LeBron James rrit aksionet e tij te Liverpool!

Sporti

LeBron James rrit aksionet e tij te Liverpool!

Më: 10 mars 2023 Në ora: 19:35
LeBron James

LeBron James po rrit aksionet e tij në Fenway Sports Group, kompania që kontrollon Boston Red Sox, Pittsburgh Penguins dhe Liverpool.

Basketbollisti amerikan dhe partneri i tij i biznesit Maverick Carter, morën 1% të FSG-së në vitin 2021, duke e kthyer aksionin e mbajtur fillimisht në Liverpool, qëllimi fillestar i partneritetit.

Marrëveshja mes palëve doli menjëherë fitimprurëse me Fenway duke zgjeruar pronat dhe filialet e saj, të cilat në terma afatgjatë kanë parë vlerën e tyre të lartë. Një shembull është Red Sox, të cilët kishin vlerë 1.3 miliardë dollarë në 2013, sipas vlerësimeve të Forbes, dhe tani kanë më shumë se 5 miliardë dollarë.

Nga ana tjetër, Fenway ka blerë së fundmi Penguins për 900 milionë dhe sipas thashethemeve po mendon edhe një investim në NBA. Blerja e një numri më të madh aksionesh nga LeBron James i grupit Fenway forcon më tej lidhjen midis basketbollistit, FSG dhe RedBird. Në fakt, kompania e kapitalit privat e themeluar nga Gerry Cardinale (dhe që aktualisht kontrollon AC Milan), bleu 10% të Fenway Sports Group në 2011 për 750 milionë dollarë.

Lebron – i cili në vitin 2022 fitoi 127 milionë dollarë në sponsorizime dhe fitime në terren – përveç sponsorizimeve me kompani si Nike, AT&T dhe PepsiCo, sheh në iniciativat e tij sipërmarrëse edhe zinxhirin e picerive Blaze dhe The SpringHill Company, nga të cilat RedBird është investitor.

Vetë SpringHill është gjithashtu një partner në kompaninë e prodhimit të Naomi Osaka, Hana Kuma, në të cilën Fenway investoi së fundmi, duke demonstruar lidhjen e fortë midis LeBron, FSG dhe vetë RedBird.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat