Strugë, ndotje e madhe e lumit Drin

Struga

Strugë, ndotje e madhe e lumit Drin

Më: 4 nëntor 2018 Në ora: 06:56
Drini i Zi

Drini i Zi është duke u ngulfatur nga mbeturinat.

Gjatë ditëve të fundit lumi solli shishe plastike dhe mbeturina biologjike, kurse edhe në fund të lumit mund të vërehen mbeturina të ndryshme.

Ambientalistët paralajmërojnë se gjendja e tillë jo vetëm që ndikon negativisht në botën e gjallë të lumit, por edhe në liqenin e Ohrit.

Ata gjithashtu thojnë se problem shtesë është ajo që shtrati i lumit Drini i Zi është pastruar thuajse gjashtë dekada.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat