Google dhe YouTube po gjobiten me miliona dollarë, për mbledhjen e të dhënave të fëmijëve

Teknologji

Google dhe YouTube po gjobiten me miliona dollarë, për mbledhjen e të dhënave të fëmijëve

Më: 22 korrik 2019 Në ora: 13:24
Google

Një raport i The Washington Post sugjeron që FTC ka zbuluar Google dhe YouTube duke shkelur Aktin e Mbrojtjes së Privatësisë të Fëmijëve në internet (COPPA), i cili ndalon faqet e internetit të mbledhin të dhëna për fëmijët nën 13 vjeç, pa pëlqimin e prindërve të tyre.

Hetimi ishte rezultat i ankesave për agjencinë që nga viti 2015 dhe hetimi u zbulua para publikut në qershor për shkak të raportimit nga The Washington Post. 

Tani, duket se agjencia ka ardhur në një marrëveshje me Google.

Agjensia do të akuzojë Google për një gjobë prej multi-miliona dollarësh, edhe pse shuma e saktë e gjobës nuk u zbulua nga burimet e Washington Post. 

Komisioni që gjykonte çështjen siç duket ishte i ndarë në këtë temë, me tre republikanë në favor të marrëveshjes dhe dy demokratë kundër saj.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat