Microsoft Word që nga tani e tutje do i llogaritë gabim dy hapësira ndërmjet fjalëve - Bota Sot
Microsoft Word që nga tani e tutje do i llogaritë gabim dy hapësira ndërmjet fjalëve

Teknologji

Microsoft Word që nga tani e tutje do i llogaritë gabim dy hapësira ndërmjet fjalëve

Më: 2 maj 2020 Në ora: 15:01
Microsoft Word

Microsoft me derket tipografik: Dy hapësira midis fjalive janë të tepërta.

Dy hapësirat ndërmjet fjalëve tani do të konsiderohen si gabim në Microsoft Word – dhe përdoruesit që shtypin shiritin hapësinor dy herë, do të përballohen me vijat e kuqe të nënvizuara, shkruan CNN.

Ndryshimi, i vërejtur për herë të parë nga profesori i ligjit të Universitetit të Denverit, Alan Chen dhe raportuar nga priza e teknologjisë The Verge, po përhapet gradualisht në Word, kështu që përdoruesit mund të mos e vërejnë atë deri sa të përditësojnë aplikacionin.

Përdorimi i dy hapësira është një zakon relikt nga epoka e makinave të shkrimit, kur shkruesit shtypnin hapësirën dy herë për të përcaktuar më qartë fundin e një fjalie. Karakteret u “mono-hapësirizuan” që nga atëherë. Sot, shumica e shkronjave rregullojnë gjerësinë e karaktereve në mënyrë që fjalitë të lexohen më lehtë.

Shumë pak udhëzues të stilit këshillojnë përdorimin e dy hapësirave pas një periudhe. Manuali për APA, Chicago i Style, AP rekomandojnë një hapësirë të vetme midis fjalive.

Nëse nuk iu pëlqen një ndryshim i tillë, ndiqini udhëzimet e mëposhtme:

Kur Word e cilëson atë si gabim, klikoni me të djathtën për të hapur opsionin. Ju mund t’i kërkoni Word-it të injorojë këtë problem kur të dalë përsëri, rrjedhimisht ta largojë atë nga lista e gabimeve.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat