuperiminin e tyre përmes formimit edukativ e kujdesit karakterial e psikologjik.

Deri në fund të vitti 2020, numri i minorenëve shqiptarë që vaunin dënimin në Itali ishte 439, 12 prej të ciëlve femra, ndërsa 61 ishin minorenë nga Kosova.

Roma e Bolonja janë dy qytetet me numrin më të madh të strukturave për kujdesjn minorenëve të dënuar .

Deri në fund të vitit 2020 janë 19,019 minorenë të huaj të dënuar nga drejtësia italiane, 1964 prej të cilave femra. 14,671 janë minorenë italianë, prej të cilëve 1509 femra.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat