Autoriteteve federale në SHBA iu ndalohen blerjet nga kompanitë kineze - Bota Sot
Autoriteteve federale në SHBA iu ndalohen blerjet nga kompanitë kineze

Teknologji

Autoriteteve federale në SHBA iu ndalohen blerjet nga kompanitë kineze

Më: 13 gusht 2019 Në ora: 17:39
Ilustrim

Në Shtetet e Bashkuara, një ndalim për agjencitë federale nga blerja e pajisjeve dhe shërbimeve nga pesë kompani kineze, përfshirë gjigantët e teknologjisë Huawei dhe ZTE, ka hyrë sot në fuqi.

Rregullorja Federale e Prokurimit: Ndalimi i Kontraktimit të Shërbimeve ose pajisjeve të caktuara të telekomunikacionit dhe vëzhgimit të videove, u postua në faqen e internetit të Regjistrit Federal të SHBA.

Tani e tutje, agjencitë shtetërore amerikane, përkatësisht Departamenti i Mbrojtjes, Administrata e Shërbimeve të Përgjithshme dhe NASA, u ndalohet blerja e produkteve ose shërbimeve, si dhe rinovimi i kontratave me disa kompani të teknologjisë kineze, përveç nëse atyre u jepet një përjashtim.

Ndalimi synon prodhuesin më të madh të pajisjeve të rrjetit telekomunikues në botë, Huawei, dhe një korporatë tjetër kineze, ZTE, si dhe degët dhe bashkëpunëtorët e tyre.

Ndalimi gjithashtu përfshin pajisje të mbikëqyrjes me video dhe pajisje telekomunikuese të prodhuara nga Hitera Communications Corporation dhe Hangzhou Hickwizen Didtech Technology dhe Dahua Tech.

Drejtuesit e agjencive federale amerikane mund të aplikojnë në Regjistrin Federal për përjashtime nga rregullorja deri më 13 gusht 2021, dhe në rrethana të caktuara, përjashtimi mund të jepet nga Drejtoria e Inteligjencës Kombëtare.

Ndalimi më i gjerë, i cili do të zbatohet për kontratat me çdo kompani që përdor pajisje nga firmat kineze, do të hyjë në fuqi në gusht të vitit 2020 dhe do të zbatohet nën një rregullore të veçantë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat