Facebook do të lejojë bartjen e fotografive në Google

Teknologji

Facebook do të lejojë bartjen e fotografive në Google

Më: 3 dhjetor 2019 Në ora: 13:30
Foto ilustruese

Përdoruesit që kanë fotografi të vlefshme në Facebook dhe dëshirojnë të kenë kontroll të plotë mbi to, do të jenë në gjendje që me lehtësi të migrojnë në Google Photos dhe shërbime të tjera cloud në të ardhmen.

Ky veprim nga Facebook është pjesë e nismës së Projektit për Transferimin e të Dhënave, me pjesëmarrjen e Google, Apple, Microsoft dhe Twitter, qëllimi i përbashkët i të cilëve është të bëjnë më të lehtë për përdoruesit të kontrollojnë të dhënat.

Projekti gjithashtu do të lehtësojë migrimin e të dhënave midis të gjithë partnerëve, duke u dhënë përdoruesve lirinë të zgjedhin ofruesit e ruajtjes. Për fillestarët, transferimi i thjeshtë i imazheve nga Facebook në shërbimet e Google është aktivizuar këtë javë për përdoruesit në Irlandë, ndërsa pjesa tjetër e botës do të marrë të njëjtën mundësi vitin e ardhshëm.

Projekti ka të gjitha masat e nevojshme të sigurisë në mënyrë që vetëm pronarët e tyre të kenë mundësi të përdorin të dhënat, si dhe mbrojtje nga humbja e mundshme e të dhënave.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat