Gjykata: Shkarkimi i Rovena Gashit nga Kryeprokurorja, i ligjshëm - Bota Sot
Gjykata: Shkarkimi i Rovena Gashit nga Kryeprokurorja, i ligjshëm

Shqipëria

Gjykata: Shkarkimi i Rovena Gashit nga Kryeprokurorja, i ligjshëm

Më: 8 mars 2018 Në ora: 12:57
Rovena Gashi

Gjykata Administrative ka vendosur se urdhri i Prokurores së Përgjithshme të Përkohshme, Arta Marku, për shkarkimin nga detyra të drejtoreshës së Marrëdhënieve Juridiksionale, Rovena Gashi, është i ligjshëm.

Rezulton se urdhri i Arta Markut ka diskrecion personal. Sipas argumentimit të Gjykatës Administrative, aktualisht, funksionet e Prokurores së Përgjithshme i ushtron Arta Marku, përkohësisht. Në zbatim të ligjit, Marku ka kompetenca deri në krijimin e Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Mes kompetencave, Arta Marku mund të vendosë caktimin e prokurorëve në pozicione të caktuara.

Ajo ka kompetenca të plota me qëllim mbarëvajtjen e punës. Në rastin konkret, lirimi nga detyra si drejtoreshë e Rovena Gashit është urdhër eprori dhe në përputhje me ligjin për kompetencat. Pala e paditur, Arta Marku, ka lëshuar aktin në fjalë për organizimin sa më të mirë të punës. Paditësja Rovena Gashi mban sërish detyrën si prokurore në Prokurorinë e Përgjithshme, pra, nuk rezilton se i janë cënuar të drejtat si magjistrate, vazhdon më tej argumentimi i gjykatës.

Në fund, gjykata çmon se kur urdhërohet një ndarje detyrash nga një epror, ky akt nuk mund t’i nënshtrohet kontrollit gjyqësor.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
    test